|
Jak vysokou trávu zvládají sekačky za 30-35 tisíc? Honda, Husqarna apod, 2.5.2011 Zas tak hrozné to s vlhkostí není, na povrchu půdy je naštěstí sucho.
Poslední dobou jsem sekal trávu jen občas, někdy jen 2x za rok a moc se mi to nelíbilo. Ale vzhledem k tomu, že jsem pořád něco překopával, dělal kanalizaci, vodu, chodníky a... celý příspěvek > |
 |
Jak vysokou trávu zvládají sekačky za 30-35 tisíc? Honda, Husqarna apod, 2.5.2011 "Bohužel" mě nebaví každý týden. Optimum je jednou za 14 dní až tři týdny. Navíc je u nás docela vlhká půda, takže tráva nestrádá ani v létě.
Sekání bude na pozemku cca 3000m2, na kterém bude asi tak 40 stromků, keře a pár zídek. Počítám že sekaná... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak vysokou trávu zvládají sekačky za 30-35 tisíc? Honda, Husqarna apod, 1.5.2011 S mulčovačem a bubnovou sekačkou trochu zkušeností mám, ale zajímalo by mě, jak vysokou trávu zvládne bez problémů sekačka ve "vyšší" cenové kategorii.
Třeba Honda HRD 536 C3 HXE a nebo Husqvarna W 53 CSB |
 |
Zbytek postřiku s discusem, mohu použít na švestku nebo třešeň?, 29.4.2011 Po postříkání jabloní mi zbylo trochu calypsa smíchaného s discusem. Mohu postříkat švestku nebo třešeň tímto mixem?
Díky. Z. |
 |
Kaménkovitost hrušní, 29.4.2011 Také by mě zajímalo, jak se jí zbavit, anebo ji alespoň potlačit. Díky. |
 |
Mech, 28.4.2011 A nevíte náhodou jestli se může stříkat spolu s discusem a calypsem? |
 |
Mech, 27.4.2011 Vadilo by, kdybych tento týden postříkal kmeny jabloní zelenou skalicí proti mechu?
A ještě bych se chtěl zeptat, zda zelená skalice vadí listům.
Díky. Z. |
 |
Sauna svépomocí, 27.4.2011 Nejprve se to chce rozhodnout, jestli bude stavba zděná anebo roubená.
Roubená bude mít oproti zděné s tepelnou izolací větší tepelné ztráty, ale v případě topení dřevem jednou týdně bych to neřešil. Roubená je pro amatéra mnohem složitější na... celý příspěvek > |
 |
Ořešáky versus smrčkový plot a jabloně, 1.4.2011 Když voják, tak minimálně plukovník, jinak bych to nebral :-)
Probírka živého plotu není nic složitého, vezmete motorovku, oříznete pár větví a hned jste u kmenu. A vzhledem k tomu, že plot roste ve dvou řadách, tak nehrozí při probírce ztráta... celý příspěvek > |
 |
Ořešáky versus smrčkový plot a jabloně, 31.3.2011 Je to ale věčná škoda a vůbec mě to netěší. |
 |
|
 |
Ořešáky versus smrčkový plot a jabloně, 31.3.2011 Díky.
Vyrobím tedy nejdříve kompost z hnoje, slámy a hlíny, protože trávu mulčujeme a zbytky z kuchyně to nevytrhnou. A výsadbu odložím na příští podzim. |
 |
Ořešáky versus smrčkový plot a jabloně, 31.3.2011 Tak to jste mě vůbec nepotěšili. Zřejmě se ořešáků budeme muset vzdát, protože na takové rozestupy nemáme místo. Nedá se nic dělat . |
 |
Sauna svépomocí, 30.3.2011 Zahrádkáři zřejmě nesauní :-)
Téma je staré, ale kdyby se někdo zajímal o stavbu tak mohu poradit. Jednu jsem si před pár roky postavil. |
 |
Ideální velikost jámy a množství hnoje pro sázení ovocných stromků a rybízů, 30.3.2011 Kompost bohužel nemám. Jenom hnůj a ornici.
Nebude lepší namíchat hnůj s ornicí a nechat to odležet do přístího roku na kompostu? Sadil bych tedy až příští rok. |
 |
Ideální velikost jámy a množství hnoje pro sázení ovocných stromků a rybízů, 30.3.2011 Kolik hnoje byste namíchal s hlínou do takové misky a rozlišoval byste mezi jednotlivými typy stromů, nebo to udělal pro všechny stejně?
Díky za rady. Z. |
 |