|
Postřik zelenou skalicí po vertikutaci, 9.5.2011 Chtěl jsem stříknout celou zahradu, nejen za barákem, protože po vertikutaci se ukázalo, že trávy je hodně málo. Ale mechu se daří. A to jsem na podzim rozházel 500 kilo vápna na 2,5 tis m2. Problém je, že půda je chudá a hodně kyselá. Ještě čekám na... celý příspěvek > |
 |
Založení živého plotu?, 9.5.2011 Obyčejné smrčky jako se sází v lese. Jsou levné, odolné a za 3 roky máte 2metrový plot. Jenom musíte počítat s tím, že časem začnou dole opadávat. Máme 15 let staré smrčky stříhané a ještě mají jehličí až k zemi. |
 |
|
 |
Dlhodobe odstranenie vsetkej vegetacie, 9.5.2011 Před pár roky jsem si to zjišťoval a nakonec jsem to zavrhnul. I když výrobce u několika přípravků tvrdil, že to zůstává v půdě v místě aplikace a nedochází k přesunu, tak lidi z praxe tvrdili něco jiného. Například postříkáte celou zámkovku, nebo... celý příspěvek > |
 |
Postřik zelenou skalicí po vertikutaci, 9.5.2011 Provedl jsem vertikutaci, po prvé po 5 letech od založení "trávníku". Za barákem na severu se ukázalo že to byl spíš mechovník :-). Přestože jsem na podzim rozhazel nehašené vápno, tak v některých místech mech roste vesele dál což znamená,... celý příspěvek > |
 |
Mulčovač Vari nebo Dakr?, 8.5.2011 Ještě se dozvědět něco k tomu častému zatáčení a kličkování. Mě se na dakrovi nejvíc líbí ta výměna sekačky za mulčovač a naopak. |
 |
Mulčovač Vari nebo Dakr?, 8.5.2011 Nemáte zkušenosti i s f-530 při sekání v sadu při častém zatáčení. Osobně mám trochu zkušenosti s mulčovačem vari. S dakrem jsem nemulčoval, ale na plácku před prodejnou bylo zatáčení znatelně obtížnější. Předpokládám že na trávě to bude lepší, ale... celý příspěvek > |
 |
Travní sekačka MTD PRO SPB 53 HW, 8.5.2011 To je jistý. Máte diesel, který chytá i bez žhavící svíčky. Zkuste místo benzínu použít naftu, mělo by se to rapidně zlepšit :-) |
 |
Skleník z izolačních skel, 8.5.2011 Taky dělám skleník z dvojskel, ale na střechu dávám polykarbonát tloušťky 10mm, protože bych nerad vybíral střepy z hlíny. |
 |
Mulčovač Vari Huricane, 8.5.2011 Takže pro trávu ve které jsou kameny a různé kořeny je lepší ten výkyvný nůž. Napadlo mě, že by se dal používat pro sekání a následné zhrabování trávy, teda v případě že nebude tolik rozmělňovat. |
 |
Mulčovač Vari nebo Dakr?, 8.5.2011 Díval jsem se v obchodě na oba a u dakru se hůře zatáčelo. Prý nemá v kolech volnoběžky, což by bylo únavnější při práci v členitém terénu, kde se pořád zatáčí.
A panther s mulčovačem byla hrůza. Je těžký, má větší rozchod kol a zatáčení jde docela... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mulčovač Vari Huricane, 8.5.2011 Nevíte na co se používá nůž výkyvný Hurricane F 530.1? |
 |
Co to muze byt?, 8.5.2011 Nevadí.
Mě osobně vadí mechy na stromech, protože pod nimi je vždycky po sloupnutí mokrý flek. Takže poslední dobou stříkám zelenou skalicí a během několik dní je po mechu a lišejnícíh. Stojí to pár korun a nic se tím nedá skazit. Může se zároveň... celý příspěvek > |
 |
Co to muze byt?, 7.5.2011 Není to spíš lišejník? |
 |
Opadávající kůra, praskání větví a něco na listech, 4.5.2011  Tyhle rány jsou těsně nad zemí. Zřejmě to okousali zajíci. |
 |
Opadávající kůra, praskání větví a něco na listech, 4.5.2011  Další poškození. V tomhle místě byla zřejmě dříve uříznutá větev. |
 |