|
Rezavé skvrny na listech moruše, 10.9.2018 Dobrý den, mám stejný problém. Rezaveni na listech. Dokáže někde poradit? Děkuji L. Tretter |
 |
Myslíte, že nedávný mráz mohl poškodit květní pupeny meruněk?, 30.3.2012 U nás v Želešicích už 3 dny kvetou meruňky! |
 |
|
 |
Potůček, 4.3.2012 Prosím, jak silnou folii na potůček. Prodavač v Bauhausu tvrdí, že stačí 0,5 mm. A další dotaz: musím folii svařovat? Nestačilo by napojit přeložením přez sebe tak cca 0,5 metrů. Voda do kopce přeci neteče a folie bude zatěžkána kameny. Díky. |
 |
Moniliový úžeh, 7.5.2011 Před 6 lety jsem koupila domek se zahradou, na které jsou stromy meruněk prý staré 60 roků. Letos jsem se zhrozila, všechny stromy mají konce větviček v délce asi 30 cm úplně zaschlé. Koukala jsem po sousedních zahradách - je to všude. Zase bude po... celý příspěvek > |
 |
Břečťan ke zdi kamenného domu, 1.5.2011 Mám ráda kámen. A Vaše kamenná zeď je krásná. Já osobně bych k ní žádný břečťan nedávala. Podle mého názoru by měli popínavé rostliny zakrývat pouze nevzhledné zdi. |
 |
Sázení rajčat do skleníku v březnu - pokus, 16.4.2011 Rajčata jsem dala do skleníku a vždy na noc přez ně ještě natáhnu netkanou textilii. Přežili a dokonce rostou. Papriku jsem zkusila předevčírem zasadit pouze jednu, zatím dobré. Okurky do skleníku letos neplánuji a ven se mi zdá brzo. Skleník mám... celý příspěvek > |
 |
Muškáty, 14.4.2011 Já dávám do "padesátky" 3 sazeničky, do "šedesátky" 4 sazeničky. Vždy se mi krásně rozrostou a pěkně kvetou. Letos jsem ale udělala něco špatně. Nechtělo se mi vyhazovat loňskou zeminu, tak jsem ji vyndala z truhlíků a promíchala... celý příspěvek > |
 |
Jak vylepšit špatnou filtraci jezírka?, 14.4.2011 Dobrý den, můžete prosím sdělit název těch zázračných bakterii? Jde mi o rozložení kalu na dně jezírka. Použití vysavače není bohužel možné, protože mám kačírek. Díky.
(reakce na příspěvek ze dne 10.4. 0.03 hod.) |
 |
Jak vylepšit špatnou filtraci jezírka?, 14.4.2011 Paní Janě jde asi trochu o finance za energii. Já mám asi stejně velké jezírko a jemu odpovídající filtraci. Kromě zimního období "běží" nepřetržitě a vyúčtování za elektřinu není katastrofální. UV lampu už druhým rokem nepoužívám a rozdíl... celý příspěvek > |
 |
Jaký drtič větví, 10.4.2011 Jak dlouho Vám trvá zlikvidovat tu hromádku? Myslím včetně nachystání, protože jak je vidět máte už odstříhané postranní větvičky a připravené pouze rovné větve. A kam jste dal ten zbytek? Nechci být urejpaná, ale také jsem moc chtěla drtič. Minulý... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Třešeň dvoják, 7.4.2011 Mám stejný problém jako tazatel Mirek, ale s tím rozdílem, že třešeň - dvoják má podle mého odhadu tak 10 - 15 roků, strom je po předchozích majitelích. Třešně jsou chutné chrupky, ale my je nesklízíme, pouze trháme kam dostaneme a co sníme. Mám... celý příspěvek > |
 |
Švestka stará 5 let opět nepokvete, 6.4.2011 Děkuji všem moc za radu. Ještě se zeptám: nemám letos vystříhat slabé přírůstky narostlé uvnitř koruny anebo si stromků letos vůbec nevšímat? A kdy zkrátit ty dlouhé přírůstky? Ještě jednou díky. |
 |
Švestka stará 5 let opět nepokvete, 5.4.2011 Před 5 lety jsem zasadila 5 stromků, prý švestka pravá (koupeno v Želešicích). Po dobu čtyř let jsem poctivě stříhala a zakládala koruny. Stromy prakticky ještě nekvetly (vloni celkem asi 10 švestek) a letos opět nejsou vidět žádné květní pupeny.... celý příspěvek > |
 |
Sázení rajčat do skleníku v březnu - pokus, 31.3.2011 Máte pravdu, jsem 5 km na jih od Brna. Rajčata jsem před 3 dny zasadila. Na noc je zakrývám, jak mi zde poradili, netkanou textilii. Zatím dobré. |
 |
Sázení rajčat do skleníku v březnu - pokus, 26.3.2011 Mám na parapetu už vysokou sadbu rajčat. Sela jsem bohužel brzo. Protože mám sazenic hodně, chci udělat pokus - zasadit tak 2 - 3 sazenice do nevytápěného skleníku a na noc zakrývat uříznutou PET lahví. Máte s tím nějaké zkušenosti? O výsledku budu... celý příspěvek > |
 |