Příspěvky uživatele - 46.80

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Slepice mají krvavá vejce, 11.6.2010
Dobrý den, mladé slepice mají první vejce umazaná krví, což je normální jev. První průchod vejce kloakou je spojen s praskáním cévek. Vzledem k tomu, že hybridní kuřice nesou pomerně velká vejce hned od počátku, tak to někdy trvá déle a značně... celý příspěvek >
Krupobití, 11.6.2010
Tak pánové, já mám pro letošek sklizeno. Zítra pošlu nějaké fotky té zbědy. Stromy jsou jak kdyby je ožraly housenky tzv. na skelet. V úterí večer se nám přes obec přehnala prudká bouře s poměrně silným krupobitím. Kroupy velké kolem 1 cm. Ovšem... celý příspěvek >
Zvonkové, 5.6.2010
Děkuji mnohokráte všem za odpovědi. Vypadá to tedy že Zvonkové má definitivně odzvoněno. A dá se říct, že po něm zůstane v tržním ovocnářství pouze Gloster. Který je díky Richaredu až fialový. Ovšem ted je to Zvonkové docela k jídlu. A abych řekl... celý příspěvek >
Zvonkové, 5.6.2010
Zdravím všechny. Četl jsem zde různé zmínky o této odrůdě. Některé byly negativní jiné pozitivní. Koupil jsem si deset kilo jablek této odrůdy. Chuť je skutečně ostřejší. Jablka jsou příjemně voňavá ale kousnutím do nich -  jako když řízne... celý příspěvek >
Sparťan, 21.5.2010
On je chutný i samotný Lord Lambourne. Osobně zdegustováno, pane Boštička. Juraj Kafka
Plodnost kamčatské borůvky, 15.5.2010
tak to si počkáte až do příštího roku. Já mám také Modrý Triumf a musí mít u sebe(v zahradě) jinou odrůdu kvuli opylení, tedy pokud bude kvést. Ve sbírce již doma mám několik odrůd: Kromě výše jmenovaného také Altaj a Amur ( ty ještě neplodí),... celý příspěvek >
Podnož Montclar?, 15.5.2010
Broskvoně naštěpované na této podnoži rostou bujně a jsou zelené až do ledna. Podnož se hodí pro kamenitější půdy. Přesto v zimě netvoří kořenové vlášení. Proto chce i když je koupená na podzim, založit do země na vodorovno a zasypat. Na jaře v... celý příspěvek >
Dvě odrůdy naštěpované na jednom stromku, 15.5.2010
Konference nepotřebuje nutně jinou odrůdu k opylení, jelikož hojně tvoří plody partenokarpicky tedy bez semen. Jsou ještě i jiné odrůdy, které mají tuto vlastnost. Juraj Kafka
Množení sloupovitých jabloní, 8.5.2010
Očka se špatně vyřezávají, protože jsou hustě za sebou a je tam mnoho odpadu. Pro čipování v červenci srpnu lze využít jen silné podnože alespoň jako palec. Jinak to nespasujete. A očka neporostou. Ideální je dle mého podnož MM 111 nebo MM 106.... celý příspěvek >
Roubování sakury, 7.5.2010
dají se očkovat i čipovat v červenci v různé výšce podle síly podnože a dle kultivaru sakury. Pokud chcete převislou (Kikushidare), je lepší ji roubovat kopulací ve výšce alespoň 180 cm a výše zimními rouby v první míze. Pokud chcete sloupovitou... celý příspěvek >
Sloupovitá odrůda třešní - popř hrušní, švestek, jabloní a drobného ovoce, 7.5.2010
Doporučuji nové rezistetní odrůdy sl. jabloní Rondo, Goldlanne, Moonlight... Zimní křehká šťavnatá jablka v chladícím zařízení nebo dobrém sklepě vydrží nevadnoucí do března. Odrůdy typu cats nejsou rezistentní proti strupovitosti. Zmíněné... celý příspěvek >
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 14.4.2010
Jo ještě počasí: kolem 3 st., zataženo, deštivo, při tom jsou včely určitě za kamny.  U mne doma 505 mnm Lemeda a Hargrand ještě spí. Zato broskvoň Favorita Morentini už značně zvětšuje květní pupeny. Juraj Kafka
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 14.4.2010
Plzeň, cca 320 m n m. Maďarská v plném květu, v těsně v jejím závěsu Velkopavlovická, některé její květy jsou ještě zavřené ale červené. Potom Pincot několik málo květů se otevírá další pupeny jsou menší a zavřené. K tomu podobně Sylvercot. Nejmenší... celý příspěvek >
Podnože Krymsk 1 a Krymsk 2, 14.4.2010
Zdravím, po prozatímních zkušenostech a podle informací se jedná o vícenásobné křížence rodu prunus sp. Existují různé typy označeny čísly. Pro všechny je společné svazčitý jemnější kořenový systém, snadné vegetativní množení.  Afinita je... celý příspěvek >
Vaše Top ten odrůdy hrušní, 14.4.2010
A co takový Manon?
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika