|
Ostružiníky beztrnné, 24.3.2009 Já si také myslím, že to budou semenáčky od ptáků roztroušené. Viděl jsem takhle semenáčky černého rybízu i josty.
Juraj Kafka |
|
Soumrak zahrádkaření?, 21.3.2009 Podobné je to i s chovatelstvím. Neni nad vlastní vajíčka či králičí maso. Jenže slepice křičí a králíci chcípají... a holub? Co kdyby to byl nosič salmonelozy... copak zahrada, ale od zvířat nejde odjet na 14 dní k móři.
Ano, jsou... celý příspěvek > |
|
|
|
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 21.3.2009 Abychom nebyli zaslepení jen tou strupovitostí, protože to je jen jedna z mnoha chorob, i když vím, že jíme především očima, tak bych rád zmínil dalšího strašáka dokonce karanténního a tím je Ervinia amylovora - spála růžovitých. Jako plně... celý příspěvek > |
|
Stagnace Kamčatské borůvky, 21.3.2009 Teď tu zrovna nemám po ruce tu publikaci, z které jsem čerpal. Byla to nějaká věděcká práce publikovaná v roce 2007. Zkrátka podstatné tam bylo, že jedině pravá čistá nekřížená Lonicera kamschatica neměla nikdy nahořklé příchutě, jedině kulaté plody... celý příspěvek > |
|
Ostružiníky beztrnné, 21.3.2009 Počkat, jak beztrnnou a podrůstá trnitá? To je jako vtip? :-)
Jinak k tomu Thornfree - na občasné zmrzání upozorňovali i v Želešicích. Podle mě dělá tlusté letorosty s velkou dření a slabě dřevnatou vrstvou, které stejně jako... celý příspěvek > |
|
Ostružiníky beztrnné, 21.3.2009 Prosím kdo má zkušenosti s beztrnnými odrůdami Loch Ness a Orkán. Je to také choulostivá ostružina na mráz jako Thornfree? Kde najdu nějakou charakteristiku těchto odrůd? Termín zrání apod.?
Díky... |
|
Stagnace Kamčatské borůvky, 20.3.2009 Duet znamená dvakrát plodící nebo samosprašný?Vim, že ve zpěvu je to, když zpívají dva. |
|
pěstování mišpule, 15.3.2009 mišpuli jsem si narouboval na hloh a na jeřáb. Už to plodí, a jsou docela pikantní. A jsou hezké i v květu. |
|
Sloupovitá odrůda třešní - popř hrušní, švestek, jabloní a drobného ovoce, 15.3.2009 Vyberte jeden nejvzpřímeněji rostoucí výhon a ostatní odstřihněte na patku. Můžete je použít jako rouby.Sám mám odrůdu v koruně normálního stromu a je to jedna větev vzpřímená. |
|
Stagnace Kamčatské borůvky, 15.3.2009 Patrně jste se dostal k polskému materiálu. Máte doma Sinoglasku? |
|
|
|
Dřín, 15.3.2009 přesněji Svída bílá(Cornus alba) má bílé plody. Ale dřevo zvláště to roční(proutí), má krásně korálově červené zvláště u kultivaru 'Sibirica'.
Svída krvavá (Cornus sanqvinea) má proutí tmavší a hlavně dvoubarevné, půlka je tmavě červená a půlka... celý příspěvek > |
|
Živý plot, aby slepice neprolezla?, 14.3.2009 Myslím si, že pokud bude plot vysazen hustě a ještě lépe v trojsponu a to třeba i z habru, slepice jím neproleze.Tuším, že habr se může sázet i tak, že se osy jednotlivých sazenic kříží. Tím vznikne jakési pletivo už od spodu porostu.... celý příspěvek > |
|
Stagnace Kamčatské borůvky, 14.3.2009 Abych to upřesnil, rostlina kamčatského zimolezu není nějak huňatá jako třeba listy divizny, ale na těch větévkách a rubu listů jsou řídké, jemné brvy. Chce to dobré oči. Ostatní zimiolezy (L.edulis, L.altaica) a pod jsou lysé. Ty neříkám, že mají,... celý příspěvek > |
|
Staré odrůdy, 3.3.2009 Zdravím, jen přidám, dle mé zkušenosti je to strom nevyžadující častý průklest.foto stromu přidám někdy příště. Plodí jednotlivě nebo po dvou plodech, a tak jsou plody pravidelně rozmístěné po koruně stromu a jsou velikostně poměrně vyrovnané.... celý příspěvek > |
|
odrůda Signe Tillisch, 3.3.2009 Přidávám ještě několik fotek na dením světle, snad to bude něco platné. Jak jsem řekl, může to byt také ta Harbertova reneta, kterou můžete vidět na té tabuli u příspěvku "Fotobanka odrůd" a klidněse může stát, že se jedná o něco zcela... celý příspěvek > |
|