|
Klejotok broskve, 19.2.2011 Glejotok vzniká na vysilených a slabo strihaných stromoch. Preto poriadne strihám, preberám plody, kyprím pôdu, hnojím močovkou a draslíkom. Glejotok sa mi už neobjavuje. |
 |
Chystáte sa na vrúbľovanie?, 19.2.2011 Pozrel som si vrúblovanie na youtube.com a neveril som vlastným očiam. Číňania vrúbľujú slivky aj olistenými vrúblami, cez ktoré natiahnu igelitový sáček bez zvlhčenia. Žiadne rezanie vrúblov v decembri. Pekne počas roka a ide to. |
 |
|
 |
Lieska málo kvitne, 23.1.2011 Konečne mi liesky zakvitli. Terez vidno len samčie kvety, kedy sa ukážu samičie? |
 |
Štepenie egreša v predjarí, 13.1.2011 Ja som myslel na obalenie novinami pri štepení teraz v zime. Inak som už niekoľko meruzaliek včera zaštepil, uvidím, či nezmrznú a na jar vyrašia. Susedia sa veľmi tomu čudovali a uisťovali ma, že mi to pomrzne. |
 |
Štepenie čerešní, 8.1.2011 Počul som, že teraz v zime, keď sa oteplilo, je najvhodnejší čas štepenia čerešní. Odpadne skladovanie vrúblov a ujateľnosť nenarašených je vysoká. Aké máte skúsenosti? |
 |
Jahody na textilní fólii, 8.1.2011 Po roku mi textília zarástla travou a bolo po výhode. Musel som ju vybrať a nahradiť plastovou fóliou. Tú mám štvrtý rok a bez problémov. |
 |
Štepenie egreša v predjarí, 8.1.2011 Nebolo by lepšie ich obaliť novinami? Tie lepšie izolujú pred chladom ako fólia. |
 |
Stříhání třešní, 6.1.2011 Mám naštepenú na višni a po 10 rokoch meria len 1,5 metra. |
 |
Štepenie egreša v predjarí, 4.1.2011 Ako vyzerá kopulácia pomocou miniatúrneho kolíku na prádlo v kuchyni? |
 |
Štepenie egreša v predjarí, 2.1.2011 Spojkovanie je kopulácia. Mám teda vo februári vykopať meruzalku a preštepiť ju v kuchyni a držať v teple? Alebo stačí spojiť len prút meruzalky s vrúblom egreša? |
 |
|
 |
Štepenie egreša v predjarí, 1.1.2011 Skúšal niekto štepiť egreš v predjarí na meruzalku spojkovaním? Ak áno, napíšte s akým úspechom. Rád by som to vyskúšal. |
 |
Řez ořešáku, 29.12.2010 Odialite tým rodivosť. Najlepšie ho v septembri vytlcť palicou, aby sa mu narušili koncové puky. Vyšle do nich živiny a vytvorí si viac kvetných pukov. |
 |
Lieska málo kvitne, 29.12.2010 Ja som liesky nerezal, lebo som sa dočítal, že rezom podporím ich bujný rast. |
 |
Spomalenie rastu, 29.12.2010 Vraj pomáha aj prevťtať kmeň hrubším vrtákom. Strom sústredí miazgu na zacelenie rany a nebude rásť. |
 |
Spomalenie rastu, 27.12.2010 Už som aj sekal korene, ale v kvalitnej vlhkej pôde rýchlo dorastajú. Nepomohlo by povápniť pôdu na spomalenie rastu? |
 |