|
zelenokvětá růže, 19.3.2008  Elfe je skutečně úžasná (z vlastní zkušenosti). Z dalších nazelenalých kultivarů pan Šíp ze Skaličan např. nabízí miniaturu Green Ice (od Mooreho). Zajímavou kombinaci skýtá také pokojová Magnolia Kordana (starorůžový střed bledne do světle béžové,... celý příspěvek > |
 |
růže do stromu, 19.3.2008 S předchozím příspěvkem naprosto souhlasím, sama mám zkušenosti s Paul´s Himalayan Musk. Olistění růže v pozdější sezóně sice už není z nejvzhlednějších, ale když kvete, je to vážně paráda. Jana |
 |
|
 |
broskvoň z pecky, 18.3.2008 Zrovna broskvoně z pecky (generativně množené) prý dost stabilně dávají hodnotné potomstvo, asi nejistěji ze všech šlechtěných ovocných dřevin. Jana |
 |
Nejchutnější odrůdy broskví, 17.3.2008 Děkuji za pomoc, dejte mi vědět na jana.grussova@seznam.cz. Dala bych na Vaše doporučení, co se týče clingů. Na Babygoldu mě oproti Catherině láká, že dozrává později. Bydlím v oblasti vhodné pro pěstování broskví. |
 |
Jakou odrůdu nektarinek?, 16.3.2008 V zahraničí je chuťově vysoce hodnocena i odrůda Flavortop, kterou nás nechala zaregistrovat Lyvana Šakvice. Jana |
 |
Nejchutnější odrůdy broskví, 16.3.2008 Kde se dá sehnat odrůda Babygold? Děkuji za odpověď, Jana |
 |
Nejchutnější odrůdy broskví, 31.10.2007 Ráda bych se seznámila s Vašimi názory na chuťově nejkvalitnější odrůdy broskví, bez ohledu na náročnost pěstování atd. (to už jde dohledat). Popisy, jak která odrůda chutná, bývají totiž dost indiferentní a já v tomhle ohledu nemám dostatek... celý příspěvek > |
 |
Williamsova čáslavka a opylení, 31.10.2007 Vhodným opylovačem je Clappova a Konference. |
 |
Pergola nebo přístřešek?, 16.10.2007 Dobrý den, uvedené fotky se mi velmi líbí. Koupil jsem před nedávnem zahradu a chtěl bych si tam něco podobného postavit. Vážený pisateli je možné od Vás dostat plánky uvedených pergol? A cca na kolik Vás to přišlo? Předem děkuji.... celý příspěvek > |
 |
Slivovice vs. calvados, 6.8.2007 Které odrůdy jablek považujete na pálení v našich podmínkách nejvhodnější? (Když jsem se dívala na výrobu calvadosu, používají Francouzi jejich místní odrůdy, které jsou spíše malé, trpké a jako stolní ovoce v podstatě nepoužitelné. Navíc... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňka z pecky, 16.7.2007 Koupila jsem starý sad s dosti vlhou půdou, zatímco sousedům se podle jejich slov koupené stromky neujaly, na mém sadu jsou staré meruňky naroubovány na švestce na korunku. Meruňkové dřevo vypadá dost hrozně (je popraskané a křehké), ale stromy... celý příspěvek > |
 |
mramorované plody meruněk, 16.7.2007 Já mám také mramorované meruňky, obávám se rovněž, že jde o příznaky šarky, ale jedná se o starou výsadbu, asi k viru tolerantnější, protože jinak se to na chuti neprojevuje. |
 |
Slivovice vs. calvados, 15.7.2007 Vypeckováváte meruňky na kvas? |
 |
Slivovice vs. calvados, 30.6.2007 Zajímalo by mě, jestli někdo pil pravý francouzský calvados, třeba i nějaký skutečně lepší a může to porovnat s dobrou slivovicí. Je jasné, že chutě jsou individuální, ale jde přece jen o názor. |
 |
Přislazování kvasu pro výrobu ovocných pálenek, 26.6.2007 Přislazovat se samozřejmě nemá, ale zajímaly by mě zkušenosti lidí, co kvas přislazovali i nepřislazovali. V diskuzi o destilačním přístroji jsem se dočetla, že když přislazovat, tak nejlépe medem a ne rafinovaným cukrem. Také je otázka druhu... celý příspěvek > |
 |