|
Založení švestkového sadu - vhodné odrůdy pro destilaci?, 22.12.2015 Zdravím,
chtěl bych poděkovat všem za radu. Zvláště Honzovi z Polné - Hamanovu zařadím, když s ní máte velmi dobré zkušenosti par km od Jihlavy.
S čačanskými odrůdami zatím nemám úplně dobrou zkušenost. Z Vysočiny mi přijdou celkem bez chuti a... celý příspěvek > |
 |
Založení švestkového sadu - vhodné odrůdy pro destilaci?, 13.12.2015 Dobrý den,
rád bych využil nepotřebnou část pozemku a založil mini sad. Jedná se o zahradu na Vysočině v blízkosti Jihlavy a nadmořské výšce cca 480 m. n. m. s výměrou asi 20 x 20 m. Kromě několika stromů k přímé konzumaci ovoce rodinou (cca 4... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přesazení švestky, 29.4.2012 3 roky stará švestka, můžu ji ted přesadit na jiné místo? nebo už to nejde, že by se neujmula? |
 |
Jaký podklad pod bazén Tampa, 18.6.2011 Koberec |
 |
Borůvka - opadává listí, 12.6.2011 Přihnoj te hnojivem na Rododendrony a zalévat |
 |
Borůvka - zhnědnutí části listu, 12.6.2011 Zkus te hnojivo na list a hodně zalévat |
 |
Přesazení, 12.6.2011 Můžu ted přesadit Révu ze skleníku ven a naopak? |
 |
Mrazík, 7.5.2011 Vysočina 480m.n.m včera bylo -4,5 réva z 70% omrzla jako všechno na zahradě.Réva vypadala pěkně čekal jsem první úrodu, ve skleníku už měla střapce 50% omrzlo |
 |
Řez na čípek, 3.5.2011 CHci odstranit konkurující větev obě jsou stejně silné 4cm, to můžu normálně na větevní kroužek? A ještě se zeptám u třešně, která je moc vysoká(chci na třešně dosáhnout z dvojáku) chci uřezat větve tak o 1m na boční větev.Tak že budu řezat asi 5cm... celý příspěvek > |
 |
Řez na čípek, 3.5.2011 Řez na čípek podle Záhna! nikde jsem nenašel jak dlouhý ten čípek mám nechat? Není to podle tlouštky větve?, nebo jak to tedy je?. |
 |
|
 |
Kam ji zasadit?, 21.4.2011 Mám 2 hlavy Vostorgu a nevím kam je píchnout, mám 2 možnosti: ke zdi na JZ slunce tam svítí od 11 do 16 a pak ještě večer od 18 do19(stíní mě tam garáž).A druhá možnost je k plotu(pletivo) slunce tam svítí celý den, ale místo není nijak... celý příspěvek > |
 |
Rubín, 25.3.2011 O.K. Ale jak je mám ohnout, když dám provázek a kolík do země tak okolo proběhne pes a je po stromku.Nemáte jinej fígl? |
 |
Rubín, 25.3.2011 Na 3 pupeny se mi to zdá hrozně hluboký střih, to tam zůstanou jenom 10cm pahýly!! |
 |
Rubín, 24.3.2011 Seříznu na 3.A střídavý řez je: rozumím to mu tak, stříhat pokaždé na jinou stranu?(mám namysli terminál) |
 |
Rubín, 24.3.2011 Na zapěstování korunky mám 4 perfektně rozložené větve + terminál.Kořeny jsem trošku zkrátil ted mají tak 30cm, větve měli přes 1m, ted mají 50cm. |
 |