|
Rajcata - z jednoho dve, 8.6.2012  No a na tom zbytku vyrazí zálistek, který pokračuje jako nový vršek. |
 |
Rajcata - z jednoho dve, 8.6.2012  Můžete i vrchol, ale teď už je docela pozdě. Já to dělala v dubnu, když mi přerůstala rajčata. Dala jsem vršek zakořenit do vody. |
 |
|
 |
Úroda ze semínka z kupované papriky ze supermarketu, 5.6.2012  Já taky. Tyhle jsou loňské. Každý rok schovávám semínka. Letos už budou také plodit. |
 |
Mšice na kopru, 5.6.2012 Ty mšice jsou na všem. A kam kopnu jsou mravenci. Já se radši zbavím toho kopru, stejně bych už ho nepoužila do jídla. Představa, že jím něco, co už někdo přede mnou jedl, a ještě se tam pokajdil... hnus. |
 |
Bambusová nebo rákosová rohož na pergolu?, 5.6.2012 My chceme zakrýt střechu pergoly štípaným bambusem. Má někdo zkušenosti? |
 |
Akátová pergola, 5.6.2012 Máte to moooooc krásný. |
 |
Mšice na kopru, 4.6.2012 Mšice jsou už i na kopru. Málem jsem je přehlídla a dala do koprovky. Tak bacha na ně.
|
 |
Neznámý škůdce ve skleníku, 3.6.2012 Já měla to samé loni. Nasypala jsem jed na myši a hraboše na kousek kartonu. Takové ty růžové granule. První den všechen pryč, druhý den půlka a třetí den zůstal všechen jed netknutý a už mi nikdo nic netahal pod zem. |
 |
Letničky, 2.6.2012 Chtěla bych se prosím zeptat, jak je to s letničkama. Musím každý rok kupovat nová semínka? Nebo je můžu nechat vysemenit do půdy a oni vyrostou příští rok? Nebo musím semínka obrat a schovat a vysít na jaře? Děkuji |
 |
Kytky do truhlíků, 1.6.2012 Potřebuji osázet dva truhlíky. Jeden nějakou krásnou fialovou květinou a druhý růžovou. A chtěla bych, aby kvetly celé léto. Truhlíky budou při zemi, takže nechci převislé. Jihovýchod. Odpoledne stín. Poradíte jaké? Děkuji |
 |
|
 |
Kroutí se borůvky, 30.5.2012 Tak obě borůvky vypadají zdravěji. Nějak nepozoruju, jestli přirůstá, ale určitě se už nekroutí ani neschne. Tak ještě se ozvu později, jak to dopadlo. Díky zatím |
 |
Balkonová keříčková rajčata - velikost truhlíku, 25.5.2012 Mirku já jsem z toho taky jelen. Mám rajče Bajaju, je tam napsáno keříčkové balkonové. A že vyžaduje větší nádobu. Ty zálistky, vlky jak píšete, tady budu vyštipovat nebo ne, když je keříčkové?? |
 |
Nemoc, 16.5.2012 Ano jde o jarní virózy. Takže jak jsem psal zakoupit "KOI Bakto Tabs" Nemocné ryby odlovit a přendat do vody o teplotě 17a víc °C. A léčba bude při teplotě trvat tak týden, ale pokud budou ve vodě pod 17°C pak může trvat i týdny. Přesto pak ještě... celý příspěvek > |
 |
Nemoc, 16.5.2012 Myslím, že jde podle popisu o klasickou jarní virémii ryb. Ale boj s touto nemocí bývá kolikrát marný. Přesto doporučený lék na tyto druhy chorob je KOI Bakto Tabs. S ohledem na to, že máte v rybníku ještě původní zdravé ryby bude nutno nasadit léčbu... celý příspěvek > |
 |
Nemoc, 16.5.2012 Pokud můžete přidejte fotografii nemocné ryby, aby se dalo lépe určit, co je za problém a způsob léčby. Každopádně se vždy doporučuje karanténa 1měsíc před vložením nových ryb do zarybněného zdravého rybníku. Ale teď už je pozdě. Pošlete foto, víc to... celý příspěvek > |
 |