|
Identifikace několika rostlin, 24.4.2012 Tak nějak :-) Děkuji! |
 |
Identifikace několika rostlin, 24.4.2012  Dobrý den. Na všech obrázcích jsou rostliny, které kvetou teď, kromě předposlední. První dvě jsem našel po příkopech (nejspíš něco z čeledi bobovitých nebo brutnákovitých), další jsou skalkové.
|
 |
|
 |
Listnáč s ostře pilovitými protáhlými okraji, 26.9.2011 A vida, tak nakonec přecijen lípa . Děkuji moc panu Josefovi! Je to Tilia henryana. Citát a google pomohl. |
 |
Listnáč s ostře pilovitými protáhlými okraji, 25.9.2011 Omlouvám se za prznění, ale p. Josef se ptal jaký listy zbydou bez okrajů. Jinak je to samozřejmě nesmysl s tou lípou. |
 |
Listnáč s ostře pilovitými protáhlými okraji, 25.9.2011 Bez špičatých okrajů je to jako lípa, ale nesedí plody. Podle plodů bych hádal spíš na nějaký jeřáb. |
 |
Listnáč s ostře pilovitými protáhlými okraji, 25.9.2011  Dobrý den. Tento strom jsem dnes objevil v pražské Stromovce. O jaký druh se jedná? Děkuji! |
 |
Hledání názvu, 10.5.2011 Opět moc děkuji pane Josef. Příště určitě očísluji. |
 |
Jaký je to druh svídy a další keře, 10.5.2011 Opět děkuji za skvělé znalosti :-) |
 |
Hledání názvu, 8.5.2011  Dokážete rozpoznat rostliny? Všechny pocházejí z Průhonického parku. Děkuji. |
 |
Jaký je to druh svídy a další keře, 8.5.2011  Dobrý den. Pomůžete mi s nalezením správného druhu svídy? Všechny foto pocházejí z Průhonického parku. První tipuji na Cornus florida 'Rubra'. U druhé si nejsem jistý, jestli je to vůbec svída. Třetí má listy jako lopuch, roste i u vody, ale květy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Neznámé skalničky, 8.5.2011 Nepomohl tento detail k určení? |
 |
Neznámé skalničky, 3.5.2011  Děkuji za reakce. Přidávám detail k 1. |
 |
Neznámé rostliny, 3.5.2011  Dobrý den. Potřeboval bych poradit s identifikací rostlin. Předem děkuji. |
 |
Neznámé skalničky, 3.5.2011  Dobrý den. Pomůžete mi s identifikací druhu? Děkuji :-) |
 |
O jakou bylinu se jedná?, 30.4.2011 Výborně, děkuji za potvrzení. |
 |