|
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 30.8.2011 Jen doplním.Ten rýč Fiskars ty tři ary rytí rozhodně vydrží.Vydrží toho mnohem víc. |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 30.8.2011 Musím se smát této diskuzi.Rýt tři ary rýčem je teda pro nějakého vášnivce, ale budiž.taky se to dá. My používáme Fiskars a je jednoznačně nejlepší.Pro profi použití je bezkonkurenční.Nevím o lepším a to jsme vyzkoušeli všelijaké.Jednak je lehký,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ježek - co dělat, aby k nám přestal v noci chodit, 29.8.2011 Kde máte přes noc pejska? My máme fenku salašáka na chodbě u nás doma na staré matračce. Ježci, kočky,atd. v noci chodí venku pořád a ona neštěkne a neštěkne. :) Spí jako zabitá.Někdy si říkám, že kdyby k nám přišli zloději tak zůstane v póze... celý příspěvek > |
 |
Jak přemístit včely, 15.8.2011 Večer po západu slunce.Nejlépe když už je prostě tma a všechny létavky jsou doma.Ucpat něčím česno, případně očka a přemístit.Na místě pak hned ucpávky vyndat a nechat je být.Druhý den se budou sice vracet na původní místo, ale později se... celý příspěvek > |
 |
Jak se jmenuje?, 12.8.2011 No to jo pane Josefe, ale ta paní najde na internetu podle slova "Katalpa" to co chce.Já myslím, že si poradí a v zahradnictví jí poradí rovněž. Paní to zřejmě někde viděla a líbí se jí to.Nakonec proč ne.Teď je to poměrně taková "novinka",takže mi... celý příspěvek > |
 |
Jak se jmenuje?, 12.8.2011 No je jich víc, ale paní měla určitě na mysli Katalpu. O zahradnickém "kacířství" nic nevím.Jak se to projevuje, prosím pěkně, pane Josefe? :D |
 |
Jak se jmenuje?, 11.8.2011 Katalpa lat.Catalpa |
 |
Thuja - smaragd, 15.7.2011 No jo. :D Co je to tedy za "závadu" na té thuji na obrázku? Sucho po zimě to asi nebude.:D O permanetní bažině tady mluvíte Vy já o ničem takovém nepsal.(Sice zeravy v přírodě rostou v bahnitých a vlhkých půdách kolem řek a srovnávat je s... celý příspěvek > |
 |
Thuja - smaragd, 15.7.2011 To může být přistydlé od letošních pozdních mrazů na jaře.Jinak thuje zalévejte v případě suchého období.Tu nepřelejete.Přihnojovat Cereritem. |
 |
Začátečník a kvokající slepice, 6.7.2011 Acylpiin a penicilin cpát kvookajícím slepicím je blbost. |
 |
|
 |
Vistarie, 5.7.2011 Potvrzuji rovněž. přes všechna složitá doporučení, stačí stříhat Wistarii jak uzáte za vhodné.Nám léta nekvetla.Jednou jsem se na jaře namíchnul a celou jsem ji ořezal a zredukoval. To jaro bohatě vykvetla. Domnívám se, že je ze své domoviny navyklá... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit včel?, 29.6.2011 Může argumentovat tím, že přesunout včelstva je teď problém, protože se létavky budou vracet na původní místo.Pak se s ním jedině domluvit, že tak učiní na příští rok v předjaří.Nemůže ale chovat včely tak aby nadmíru obtěžovaly druhé. |
 |
Jak se zbavit včel?, 29.6.2011 Rozhodně přesunout na vzdálenější místo, protože se pohybujete příliš blízko jejich hnízd(úlů). V současné době je kolem poledne vysoká aktivita tubců, kteří létají z úlů a zase se vrací jak je zrovna napadne.Včely je tolerují, ale jsou nervoznější z... celý příspěvek > |
 |
Živý plot z levandule, 29.6.2011 Levandule je nenáročná, tedy Lavandula angustifolia, a snáší i chudší půdy.Stačí jí obyčejná hrabanka (ne kyselá). Nesnáší trvale zamokřenou zem a stín. Jinak já ji mám 50 cm od sebe. Já bych to moc neřešil, ona je fakt vděčná a houževnatá... celý příspěvek > |
 |
Sousedské vztahy a včela, 27.6.2011 Cituji paní Mgr. J.Machovou z čas. "Včelařství" 6/2011: " Včela není zvíře, které lze v pohybu omezit a které lze individuálně rozlišit. Nálet včel je považován za emisi stejně jako kouř, hluk,vibrace, zápach.Náš právní řád... celý příspěvek > |
 |