 |
Příspěvky uživatele - 169.36
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko, 30.10.2015 Dobrý večer, dal jsem si práci a vymoštoval jablka. Z vykvašeného moštu chci vypálit kalvados.V drogerii jsem koupil ušlechtilé vinné kvasinky, které jsem správně aplikoval do moštu.Ten začal téměř ihned kvasit. Po pár dnech mě nemile překvapil... celý příspěvek > |  | Destilační přístroj - sestrojení, 14.10.2015 Dobrý den, sestrojil jsem si malý destiláček v kombinaci nerez-měd.Spoje pájeny bezolovnatou pájkou. Někde to však trochu uchází.Napadlo mě tyto spoje přetmelit zvenčí nějakým tmelem. Neřešil jste někdo tento problém? Dá se sehnat tmel, který je... celý příspěvek > |  |
|  | Destilační přístroj - sestrojení, 26.9.2013 Opět zdravím všechny kutily.Jedná se mi o ohřev 50-ti l hrnce.Mám starší, ale funkční sporák mora.bude to dostačující k ohřevu? Hrnec má v průměru 50 cm, takže v pohodě zakryje 4 plotýnky. |  | Destilační přístroj - sestrojení, 18.9.2013 Dobrý den, prosím o radu zkušené.jsem připraven koupit hrnec 50l s poklicí.Poklice dosedá rovným rantlem na rovný rantl hrnce.Nevím.jestli to bude dostatečně těsnit, nebo jestli je potřeba mezi plochy nanést těstíčko.Možná se již dá sehnat... celý příspěvek > |  | Destilační přístroj, 2.2.2013 Dobrý den, jsem před koupí nerezového hrnce jako varnu.Překvapilo mě, že téměř všechny jsou z magnetické nerezi.Takže se snažím dopátrat, jestli je to vůbec vhodné na kvas kvůli reakci s kyselinami.Byl jsem přesvědčen, že pro potravinářské účely musí... celý příspěvek > |  | Palírny (oficiální) a jejich kvalita, 30.12.2012 Dobrý den, poslední dobou mě napadá myšlenka sestrojit si malou domácí pálenici.Vede mě k tomu několik důvodů, z nichž nejpodstatnější je fakt, že začínám pochybovat o 100% odvedení kvality ze strany pálenice.Pročetl jsem mnoho diskusí, z nichž jsem... celý příspěvek > |  | Výtěžnost kvasu, 14.1.2012 Zdravím všechny, jsem z Liberecka a chci jen zdůraznit, že lońská kvalita švestek byla vyjímečná. Vlivem slunného a teplého podzimu švestky dozrály do maxima.Na množství jich nebylo tolik, ale ta mimořádná kvalita. Byly tak sladké, že ani na jídlo... celý příspěvek > |  | Trnkovy kvas - problem s kvasenim, 29.11.2011 Zdravím, může mi někdo prosím ze své zkušenosti potvrdit, nebo vyvrátit závislost vyššího zbytkového cukru ve kvasu a chuti slivovice? Myslím tím, pokud jsou švestky tak sladké, že část cukru nevykvasí, a nebyl přidán cukr. Nemůže být tedy závislost... celý příspěvek > |  | Slivovice - kvas, 25.10.2011 Též přemýšlím zkusit něco nového.Mám švestky v 50ti litrových plastových konvích, odspodu je tak 30 l tekutiny a 20l břečky.Jen nevím, jestli by se tato kašovitá hmota dala vylisovat v zahradním košovém lisu.Věřím že to může přidat na jemnosti... celý příspěvek > |  | Jak silnou kořalku propagujete?, 29.1.2011 Já osobně preferuji mírně zchlazené destiláty-10-15st.Lihovitost mezi 55-60.Vysledoval jsem, že při vyšších koncentracích se projevuje tak lahodná, sladká chutˇ,kterou jsem nikdy nezaznamenal u kupovaných destilátů, které měly kolem 40 %. |  |
|  | Zakalená slivovice, 18.12.2010 To mi připomělo můj poslední pobyt v pálenici, když jsem se snažil z páleníka dostat nějaké rozumy. Na otázku, do jaké teploty nechá druhé pálení, mi odpověděl, že to není důležité, asi jako při prvním-do 100 st.,což si myslím, že je nesmysl.Asi... celý příspěvek > |  | Jak na kvas, 7.9.2010 Díky za předchozí příspěvěk, dlouho jsem se tak upřímně nezasmál, když jsem si představil lahev 52.procentní vosovice před degustační komisí.Samozřejmě obtížný hmyz nemá v kvasu co dělat.Jsem z Liberecka, a letos je to s ovocem mizerie.Po lonských... celý příspěvek > |  | Zaplavená zahrada, 11.8.2010 Pokud to rostliny vůbec přežijí, tak mám obavy pouze z chemických látek(benzin, oleje,atd.) |  | Zaplavená zahrada, 11.8.2010 Já mám jasno pouze v tom, že musím zlikvidovat ty rajčata,(plody),co byly pod vodou, ale nevím, jestli se mužou kořenovým systémem dostat nežádoucí látky i do vijánů, které byly nad vodou. Luboš. |  | Zaplavená zahrada, 11.8.2010 Dobrý den, prosím někoho o kvalifikovanou radu.Jsem z CHrastavy u Liberce, také má zahrada se nevyhnula zatopení-asi 1metr.Ještě dnes zde stojí 10cm.vody, která je kalná a zapáchá.Ve foliáku mám krásná tyčková rajčata.sousedi tvrdí.že se má vše... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|