Příspěvky uživatele - 106.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Destilační přístroj, 24.1.2011
A má někdo zkušenost s ohříváním (místo chlazením) deflagmátoru tepelným pásem? Prý když je defl.dostatečně dlouhý, tak se do chladiče č.2 nedostane nic nad nastavenou teplotu tepel.pásu. Když nastavím 76°C tak valí pryč předek, nastaví-li se 85°C,... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 24.1.2011
Ještě by mě zajímalo, jak dlouho ohříváte těch 40litru lutru než se dostanou páry na 76°C? Pokud od začátku máte nastaveno na termostatu 76°C a teplota lutru bude cca 5°C a ve sklepě cca 10°C, tak to máte minimálně na tři hodiny než vám z toho... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 22.1.2011
Chtěl bych se zeptat pana Vidláka jakým způsobem ovládá nastavení teploty např. těch 76°C? Zda množstvím průtoku studené vody ve zpětném chladiči či má jiný způsob, jak teplotu udržet? Dík.
Destilační přístroj, 21.1.2011
Pokud se pálí pomalu a je nastaveno max 85°C, tak podle mé zkušenosti je kotel totálně vyždímán (co se týče %) a v rozmezí od 85°C do 92°C vyteče maximálně (u 40 litrového kotle) 2dcl 75% Alc. A navíc v takovém stavu jaký v kotli v tom okamžiku je,... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 16.11.2010
Vaše řešení se mi zdá dost složité, nezapomeňte, že průtok přes jehlový ventil nebude po celé délce procesu konstantní, a stát u něj a pořád měřit výtok se mi jeví neefektivní. Spíše bych popřemýšlel, jak se úplně zbavit dokapu a končit proces na... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 11.11.2010
Velice pěkná kolona. Všiml jsem si, že na stole leží patrně regulátor napětí. Znamená to, že máte navinut kolem deflagmátoru topný pás a vydatnost refluxu řídíte změnou napětí v pásu potažmo teploty? Já deflagmátor naopak chladím, ale nicméně jsem... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 23.10.2010
U mě v kotli po 2.D zůstává zbytek s max alkoholovostí 4-5%, takže dle mého názoru je lutr vyždímán dostatečně. Výsledný produkt má kolem 80%. Díky tomu, že se mění poměry par ve vařáku mi měřené páry lehce skáčou z 84°C na 80 a zas na 84°C, ale toto... celý příspěvek >
Odvětrání slivovice, 5.10.2010
Byl bych velice opatrný s popisovanou metodou, vhánení vzduchu do výpalku. Po přečtení se mi tento nápad zdál skvělý a včera jsem ho vyzkoušel. Naštěstí jen na 1 litru. Před pokusem měla lehce ředěná slivka 58%, po tříhodinovém perlení 54%! Jsem... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika