|
Štepenie broskýň na jar, 25.4.2011 Mne sa ujalo štepenie aj očkovanie na jar - koncom februára vonku. Uvidím, ktoré lepšie porastie. Zdá sa, že vrúbel. |
 |
Hrušeň roubovaná na jabloni, 21.4.2011 Sused mal jabloň naštepenú na hruške a päť rokov mu rodila, potom uschla. |
 |
|
 |
Rez semenáča orecha, 20.4.2011 Zabudli však povedať, že mu treba skrátiť aj korene, Ale ako sa k nim dostať, keď semenáč ich má hlboko? |
 |
Samičie kvety, 18.4.2011 Mám desaťročný orech, ktorý mal pri kúpe menovku Mars. Podľa pomológie by mali na ňom kvitnúť samčie a samičie kvety súčasne. Ja však vidím na nom len samčie. Kedy sa vyvíjajú u Marsu samičie kvety - pri konci kvitnutia? Ako ešte spoznám, či je to... celý příspěvek > |
 |
Prvá vlna miazgy - štepenie za kôru, 11.4.2011 Chcem zaštepiť slivku za kôru. Kedy je najvhodnejší termín - počas kvetu alebo po odkvete? |
 |
Ošetrenie poranenej broskyne, 10.4.2011 Poškodená je dookola, ale pekne pučí. Poškodil som ju vlani silonom. |
 |
Umístění řízkovanců, 8.4.2011 Rezky dávam do 5 l pohára s trochou vody do okna v chladnejšej miestnosti - 18 st. Len čo začnú púšťať korienky, presadím ich do pet fľaše so zeminou a dám do teplejšej miestnosti za okno. Pôda sa vo fľaši prehreje a za mesiac je plná korienkov. A... celý příspěvek > |
 |
Ošetrenie poranenej broskyne, 8.4.2011 Mám poranenú ročnú broskyňu a slivku od silonu. Teraz by som chcel ich poranenú kôru premostiť. Zistil som však, že ešte sa nedá oddeliť. Viete, kedy bude na to vhodný čas? |
 |
Čačanská slivoň, 7.4.2011 Mne Čačanská veľmi červivie pri dozrievaní oproti iným slivkám. Nedárí sa mi trafiť do termínu postreku. Poradíte? |
 |
Štepenie orecha s manžetou kôry, 3.4.2011 Na Yutube.com som videl video štepenia orecha pomocou manžety z kôry iného orecha. Kedy je na to vhodný termín? Vyzeralo to hodnoverne aj s ukážkou ujatia očka o rok. |
 |
|
 |
Umístění řízkovanců, 2.4.2011 Teplota max. 20 stup. inak vybehnú a sú tenké. |
 |
Štepenie broskýň na jar, 29.3.2011 Vymrzli mi očká na dvoch broskyniach zaočkovaných v lete, preto som do jednej teraz dal trojočkový vrúbel a do druhej očko forketovým spôsobom. Čo myslíte, ktorá má väčšiu šancu na ujatie? |
 |
Ako urýchliť zakorenenie kiwi?, 27.3.2011 Pred dvoma mesiacmi som dal do 5 l pohára s trochou vody odrezky z rodiaceho veľkoplodého kiwi. Má už 10 cm dlhé výhonky ale korienkov nikde. Mám čakať pokým nezvädne alebo zakorení? Sused mi radí vylomiť mladé výhonky a v perlite ich... celý příspěvek > |
 |
Štepy egreša, 26.3.2011 Odstrihol som kúsok z nevyrašeného vrúbla a bol zelený. Ešte vyslepím plané očká alebo ho preštepím. Vlani som sa tešil z vyrašených čerešnových vrúblov a neskôr zaschli. |
 |
Asimina a jej chuť, 24.3.2011 Chcem kúpiť asiminu, neviem však, ktorá odroda má najlahodnejšiu chuť. Nerád by som vyhodil 2 x 20 € za čosi fádne. Aby dobre rodila, vraj treba mať aspoň dva kry. Ozaj - aj u vás sa tak draho predáva? |
 |