|
Ako ošetriť poranenú slivku silonom, 7.12.2010 Mám doma peknú trojročnú slivku Stenly, ktorú som v lete poranil silonom vykášača, a to úplným zničením kôry v šírke 1 cm. Na jari chcem toto poškodenie premostiť. Nebude to už neskoro? |
 |
Pravokorenné sadenice, 6.12.2010 Mám niekoľko koreňov pravokorenného viniča Muškát otonel množeného potápaním. Rodí veľmi chutné hrozná a neviem, ako zabrániť, aby ho nenapadla fyloxéria? |
 |
|
 |
Rezistentné odrody, 6.12.2010 Meno tejto bezsemennej odolnej odrody som časom zabudol. Pozriem sa do časopisu, možno ho nájdem. |
 |
Kiwi odroda Jenny, 6.12.2010 Pozrel som si Havlisa a ten o odrode Jenny píše len samé chvály. Kto má potom pravdu? |
 |
Rezistentné odrody, 6.12.2010 Vie mi niekto poradiť. aké rezistentné odrody sa dajú u nás v kukuričnej oblasti pestovať. Počul som o zaujímavej ukrajinskej bezsemennej odrode. Poznáte ju? |
 |
Kiwi odroda Jenny, 6.12.2010 Keď som ju kupoval na letáku bolo toto napísané:
Actinidia chinensis ´Jenny´ / Veľkoplodé kiwi, K9
Rýchlorastúca ovocná liana, vzrastom podobná viniču. Každú jeseň sa môžete tešiť z chutných plodov s vysokým obsahom vitamínu C.... celý příspěvek > |
 |
Kiwi odroda Jenny, 5.12.2010 Na jar som kúpil v kontajneri predpestované kiwi odrody Jenny. Darí sa jej, lebo vyrástla do výšky dvoch metrov. Bohužial som sa v diskusii dočítal, že je to len okrasné kiwi, ktoré nebude kvitnúť a plodiť. Mňa však pri kúpe ubezpečovali, že je to... celý příspěvek > |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500, 23.11.2010 Ešte šťastie, že som kúpil v Lídli brúsku Garden za smiešnych 20 €, ktorá takéto muchy nemá a dobre brúsi. |
 |
Čistenie odvzdušňovacieho ventilku, 17.9.2010 Je to Stihl 021. |
 |
Čistenie odvzdušňovacieho ventilku, 17.9.2010 Prepúšťa mi odvzdušňovací ventilček na píle Stihl. Skúšal som ho vyčistiť drôtikom aj prefúknuť hustilkou, no stále troška prepúšťa olej. Ako ho vybrať a skontrolovať? |
 |
|
 |
Co dělat, aby staré jabloně neplodily, 31.8.2010 Keď ich budte na jar hlboko rezať, narastú im vlky, na ktorých strom nerodí. Teda rezať a rezať. |
 |
Odkvétající meruňka a studené noci, 28.4.2010 Mám odrodu maďarská, ktorú pestujem v Piešťanoch. Kvitla minulý týždeň keď bolo chladno a pršalo. Včely vôbec nelietali. Myslíte, že sa opelila? |
 |
Aké je veľmi neskorá odroda nektarinky?, 28.4.2010 Kúpil som v záhradkárstve nektarinku bez názvu. Povedali mi, že je skorá. Keď však vlani zarodila, bola poriadne neskorá - koniec septembra (záři). Plody boli pekne vyfarbené, veľké a chutné hoci ich bolo asi desať. Vie mi niekto poradiť, aké... celý příspěvek > |
 |
Naviják a pluh pro ruční orbu, 8.3.2010 To ste mal v jeseni rozhodiť hnoj po poli a na to dať vrstvu buriny. Na jar by ste sa divil, kde sa to všetko stratilo. Baktérie a dážďovky by sa o to postarali. Pôda by zostala čierna a kyprá. |
 |
Řez třešní a švestek, 7.3.2010 Chcel by som u starších sliviek a čerešní znížiť koruny na 3 m. Čiže odrezať zhora asi 2 m. Môže im to uškodiť? |
 |