|
Nova visen, 15.12.2010 Ja mám vodu necelý meter a všetkému sa darí aj višniam. Len sú bujnejšie. Musí tam byť veľa slnka. |
 |
Ako uchovať vrúble, 15.12.2010 Chystám sa rezať vrúble, ale ako ich zapichnúť do zeme, keď je zamrznutá? Mám čakať až sa roztopí? V pivnici mám teplotu okolo 5 - 10 stupnov, čo sa mi zdá veľa na uskladnenie. |
 |
|
 |
Ako uchovať vrúble, 14.12.2010 Ako odchlípnem v zime kôru pri očkovaní, ked nie je miazga? |
 |
Hnojenie liesky, 11.12.2010 Už desať rokov pestujem niekoľko druhov liesok na miernom východnom svahu vedľa orechov a nemôžem sa dočkať úrody. Orechy rodia každoročne a bohato. Čím hnojiť liesku, aby rodila? |
 |
Plašič na špačky a jiné ptáky, 9.12.2010 Mne sieť predzobali, cédečka si nevšímali a bolo po čerešniach. Pomôže jedine živý kocúr. Vyskúšal som aj balón s namaľovanými sovími očami. Po dvoch dnoch si zvykli aj naň. Sused ten búcha na veľkú dosku kladivom. Jedno ráno ho však vtáci vždy... celý příspěvek > |
 |
Stromy rodí len na vrchnom poschodí, 9.12.2010 Mám jablone Kloster, Rubinola a Reneta, ktoré pestujem na drôtenke a rodia len na vrchných konároch. Štepené sú na M9. Keď som ich znižoval, vyháňali vlkov. Teraz majú výšku tri metre a v dolných poschodiach nechcú zakladať kvetné očká. Pripisujem to... celý příspěvek > |
 |
Očkování - detail, 9.12.2010 Očkujem s kúskom dreva a ujateľnosť vysoká. Keď som vylupoval mizerná. |
 |
Mars, 9.12.2010 U nás vtáci vylupujú viac marhule ako orechy. Denne som nachádzal pod marhuľou asi 20 marhúľ rozpoltených s vybratým jadrom. |
 |
Mars či Jupiter, 8.12.2010 Kúpil som pred desiatimi rokmi štepený orech v kontajneri a neviem, či je to Mars alebo Jupiter. Zabudol som na to. Môže mi niekto povedať, podľa čoho zistím, aká je to odroda? Orech má výšku asi 5 metrov a rozložitú korunu. |
 |
Mars, 8.12.2010 Je to asi bežný papierák bez odrodového mena. Môj sused má tiež taký veľkoplodý papierák a je úžasný. Ja mám polopapierak Mars a ten je skoro o tretinu menší. Neviem prečo sa papieraky u nás nepredávajú. Že sú chúlostive? Susedovi ešte... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zazimovanie krivinorezu, 8.12.2010 Mám krovinrez Stihl, ktorý od septembra do mája nepoužívam. Nechávam v nom benzín a neviem, či je to správne. Alebo ho treba vyliať a čo je v karburátore spotrebovať? |
 |
Ako uchovať vrúble, 8.12.2010 Nedarí sa mi štepenie čerešní. Vrúble režem kocom roka, balím ich do vlhkých novín a uložím ich v chladničke. Štepím koncom februára až začiatkom marca a ujateľnosť mizerná. Ak sa aj ujmu, cez leto vyschnú. U ostatných stromov má ujateľnosť skoro... celý příspěvek > |
 |
Pravokorenné sadenice, 8.12.2010 Ako ho ale použiť pri rodivých kroch? |
 |
Ako ošetriť poranenú slivku silonom, 8.12.2010 Mám na jar túto poranenú slivku silno zrezať alebo len čiastočne, aby som jej neurobil veľké rany? A nakoniec - čo je lepšie na poranenie - vosk alebo balzam? |
 |
Previslá čerešňa, 7.12.2010 Už desať rokov sa starám o čerešňu, ktorú som zaštepil do neznámeho podpníka čerešne alebo višne. Problém je v tom, že hoci ju ošetrujem ako ostatné, nerastie. Je asi 1 meter vysoká a má previslé konáriky. Rastie viac do šírky ako do výšky a málo... celý příspěvek > |
 |