|
Roubování vzrostlých třešní, 24.3.2011 Známy pracoval v ovocnej škôlke, kde každý deň navrublujú stovku stromkov a nezáleží im, či je mesiac v splne. Úspešnosť majú stále 95 percentnú. |
 |
Štepy egreša, 20.3.2011 Koncom januára počas oteplenia som zaštepil 5 ks egrešov a koncom februára 7 kusov. Tie februárové už pučia, januárové nie, hoci boli obalené novinami celý február. Myslíte, že ešte vyrašia alebo zmrzli? |
 |
|
 |
Zákrsek, 14.3.2011 Ak má písateľ malú záhradku asi netúži spomínať na detstvo v obrovskej korune čerešne. |
 |
Jarné množenie kiwi, 14.3.2011 Mám veľkoplodé kiwi, preto asi bude lepšie ho štepiť ako vinič alebo očkovať. Neviem však či už teraz alebo o mesiac. Poradte, ak máte skúsenosti. |
 |
Jarné množenie kiwi, 12.3.2011 Mám už mesiac narezané odrezky kiwi z overeného kra a rád by som ho rozmnožil. Niektoré mám aj v pohári s trochou vody. Poradte, v akej teplote najlepšie zakoreňuje, lebo ako ho zaočkovať do prútov nerodiaceho kiwi a kedy. |
 |
Chystáte sa na vrúbľovanie?, 12.3.2011 Našiel som ju náhodou a musel by som ju ako ty dlhšie hladať. Ale poradím ti. Daj si anglické štepenie strokov a posúvaj sa v pravom stlpci nadol. |
 |
Zákrsek, 12.3.2011 Ja štepím čerešne do višne a narastu max. 2 metre. Jedna je dokonca previslá - unikát. Zabudnite na vtáčnicu. |
 |
Jahody - jak na to, 27.2.2011 V netkanej textílie mi zakorenila tráva a zaplevelila ju. Musel som ju nahradiť fóliou. |
 |
Forketovo očkovanie v predjarí, 23.2.2011 Chcem preočkovať niektoré konáre 5-ročnej Rýchlice májovej na Karešovu, lebo mám problémy s vtákmi - ešte sa ani nečervená už ju oberajú. Keďže preštepenie vrúblami sa mi v minulosti nedarilo, chcem vyskúšať Forketovo očkovanie. Neviem však, či... celý příspěvek > |
 |
Ohryzená broskyňa, 23.2.2011 Ja mám broskýn dost, mne je iba ľúto ju hodiť do kompostu. |
 |
|
 |
Ohryzená broskyňa, 22.2.2011 Radšej teda počkám do kvetu až bude miazga. |
 |
Rezistentné odrody, 21.2.2011 Magdalena je vraj bezsemenná a odolná proti môčnatke. |
 |
Ohryzená broskyňa, 21.2.2011 Pokúsim sa ho o týždeń obaliť kôrou inej broskyne. Aý bude po mrazoch. |
 |
Ohryzená broskyňa, 20.2.2011 Mám dookola ohryzenú broskyňu a chem ju zachrániť. Môžem použiť manžetu z jej kôry a pri rašení ju na ohryzenú časť priložiť, alebo to môže byť kôra z inej broskyne? |
 |
Čo s kôstkami?, 19.2.2011 Mám odložené kôstky vinohradníckych broskýň na jarné vysádzanie. Držím ich v chladnej bezmrazivej miestnosti. Treba ich dať von, aby premrzli alebo ich vysadiť do piesku? |
 |