|
Pomrzla meruňka, nebo ne?, 21.5.2012  Dobrý večer, prosím pomrzly plody meruňky a nebo je to nemoc?15.května byly v pořádku těšili jsme se na úrodu a dnes jsme objevili toto. |
 |
Přesazení živého plotu z habrů, 21.5.2012 Pane Josefe,
děkuji mnohokrát za vyčerpávající a bleskovou odpově´d.-) počkat do podzimu nemůžeme, ale těch 14 dní určitě. Děkuji moc, určitě budeme postupvat podle Vašich rad.
Přeji Vám krásné jarní dny
Michaela
|
 |
|
 |
Přesazení živého plotu z habrů, 20.5.2012 Moc prosím Vás o radu. Mám zasazený habrový plot- již 5 let- je nyní do výšky 1,6m a je sazen do trojsponu. Potřebuje asi 2.5 m tohtoto plotu přesadit, je to možné? Pokud ano, prosím poraďte, jakým způsobem.
Děkuji moc
Michaela |
 |
Kdo pozná rostlinu?, 19.5.2012 P.Josefe Vy jste ale koumák.Já bych na to nepřišla ani za nic. |
 |
Rostlina podobná hyacintu, 19.5.2012  Tak já si myslím, že to hyacintovec španělský je mě kvete začátkem května mám ho v barvě růžové a modré.
|
 |
Vymrznutí ozdobnice, 12.5.2012  Je to možné mě jich vymrzlo asi osm kusů obrážejí, ale jen po okrajích a to jen po třech až pěti výrůstkách.Nechám je tak a na podzim to zkusíme vykopat.Foto je z loňského roku.Nemám nic. |
 |
Co je to za rostlinky?, 12.5.2012 Na první fotce je zvěšinec zední-cymbalaria muralis, hodně se rozrůstá.Zbytek jsou kapradiny názvy nevím. |
 |
Identifikace několika rostlin, 11.5.2012  To je vrbina kvete žlutě. |
 |
Wistarie mi poprvé kvete, 9.5.2012 Tak to je nádhera moje vistárie ještě nekvetla a mám ji asi15let, myslím si že asi proto že má málo slunce jen dopoledne. |
 |
Hibiscus moscheutos - Ibišek bahenní, nebo též americký ibišek (venkovní), 8.5.2012 Mě taky neraší, každý den nakukuji a pořád nic už jsem odhrnula i hlínu a není nic vidět.Taky je mám druhým rokem. |
 |
|
 |
Kdy stříhat thůje, 29.4.2012 Tak teď už je pozdě, sluníčko by je spálilo, nechte to na srpen až září.My stříháme koncem března. |
 |
Je to vřes?, 23.3.2012 Vypádá to, že je to vřesovec, ale Vám přes zimu zmrznul dopadla jsem stejně.Ostříhejte ho a uvidíte zda obrazí ve vnitř to vypadá, že je zelený. |
 |
Urceni okrasneho kere, 19.3.2012 Souhlasím, že je to Cesmína myslím si že paraguayská. |
 |
Hebe, 18.3.2012  Určitě byly minulé zimy zelené.Já jsem dopadla stejně, ještě je nechám tak a pak ostříhám.
|
 |
Záchrana pivoňky, 18.3.2012 Tak to bohužel nevím, já ji dotala od starší paní, která mě říkala, že ji má už 30let a já ji už mám 10let. |
 |