|
Harlyne, Hargrand, Harogem, 13.11.2011 Zdravím všechny pěstitele meruňek, vím že doba je trochu mimo, ale rád bych znall vaše zkušenosti s odrudami meruňek původem z Kanadské provenience (šchl.st. Harrow) tedy všechny začínající písmeny "Ha". Jak se vám jeví po... celý příspěvek > |
 |
Astra, 4.11.2011 Já nemyslel co od ní možno očekávat coby kdyby, já myslel jestli má doma někdo odrůdu Astra, a jak to s ní prakticky vypadá. Stíhá dozrávat v 500 mnm, jakou má chuť v ideálním roce aj. Zajisté je to atraktivní hruška červené barvy. Pro mne stále s... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pomologie nových odrůd jabloní, 30.10.2011 Chlapi nic si z toho nedělejte, jsem holubář a mohu vám říct, že nově vydaný vzorník plemen byl také ušit horkou jehlou, byť byl poptávaný už jak dlouho. Takže to není jen v zahradnictví. Obecně se vše dělá stručnější a levnější a rychlejší na úkor... celý příspěvek > |
 |
Pomologie nových odrůd jabloní, 28.10.2011 hm, takže ľutujem :-) o lítosti ani slovo, jen jsem řekl, že nová odrůda musí něčím zaujmout a minimálně konkurovat stávajícím, když ne v ideálním případě je překonávat. A proto je proces uznání v dnešní době těžký. |
 |
Astra, 28.10.2011 Máte s touto odrůdou někdo zkušenosti? Zakoupil jsem si ji ve Velimi. Měli tam taky Solanku, takže kdo ji chce...
Astra je prý zimní červeně zbarvená hruška. Tak kdo mi o ní něco poví?Díky
Juraj Kafka |
 |
Sloupovité ovocné stromky, 28.10.2011 Když budu chtít, tak budu mít korunky ve tvaru srdce a bude to hit, že se budem divit :-) Prostě nesouhlasím s falešnými fotografiemi a nebo nadpisy když to neodpovídá zkutečnosti. To je celé proč jsem možná úmyslně přeháněl. Chápu, že firma chce... celý příspěvek > |
 |
Pomologie nových odrůd jabloní, 27.10.2011 Eště si dovolím zareagovat na pojem atlas a pomologie. Snad mne neukamenujete.
Pomologie je věda zabývající se plodoznaky, pome--je plod. Pomologie jak jsme zvyklí ale obsahovala i další morfologické znaky rostliny nebo odrůdy tj charakter růstu... celý příspěvek > |
 |
Začátečník a kvokající slepice, 22.10.2011 Prosím Vás hlavně jí nemáčejte a ani nedávejte žádný humální lék. Zbytečně tím zvíře týráte. Slepici která kvoká je třeba odnaučovat už v prvních dnech, protože později už je to obtížnější když je už rozsezená. Já to dělám tak, že kvočnu zavřu na... celý příspěvek > |
 |
Jak poznat, že slepice již nenosí, 22.10.2011 Věk kdy slepice končí se snáškou je podmíněn různými vlïvy. Nejčastěji to bývá různé onemocnění, i jen pouhým ztučněním například může slepice přestat nést i jako mladá. Je-li slepice zdravá a z dobře prošlechtěného chovu, vydrží v... celý příspěvek > |
 |
Jak chovat kohouta pro peří ("kosárky"), 22.10.2011 Na bílé kosírky je nedostižný kohout leghornky bílé. Velká čistě bílá ohnutá pera. Přesně taková jako mají některé kroje na Moravě.
Juraj Kafka |
 |
|
 |
Jaký druh švestky na slivovici?, 15.10.2011 Jen malou poznámku k té chuti u sušených a čerstvých. Rozdíl bude v obsahu vody. Zřejmě všechny ty Topy a Joja a pod. jsou pološvestky a jako takové mají po slívách kromě oválnějšího tvaru plodu i vodnatější nebo chcete-li štavnatější dužninu,... celý příspěvek > |
 |
Melrose a Gloster, 14.10.2011 Já Starkrimsonu fandím! Ale jak je pravdou musí být rok aby byl. Jinak měl jsem možnost ochutnat jeho téměř černou mutaci Red Cap z podmínek sadu Synkov u Rychnova n. Kněžnou. A v tomto období ještě plná pektinů a škrobů. Věřím však, že do Vánoc... celý příspěvek > |
 |
Kam se poděl Šampion?, 28.9.2011 Zdravím Vás, pane Vysloužil, po delší odmlce reaguji na Váš názor a souhlasím, že některé odrůdy jsou ve vyšších nadmořských výškách lepší, než kdyby se pěstovaly v nížinách. Potrvdím to požadavkem jednoho nejmenovaného nově založeného sadu... celý příspěvek > |
 |
Sladká jablka, 25.9.2011 podle mého je nejsladší až je to nepříjemné odrůda Gala a její mutace.
Za další pokud dojde tak medově sladká je coxovka, zcela jiste Opál s Lunou. Dále mě neznámé staré jablko, které mylně považuji za SigneTilish, taky jako med.
Juraj Kafka |
 |
Jakou letní jabloň?, 19.9.2011 Mám odrůdu Vista Bella a vzhledově i chuťově velmi dobrá až na tu strupovitost. Dále mám Prusvitné, Stark Earlist, a Ametyst.. Ametyst po vzledové stránce špica, po chuťové stránce je pro ty kyselomilné, jinak provoní byt. Musí se nechat dojít. Vadí... celý příspěvek > |
 |