|
Nejchutnější rajčata, 18.8.2011 Dnes jsem sklidil část úrody. Sluníčko dosladilo a dochutilo plody a zamíchalo chuťovými stupni vítězů. Letos tady na prvním místě Sladkaja děvočka, na druhém Ildi a třetí místo obsadilo Bejbino. Vysočina 620mnm |
|
Nejranější rajčata?, 16.8.2011 Z mých letošních zkušeností je ještě rannější Bejbino. Ve skleníku již sklízím plody ze sedmého vijanu a u Stupického ze čtvrtého. Jinak hodně ranná je ještě odrůda Minigold. |
|
|
|
Nejchutnější rajčata, 13.8.2011 Sice nejsem Mirek, ale odpovědět dokážu. Pollicino je běžně dostupná odrůda z nabídky SEMO. Sladkaja děvočka je odrůda dovezená z Ruska. Mirek sem jistě napíše odkaz na obchod se semeny v zahraničí. Dnes kvůli deštivému počasí jsem se probíral semeny... celý příspěvek > |
|
Nejchutnější rajčata, 8.8.2011 Tak jsem v sobotu pořádal oslavu k narození syna. Sešlo se nás 20 a dobrému uzenému masu a klobásám jsem natrhal mísu chery rajčátek. Rajčata šla velmi na odbyt, až jsem musel dělat prohlídkové okruhy s průvodcem po zahradě. Jako nejchutnější bylo... celý příspěvek > |
|
Usychá vrchní část papriky, 4.8.2011 To je tím, že paprika udrží jenom určitý počet plodů, navíc je máte v květináčích a podle mě mají málo životního prostoru pro kořenový systém. Já mám papriky ve skleníku, jsou obsypány plody a sem tam mi taky květy a poupata usychají, ale neřeším to.... celý příspěvek > |
|
Nejchutnější rajčata, 2.8.2011 Dobrý den včera jsem obdržel zásilku od firmy neoseeds . Objednání a platba proběhla ve čtvrtek a v pondělí byla semínka doma. Takže z mé strany spokojenost jak se sortimentem rajčat, tak z dodáním zásilky. |
|
Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným, 31.7.2011 Já už bych řekl snad jenom že, Tento způsob léta zdá se mi poněkud tragickým! |
|
Plisen rajcat?, 31.7.2011 Já nestraším pouze konstatuji. Nejvíce postižené jsou Tornáda, Bejbina, Dulcia a Minigold, u dalších odrůd není nástup plísně tak agresivní. |
|
Plisen rajcat?, 31.7.2011 Takhle rychlý nástup plísně jsem ještě neviděl, včera byly rostliny v pořádku a dnes skoro všechny napadené. Postřik pro toto "krásné" počasí nemožný, tak doufám, že až se to vyprší budu mít ještě co zachraňovat. Jediné co jsem mohl udělat,... celý příspěvek > |
|
Zbavení se pampelišky, 27.7.2011 Nebyl jsem přihlášen. Tak aby si někdo nemyslel, že jsem prodejce |
|
|
|
Zbavení se pampelišky, 27.7.2011 To jsem viděl v činnosti, nemá to chybu. Šup šup a bodlák nebo pampeliška je venku i s kořenem. |
|
Nejchutnější rajčata, 23.7.2011 Tak u nás je letos nejchutnější naše neznámé (země původu Maroko), o 1 stupeň méně sladká je Sladkaja Děvočka, na třetím místě společně Ildi a Bejbino a bramborovou medaili drží Stupické. Ještě nedozrála Zolotaja Andromeda, tak uvidíme jestli... celý příspěvek > |
|
Škvoři v paprikách, 20.7.2011 A jste si jistá, že to dělají škvoři. Mě takhle napadají plody paprik slimáci. Zajímavé je, že nakusují plody pouze odrůd Vlasta a Hamík, Amy si ani nevšimnou. |
|
Okurky, 18.7.2011 Vidíte, já třeba okurky ve fóliáku nezalévám vůbec a taky rostou jak diví, už mám zavařeno 15kg |
|
Nejchutnější rajčata, 15.7.2011 Mirku Vy jste ale gurmán . Ještěže se blíží doba oběda, jak jste mě navnadil. Jinak už mi dozrála Sladkaja Děvočka a opravdu je chuťově výborná, i zde vychvalované Bejbino, které mám letos také poprvé nás příjenmě překvapilo chutí a proto ho zařazuji... celý příspěvek > |
|