|
Nejchutnější rajčata, 2.10.2010 Pro paní ČÍŽKOVOU.
Zřejmě to jsou hybridy, ale mám dojem, že zachovávají své vlastnosti. Alespoň v prvním roce výsadby. Je to asi tím, že jsou pěstovány v jedné odrůdě ve velikém množství, takže nedojde ku sprášení jiným pylem. |
 |
Ružičková kapusta, 1.10.2010 Při letošním, koncem léta, deštivém počasí se mi otevřely i švestky. Vzrůstnost a chuť je dána asi i přehnojením dusíkem. Odlomení vrcholu v těchto souvislostech bude mít vliv na rozvinutí a růst růžiček. |
 |
|
 |
Jak se zbavit molů, 26.9.2010 Aby můj příspěvek pochybující o funkčnosti feromonového lapače jej nepoškozoval, musím s omluvou a pro informaci jiným dodat, že je na něm během posledních dnů odchyceno 6 molů. Asi důsledek změny počasí a oteplení, jak uvádí Mimmo. |
 |
Živý plot, aby slepice neprolezla?, 24.9.2010 Pochlubte se sousedce, že mnoho ušetříte za nákup vajec. Třeba jí to bude líto... Když je po vás bude chtít, požadujte náhradu sadby a práce. Jakýkoliv plot i vysazený je náročný na údržbu. |
 |
Veverky, 24.9.2010 Mně likvidovali oříšky žluny a strakapoudi. Když jsem chtěl oříšek, stačilo zajít pod blízkou hrušeň a tam byly oříšky, které ptáci při "louskání" ztratili. Na veverky bych vše nesváděl. A co plchové? Zahrada je zvířátek a ptactva, já jim... celý příspěvek > |
 |
Kiwi, 21.9.2010 Po opadu listí prořezat. Řez v předjaří je již opožděný a rostina pláče. Snese hluboký prořez. |
 |
Kiwi, 21.9.2010 Jsou to arguty a budou dozrávat během října. Já moje kiwi arguty trhám koncem října. Při podtržení dozrají během týdne až deseti dnů. |
 |
Odebrání a sušení semen z rajčat, 20.9.2010 Dávám je do umělohmotného cedníčku, pod vodou promnu na sítku a vyklopím schnout na noviny. Po usušení "odrbu" z novin a uložím. Část šlemu přece jenom zůstane na semínkách, ale nevadí. Zdá se mi tento postup rychlejší a bezpečnější než nechat ve... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 20.9.2010  Mám stejný názor na letošní rajčata jako Mirek. Rajčata pěstuji ze semínek vypěstovaných rajčat z minulého roku. Letos jsem přibral semínka z plodů rajčat koktejlových nakoupených v Penny. Perun mi přestal vyhovovat měknutím, přestanu ho... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit molů, 20.9.2010 Mám ten samý lapač jako je na snímku už přes týden vyvěšený. Zatím ani jeden nalétnutý mol. Podivné. |
 |
|
 |