|
Houby z lesa na zahrade, 13.8.2010 To asi ne, ty co jsem dnes nasbíral rostly také pod duby a také pod borovicí se asi dva nacházely. Snad VIS MAIOR
Jarda |
 |
Houby z lesa na zahrade, 13.8.2010  Hřiby rostou letos hojně. Ale v hlubokém lese. Tyto jsem nasbíral dnes ráno. Bydlím jen kousek od lesa, všechny odřezky vyhazujeme pod jedle hned za barák. Ještě tam nevyrostla ani růžovka. Prostě hřib chce les. |
 |
|
 |
Je to vodní včela?, 22.7.2010 V bazénu jsou tablety chlor trio, nedávno v tom vesele plaval obrovský potápník. Několikrát jsem ho vyhodil a druhý den byl zpátky. Voda je ale průzračná a to je bázén vystaven přímému slunci. Chlor je poměrně dost cítit i při koupání. Hmyz je u nás... celý příspěvek > |
 |
Je to vodní včela?, 21.7.2010  Zdravím, v mém poměrně silně chlorovaném bazénu si spokojeně žije tento tvor. Podle mne je to Bodule obecná tzv. vodní včela ale nejsem si stopro jistý.Pozná někdo tento hmyz? |
 |
Vylamování výhonů za listy, 18.6.2010 Narostli mě dlouhé výhony za posledním květem vína.Mají se za ním vylamovat? |
 |
Nikdy neřež lepené profily, 13.6.2010 Co jsem řezal? Je to ze stolu, který má dvě nohy uprostřed, které jsou dole do "T". Ten stůl se dal zvedat a zase spouštět po povolení takových šroubů. Ty šrouby se uvnitř nohy opítrají o ty plocháče.(což jsem zjistil pozdě) Je to... celý příspěvek > |
 |
Nikdy neřež lepené profily, 13.6.2010 hned ja jsem to viděl, byl jsem naštvaný jak zákon káže, kotouč neměl naběháno skoro nic. Říznout to šlo celkem lehko. Původně jsem myslel, že je to ocel ale naštěstí je to nějaká slitina. Všechny tvrdokovové plátky kotouče jsou netknuté. Za blbost... celý příspěvek > |
 |
Nikdy neřež lepené profily, 12.6.2010  Český kotouč to jak je vidět, přežil bez úhony. |
 |
Sešlapávání natě cibule, 9.6.2010 Můj soused zase odstraňuje u mladé cibule postraní nať.Prý to zvýší výnos.Má s tím někdo zkušenosti? |
 |
Rozbití kamenů, 19.4.2010 Díky všem,
všechny kameny jsou takový hodně tvrdý pískovec. Je to opravdu houževnatý materiál. Menší pneumatické kladivo mám, je to ale jak na slona vzduchovka. Už jsem do toho tloukl klíny a řezal flexou, málo platné. Jedině snad nějaká velká... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rozbití kamenů, 19.4.2010  Ahoj,
při výkopových pracech u domu jsem narazil pod zemí na velké kameny, se kterýma nehnu. Potřeboval bych je nějak rozbít. Napadlo mě je navrtat a odstřelit černým prachem. Nevím ale kolik děr na jeden balvan a kolik prachu. Neporadil by někdo? |
 |
Domácí pálení, 9.11.2009 Určitě bylo, ale je to více.200 lihoměr +150 doprava |
 |
Domácí pálení, 9.11.2009 Kde najdu tabulku hustoty etanolu v závislosti na koncentraci.Nemám lihoměr, ale pouze hustoměr.Děkuji Flint |
 |
Co je to za houby na zahradě, 7.11.2009  foto |
 |
Co je to za houby na zahradě, 7.11.2009 Chyba lávky, foto zatím chybí. |
 |