|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Podzimní řez nově zasazených slivoní, 16.11.2011 Takže, když to shrneme, možné je řezat na podzim i na jaře. Já to obvykle nechávám na jaro. Když jsem ale stromek musel ostříhat na podzim (nevlezl se do auta nebo jsem rozdával letorosty jako rouby), vůbec níic se nestalo.
Důležitější... celý příspěvek > | | Česnek po rajčatech, 16.11.2011 Pod česnek můžete použít zelené hnojení pouze pokud se do výsadby stačí zcela rozložit.
Dělám to přesně tak, jak se podle Vás nemá. Zelené hnojení na podzim zaryju (zaorám) a vzápětí tentýž podzim vysázím stroužky. Na jaře česnek vyraší a... celý příspěvek > | |
| | Vaše zkušenosti - Pražákovi Droždín u Olomouce?, 13.11.2011 ...jak lidé u sveho zahradníka nakupují ovocné stromky a můžu říct, že to berou hodně na lehkou váhu. Je jim kolikrát jedno v jaké kvalitě jsou kořeny a kminek s korunkou. Byl jsem i několikrát přímým svědkem jak si chtěli koupit i zmrzlý a nebo... celý příspěvek > | | Srovnání výkonu benzinové a el. pily, 13.11.2011 Já nevím, srovnávat elektrickou a motorovou pilu mi přijde jako porovnávat autobus s trolejbusem, automobil s elektromobilem. To snad ani nejde. | | Harlyne, Hargrand, Harogem, 13.11.2011 Vyzkoušel jsem pouze Harcot a Harlayne v místě, kde se mereuňkám obecně nedaří. Harcot je větší, barevnější, chutnější. Harlayne by měla oídolávat šarce a snad být odolnější. Letošní jarní mrazy po odkvětu "zatočily" s oběmi odrůdami stejně, tzn.... celý příspěvek > | | Dicolor, 13.11.2011 Ke kladům odrůdy Dicolor bych řadil pěkné červené líčko, dobrou sladkou chuť a poměrně dlouhou dobu konzumní zralosti - jíst se dá hned ze stromu a dost dlouho vydrží.
Nedostatkem je propad před sklizní a hlavně drobné plody. | | Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 11.11.2011 |Je pravda, že jsem to určitě přes 20 let nezkoušel. Třeba s dnešními substráty, perlitem, růstovými stimulátory to jde líp. Zakořeňovat angrešt z meruzalkového stromku (vzdušným hřížením) je dost otrava. | | Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 11.11.2011 Problémy nebudou, pravokořený keřík není třeba roubovat. Dokonce lze zapěstovat i pravokořený stromek (samozřejmě podrůstá, ale to dělá meruzalka taky).
Jediným problémem je, že angrešt špatně zakořeňuje z řízků, proto... celý příspěvek > | | Jaké vápno do kompostu?, 11.11.2011 Myslím, že pan Josef odpověděl dostatečně.
Jenom bych připomněl, abyste nekombinovali současně přídavek hnoje (slepičinců, močůvky) a vápna. Tyto dvě komponenty se vzájemně znehodnocují (hlavně vápno hnůj). Já proto v posledních letech vápno... celý příspěvek > | | Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 11.11.2011 To je taky možnost. Já ale raději zvolím na marmeládu žlutoplodé odrůdy (Chryso, Z. fík, Skvost), zavařenina získá pěknou žlutookrovou barvu. I když se použijí zralé plody, želírují výborně a chuť je typická, velmi příjemná.
... celý příspěvek > | |
| | Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 10.11.2011 Nechci se tahat o slovíčka, ale cukr při teplotě 80 st asi nekaramelizuje. Tipl bych tak nad 110 st. Marmeláda (dřem) z meruněk je žlutooranžová, z malin a jahod jásavě červená, z rynglí a angreštu zelená, černý rybíz, aronie, tmavcorudá. Tedy... celý příspěvek > | | Sbírat nebo mulčovat?, 10.11.2011 Jinak mulčováním se dostává (tedy tím tlením posekané travní hmoty) do půdy velké množství dusíku.Je to jako hnojení.
Mulčováním trávy se do půdy nedostane víc dusíku než v ní bylo. Kde by se taky vzal (předpokládám, že v trávníku nerostou... celý příspěvek > | | Jablečný kvas, 8.11.2011 Ideální je zalít drť jablečným moštem. Ale suché se Vám to zdá proto, že drtiny plavou nahoře a tekutý podíl je dole. To tak bude i po naředění.
Řešení je dvojí. Buďto drtiny ponořte hned od začátku nějakým zatíženým roštem nebo... celý příspěvek > | | Jaký chutný druh maliny, 7.11.2011 Nespráší, nebojte se. Pouze kdybyste pěstovala maliny ze semen. | | Solanin v bramborách a rajčatech, 7.11.2011 Jistě, vařením se solanin úplně nezničí (ale většina se ho vyvaří do vody). Zničí se, tuším, vyšší teplotou, např pečením či smažením. Pokud odstraníte zelenou část brambory, je otrava prakticky vyloučena.
Nevím o nikom, kdo by... celý příspěvek > | |
|
|
|
|