|
Sršně - jak na ně?, 20.7.2007 Chráněné nejsou a kdyby byly, tak je mi to upřímně jedno. Známý se právě vrátil "do pracovního procesu" po nemoci. Žihadlo, penicilín, pracvní neschpnost. |
 |
Katalpa - pěstování, 20.7.2007 Zalijte, přihnojte, přidejte třeba i trochu "hořké soli" do zálivky. Ona má katalpa sice ráda propustnou půdu, ale vodu má taky ráda. |
 |
|
 |
Šeflera, 20.7.2007 To budete muset začít "od začátku". Nechat zakořenit tři stonkové řízky (stačí ve vodě), následně zasadit těsně vedle sebe a průběžně, jak porostou, zaplétat "mladé dřevo". Ale možná, že by to šlo i se staršími, jen vám nebudou chtít držet (asi... celý příspěvek > |
 |
Popinava stale kvetouci ruze, 19.7.2007 Ještě jsem si vzpomněl, podívejte se na:
http://ruze.wi.cz/index.php?i=AEB00PN
Spousta informací, obrázků... |
 |
mravce, 19.7.2007 Asi jsem cynik. Abych ještě mravence přikrmoval... docela mě to pobavilo. A ze zahrádky bych mohl vytvořit jakýsi skanzen pro mravence ze širokého okolí - "tady se dobře vaří!" |
 |
Popinava stale kvetouci ruze, 19.7.2007 Je to opravdu hodně otázek. Doporučuji investovat do nějaké knížky, já například koupil V.Walter: Růže, ale v knihkupectvích je dostatek i jiných... Co se týče hnojiv, jsou k dostání speciání hnojiva, určená pro růže s návodem pro aplikaci.... celý příspěvek > |
 |
Angrešt, 18.7.2007 Pokud nebyly na plodech tmavé skvrny (padlí), mohlo se stát, že se plody na prudkém slunci "uvařily". Jednou se mi to také stalo a následující sezónu už bylo zase všechno v pořádku. |
 |
Co je to za květinu?, 18.7.2007 Ještě k té jedovatosti mléka u pryšců. Při řízkování si docela určitě mlékem potřísníte ruce, pak je krajně nevhodné si "sáhnout" do oka. Údajně hrozí dočasné ochnutí očního nervu. Další riziko je se dotknout vlhké a citlivé pokožky kdekoli na těle.... celý příspěvek > |
 |
Pěstujete někdo Jostu?, 18.7.2007 Použití Josty jako "plotovky" se mi také osvědčilo, na opadavý živý plot je moc dobrá. Snadno se množí, dobře roste, udržuje a plody také nejsou k zahození. |
 |
Co je to za květinu?, 17.7.2007 Podle mě se jedná jeden z mnoha druhů pryšců - Euphorbia, nikoli o fíkus - to je opravdu něco jiného. Pozor na jedovaté mléko, které roní při poranění všechny pryšce! Opravdu je to nepříjemné, může způsobit zdravotní potíže. Ani na množení řízky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak chránit zahradu před hady, 17.7.2007 Můžu potvrdit, buďte v sekání pilnější, než sousedi! Několikaletá zkušenost. |
 |
Ibišek syrský - jak na něj?, 16.7.2007 To je ono - mrazová kotlina, můj případ. Asi před třemi lety mi ze sedmi semenáčů přežil jeden - poněkud pochroumaný, následující zimu odešel i ten. Stejně tak nemohu pěstovat "letní šeřík" (Buddleia Davidii). |
 |
Starkl - jedina pozitivna skusenost?, 16.7.2007 Pane Vysloužil, bohužel jsem se nepřepsal. Podívejte se na http://www.garten.cz/e/cz/982-rosa-climbing-lady-hillingdon-ruze/
případně na http://www.havlis.cz/seznam.php?menuid=3
šeříky 1200 - 1700 Kč.... docela bomba. |
 |
Fialová růže, 16.7.2007 Děkuji za tip, určitě zkusím. |
 |
Starkl - jedina pozitivna skusenost?, 4.7.2007 Ono nic není jednoznačné. Například zde zmiňovanou růži Scentimental (rád bych ji na podzim zkusil) nabízí Starkl za 109,-Kč, zahradnictví Havliš za 2100,-Kč. Takže teď si vyberte. Je Starkl ten největší zloděj? |
 |