|
Uzení domácích klobás, 14.12.2010 Vím, že se toto téma zde již několikrát probíralo, přečetl jsem toho dost, ale nenašel jsem odpověď na můj problém a ten zní: Již několikrát jsem udil klobásy chuť výborná pojivost dobrá, ale vždy mi připadalo že mají tuhé až chřoupavé střevo.... celý příspěvek > |
 |
Moření česneku přípravkem Merpan, 8.11.2010 Vracím se k původnímu dotazu a to moření Merpanem. Dá se mořící lázeň použít vícenásobně. To znamená: mám 3 druhy česneku ve třech okatých pytlích. Mohu je mořit postupně za sebou v jedné lázni MERPANU, nebo se to nedoporučuje? Děkuji za... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Moření česneku přípravkem Merpan, 22.10.2010 Mohu se zeptat jak moříte Sulkou a Merpanem. Namočíte do Sulky max 12 hodin vyndáte, necháte oschnout a potom teprve moříte v Merpanu max 30 minut. Nebo máte jiný postup. Díky JP |
 |
Jaký motorový olej honda gcv 190?, 26.8.2010 Jenže výrobce čeho: malotraktoru, nebo motoru? |
 |
Okurky nakládačky - plíseň, 6.8.2010 Paní Eleno a to jste použila BIOTON i na již napadené okurky? |
 |
Okurky nakládačky - plíseň, 6.8.2010 V popisu BIOTONu stojí: "Při pravidelném preventivním používání chrání rajčata před plísní." a to bohužel ve stávající situaci asi moc nepomůže. JP |
 |
Okurky nakládačky - plíseň, 6.8.2010 No, na ORTIVu jsou tady 2 ohlasy tak ji asi zkusím. Teda jestli vůbec přestane pršet. Letošní léto je opravdu k vzteku. JP |
 |
Zalepení nafukovacího límce na bazénu, 6.8.2010 To já mám trošku jiný problém, velice rád bych dírku v límci zalepil, ale ne a ne ji najít... Nemáte někdo radu, jak na to, kromě mýdlové vody? Díky Vašek |
 |
Okurky nakládačky - plíseň, 6.8.2010 Na okurkách nakládačkách se mi objevila plíseň, ale bohužel již sbírám plody. Dalo by se ještě nějakým přípravkem tuto plíseň zastavit, nebo alespoň utlumit. Jde mi o něco s krátkou ochranou lhůtou. Nemáte někdo s něčím zkuěnost? Díky za info JP. |
 |
Kedluben - gigant, 15.7.2010 Tak, tak naprosto souhlasím. Chce to pravidelnou a raději menší závlahu. Také se mi to letos stalo v těchto vedrech na vzdálené zahradě kam se častěji nedostanu a když, tak zalévám pořádně a některé giganty také praskly. |
 |
|
 |
Jak změkčit tvrdou vodu, 8.7.2010 Mně přijde jednodušší pořídit si nějakou úpravnu vody. Jejich ceny docela klesly, už to není tak finančně náročné, ani na provoz. Lukáš |
 |
Jak vypadají Vaše brambory?, 28.6.2010 Ano drátěný. To co popisujete by take mohlo být prase. U mě podrylo papriky, rajské. Né všechny a nesnědlo. Jenom vyrylo a nechalo ležet. Takže rada: podezdívka alespoň 30 cm a pevný dřevěný plot. Na větší části zahrady mám dřevěný a tam je vše OK,... celý příspěvek > |
 |
Jak vypadají Vaše brambory?, 24.6.2010 Moje brambory, ještě minulý týden byly nádherné. Krásná zelená nať, bez známek plísně. Jenže, divoká prasata protrhla plot a uděla mi z brambořiště vojenský výcvikový prostor. Takže dnes mám akorát oči pro pláč. A to už některé hlízi byly velké... celý příspěvek > |
 |
Co použít na zanedbaný trávník?, 21.6.2010 Teda to jsou rady na 30arech vytahovat vyhony rukou. Ale naprosto souhlasím s Chemickým Alím, měl jsem ten samý problém na 20arech udělal jsem přesně to co napsal Chem. Alí a mám naprostý klid. Je to sice ze začátku brutální zásah ale vyplatí se.Jen... celý příspěvek > |
 |
Čím je vhodné sekat vysokou trávu?, 16.6.2010 8 zubý kotouč jsem neviděl, ale používám 4 zubý a takováto tráva jde sekat jako nic a křovák jede na třetinový výkon. Tráva není rozemletá a dá se i sušit. Otázka je jaké asi bude seno z takto přerostlé klackovaté trávy? |
 |