|
Co vaše réva?, 5.9.2010 Pokračuju v příspěvku. Letošní sazenice - ELMA silně napadená peronosporou, Kišmiš lučistyj o něco méně. Sazenice Talismanu napadená slabě (letos 6 postřiků). Elma a Talisman silný růst kolem 2,5m. Kišmiš Lučistyj slabý, nestačí na kmínek. Vše... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva?, 5.9.2010  Pěkný večer. Tento víkend došlo také na první sklizeň a byla to Dakona, která letos plodí poprvé. Bobule už začaly praskat po deštích a vyžíraly je vosy. Chuť dobrá, ovocná, podobná švestce. |
 |
|
 |
Zásilková zahradnictví, 15.8.2010 Zdravím,
těžko říct, pro jakou firmu se rozhodnout. Co člověk, to jiná zkušenost. Po Turnovu jsem objednala frigo sadbu z Vraňan. Rostliny poslali silné, zdravé, hodně plodily. Zatímco tyto jsou momentálně jak řepy, tak jahodníky z Turnova se pořád... celý příspěvek > |
 |
Zásilková zahradnictví, 1.8.2010 Dopadla jsem se Semprou stejně jako Vy, už jsem to tu psala v sekci o jahodách. Nechápu, jak může mít někdo takovou drzost poslat po třech měsících bez oznámení balík, jehož objednávku jsem zrušila. Bohužel spálila jsem se, bylo mně líto rostlin a... celý příspěvek > |
 |
Jahodárny, 27.6.2010 Objednávala jsem jak z Vraňan, tak z Turnova. Zatímco z Vraňan poslali pěknou frigo sadbu a ujaly se všechny rostliny, tak Turnov mě zklamal. Chtěla jsem zase frigo, ale měli jenom zelené sazenice, tak jsme se domluvili na zrušení objednávky.... celý příspěvek > |
 |
Proč zasychají nové přírustky?, 31.5.2010 Dobrý den, mám stejný problém u cypřišu a také zakrslého smrku.Jeden zahradník mi řekl že se ´jedná o houbovou chorobu především napomáhá vlhko a takě od sousedů stejný problem jelikož jsem se snažila zalévat a letos je neustále deštivo a... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 29.5.2010 Chuťově nejoblíbenější:
1) Goldkrone
2) Stupické polní rané |
 |
Jaký křovinořez do 10000 Kč?, 18.5.2010 oleomak nejhorší křovinořez sparta 25 problém při reklamaci manfild nebrat |
 |
Zmrzlý či vyschlý okrasný javor, 14.5.2010 Javor Vám nejspíš zlikvidovala houbová choroba. Má stejné příznaky jako javor, který jsme měli dlouhá leta v zahradě, větve postupně usychaly a houba byla prorostlá i kmenem.
Gábina |
 |
Růžová stolní réva, 19.4.2010 Original momentálně nabízí pan Knížek, pak tam má z růžových pozdních Rizamat - zrání začátek října. |
 |
|
 |
Mladé stromky nerostou, 16.3.2010 Díky za rady. Proč jsme řezali na patku? Protože v řezu stromků nemáme nějakou praxi, tak jsme nejdřív přečetli knížku F. Kyncla - Řez ovocných dřevin a tam je:
Opravný řez ve druhém roce - u peckovin řežeme kosterní výhony až na patku.... celý příspěvek > |
 |
Mladé stromky nerostou, 15.3.2010 Dobrý den,
na jaře 2008 jsme zasadili stromky meruňku, hrušeň a sladkovišeň. Přestože byly všechny po výsadbě silně seříznuty, zalévány a živiny měli také, neudělaly vyjma sladkovišně skoro žádné přírustky. Další rok jsme udělali u meruňky... celý příspěvek > |
 |
Septoria, 8.3.2010 Dobrý den,
co s hlízami mečíků napadenými septoriózou? Mám je zlikvidovat nebo zkusit zasadit odděleně od ostatních hlíz? Díky. |
 |
Prodej sazenic - Krausovi Mělník, 30.12.2009 Dobrý den,
máte zkušenosti s Ludvíkem Osičkou z Bílovic? Díky.
Gabča |
 |
Cymbidium, 30.10.2009 Také se mi 2x stalo, že jsem vytahovala uhnité listy a pak odešla celá pahlíza. Rostliny mám od jara do podzimu venku a pokaždé to bylo na podzim po deštích a chladnějším počasí.Uvnitř zůstala dlouho stát voda a začlo to zahnívat. |
 |