|
Příspěvky uživatele - 58.225
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co jsem si to zasadil?, 10.10.2010 Opravuji překlep šídlatkou má být křídlatkou. pH |  | Co jsem si to zasadil?, 10.10.2010 To je právě ten problém.Některé cizí invazivní rostliny se líbí včeličkám, tak hned se najde nějaký milovník přírody a začne tyto druhy vysazovat.Tak to bylo i s bolševníkem i když ten se včeličkám se nijak zvlášť nelíbí.Přesto byl jeho výsev... celý příspěvek > |  |
|  | Co to může být?, 8.10.2010 Je to nádherný obrázek Satanova údu, neboť jeho úd je šupinovitý a jeho semeno chladné, jak vypovídaly čarodějnice na mučení.Jinak je to opravdu magnólie, ale budou tam asi jenom 2 semena, zbytek šištice vypadá hluchý a podle barvy by to mohla být... celý příspěvek > |  | Množení a řízkování tůjí, 8.10.2010 Samozřejmě do kořenáčů můžete sazenice přesázet, ale nevím, jak dopadnou ve sklepě.Muselo by tam být hodně studeno a světlo, pokud nemáte zahradu, třeba balkón?Nebo máte se sazenicemi nějaké plány, kam je dát? pH |  | Rododendron, 29.9.2010 Ať děláte, co děláte, nikdy z rododendronu jehličnan neuděláte pH |  | Nejzdravější ovoce na světě roste dobře i u nás, 27.9.2010 Pojem nejzdravější ovoce je trochu zavádějící.Můžeme tím myslet jeho účinek, nebo význam ve výživě, ale také jeho kvalitu a zdravotní stav ve smyslu čerstvá jahoda je zdravější, než nahnilý banán... K tomu vitaminu C - kyselině askorbové- všeho moc... celý příspěvek > |  | Název keře?, 9.9.2010 Tady je nutné spojit 2 příspěvky a je to úplné, tedy pustoryl, třezalka a tavolník. pH |  | Název keře?, 8.9.2010 Obr.č.1 je pustoryl a č.3 tavolník význačný. pH |  | Rozšírená burina, 5.9.2010 Tak je nejvyšší čas. pH |  | Rozšírená burina, 4.9.2010 Podle popisu to vypadá na mléč rolní, ale to bohužel není jednoletka, ale vytrvalý plevel, který dokáže zaplevelit velkou plochu.Naštěstí je velmi citlivý na totální herbicidy a také na herbicidy proti dvouděložným rostlinám. pH |  |
|  | Přísavník, 2.9.2010  Jak píše Josef, ten Engelman se docela dobře přichytává a je poněkud odolnější, než P. tricuspidata.Pokusím se ukázat oba na celkem hladké zdi pro názornost.Mám oba vedle sebe, tak to mohu porovnat.U odrůd P. quinquefolia je problém v mohutnosti... celý příspěvek > |  | Pomůže mi někdo?, 28.8.2010 Píše se to tradescantia virginiana a pod tím názvem se to najde. pH |  | Co mi to vlastně roste?, 23.8.2010 Ta otázka mi spíš připadá jako test inteligence.Podle těch obrázků bych hádal, že se jedná o tamaryšek, ale ten nepatří ani mezi jehličnany, ba ani mezi konifery a měl by kvést růžově, pokud ho nebudete pořád mordovat.Chcete-li se ho zbavit, natřete... celý příspěvek > |  | Množení a řízkování tůjí, 21.8.2010 Pokud mají řízky kořeny, opatrně je vyzvedněte z písku a zaškolkujte na záhon.Počkejte raději na zatažený, nebo deštivý den.Do zimy zakoření a příští rok budete mít pěkné zazenice.Ostatní řízky občas kontrolujte a jakmile pustí kořínky, opět je... celý příspěvek > |  | Bolševník, 2.8.2010 Pokud je jen jedna rostlina, je možné jí třeba vykopat, ale včas, než vykvete.Jinak je snadné tento plevel hubit totálními herbicidy, ale je dobré začít včas - duben, květen,protože pak máte možnost případně zákrok zopakovat.Pokud jsou již zralá... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|