|
Příspěvky uživatele - 152.34
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Přikrývání stromků, 26.2.2018 Já balím každoročně korunky dvou trpasličích broskvoní a řadu okrasných rostlin (hortenzie, lagerstroemii...) a ostružiny. V letech, kdy jsem to neudělala, byla jsem bez plodů/květů. Význam to tedy zřejmě má. Myslím si, že se jedná hlavně o ochranu... celý příspěvek > |  | Jak jste na tom s vláhou v zemi, 11.12.2017 Kristova noho, ještěže jste to sem napsal! Já letos na česnek úplně zapomněla! Naštěstí ještě nejsou velké mrazy. Zuzana |  |
|  | Vosy - jak na ně?, 21.8.2017 Jaký je ten jiný faktor, to právě nevím. Možná letos vypadlo něco z potravního řetězce. A jinak, s lapáním jsem letos přestala, protože na kosy nefunguje a vos bylo tolik, že mému muži začalo být líto toho piva. |  | Vosy - jak na ně?, 20.8.2017 Na borůvky jsem také používala sítě, ale jen do té doby, co se tam chytil ježek (přestože sítě nebyly až k zemi). Ještě teď, když nemůžu usnout, na mě tahle vzpomínka spolu s jinými bubáky vyleze.
Většinou na nás ovoce vybyde dost.... celý příspěvek > |  | Josta - padli americke?, 15.8.2017 Já jsem evropské padlí na vlastní oči neviděla, takže nemůžu moc radit. Ale kvůli tomu hnědnutí, které je na fotkách vidět (což není rez) doporučuju vycházet z toho, že to je padlí americké. Já ho na Jostách naštěstí nemám, ale některé... celý příspěvek > |  | Rajče Purple Calabash, 14.8.2017 Slupku mají celkem tenkou, takže při přímé konzumaci vůbec nevadí a při tepelném zpracování asi nebude představovat velký podíl. Já mám ale ráda rajská spíš ostrá, což tato odrůda rozhodně není. Na plody je zajímavý pohled, a to i na řezu. Jsou to... celý příspěvek > |  | AKU sekačka - prosím o pomoc s výběrem, 10.8.2017 Na penězích mi záleží a nenormální si taky nepřipadám. Přesto mám akumulátorovou sekačku. Mám ji proto, že a) nemá kabel (na rozdíl od elektrické), b) nesmrdí (na rozdíl od benzínové), c) dá se s ní dobře dlouho sekat ve svahu (na rozdíl od... celý příspěvek > |  | Hokkaido - padlí, 8.8.2017 Mám pravidelně padlí na cuketách, a to bez ohledu na konkrétní odrůdu a průběh počasí. Jen někdy (letos) přijde dříve, někdy později. U dýní to může být jinak, ale u cuket padlí rozhodně snižuje výnos. Dokáže zdecimovat celou rostlinu.
Protože... celý příspěvek > |  | Xylella fastidiosa - nová pohroma rostlin?, 31.3.2017 Přichází z teplejšího pásu, takže je naděje, že u nás třeba nebudou pro její šíření tak dobré podmínky. A je to bakterie, a nikoliv virus, se kterým je vždy horší pořízení (i když taková spála růžovitých je taky pěkná pohroma). Zuzana |  | Rajčata ve stavebních vědrech, 28.2.2017 Nonylfenol vzniká hlavně rozkladem jiných látek, které jsou běžně součástí pracích prostředků a jiných detergentů, agrochemikálií apod. Může být téměř všude. Škodí hlavně vodním organizmům (hormonální disruptor - změna pohlaví u ryb). Na člověka také... celý příspěvek > |  |
|  | Barevné řebříčky, 20.2.2017 Na záhonech s trvalkami mám dvě barevné odrůdy, které jsou celkem vysoké a vyžadují oporu, jinak poléhají nebo se vyvracejí. Ty jsou z koupených sazenic, které musím každý rok doplňovat, protože jich dost nepřežije zimu.
Existují... celý příspěvek > |  | Ohraničení zeleninových záhonů, 11.2.2017 Já mám záhony 6. rokem ohrazené stoletými střešními latěmi, které zůstaly po opravě střechy. Jsou už jak papír. Uvažovala jsem také o dřevoplastu, ale tady jsem se dočetla o deskách Cetris, které mě nenapadly. Dík za inspiraci. Zuzana |  | Ohraničení zeleninových záhonů, 10.2.2017 On má ten trám oproti tenčím materiálům jednu výhodu, a tou je tepelná izolace. Já sama mám záhony ohraničené prkny a pruh půdy, který k prknu přiléhá trpí přehříváním a rychlým vysycháním. Stejně dobře jako trám by posloužily ty cihly. Já jsem... celý příspěvek > |  | Identifikace kytky 2m nemrazuvzdorná kaštanovitý vzhled plodú, 8.10.2016 Skočec obecný. Ze semen se připravuje vyhlášený (projímavý) ricinový olej. Z. |  | Lagerstroemia, 9.6.2016 Pukol jsme měli tři-čtyři roky jako nádobovou rostlinu na terase. Nepamatuji si, zda to byl kultivar "Tonto", ale byl to jeden z těch růžových. Koupili jsme ho jako stromek o výšce asi 1,5 metru v zahradnictví. S vymrznutím problém nebyl,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|