|
Maliny, ostružiny, 23.9.2011 Tak přesně takhle jsem to udělala vloni. Na novém místě bylo na zastřižených výhonech v létě jen pár malin, ale teď už asi 14 dní sklízím velkou úrodu z letošních výhonů. Porost zároveň prorůstají další výhony, které budou plodit příští rok.... celý příspěvek > |
 |
Obydlí pro veverky, 21.8.2011 Zrovna dnes jsem četla článek o veverkách (časopis Re... tář. 3/2011). Na zimu si prý staví jedno důkladné hnízdo, ve kterém s pak často zdržuje. Letních vzdušnějších sídel má hned několik a podle potřeby je střídá. Vítaná je dutina stromu, někdy se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou zeleninu na volné záhony?, 6.7.2011 Hraniční termín je pro poslední výsevy hráchu - a vůbec mu nevadí, že jste ho z téhož záhonu právě sklidili, naopak, vyhovuje mu to, protože "kamarádské" bakterie už v půdě jsou po předchozím hráchu. Také mrkev by ještě narostla, ale bylo by vhodné... celý příspěvek > |
 |
Jak pěstují jahody ve skleníku profíci?, 17.5.2011 Dobrý večer. O víkendu jsem ochutnala první jahodu - z nevlastní :-(zimní zahrady a od té doby přemýšlím, jak se vlastně pěstují jahody ve velkém ve sklenících? Jaké jsou hlavní zásady, čeho se vyvarovat? Shlédl někdo okem "nelaika" takový... celý příspěvek > |
 |
Foliovník na rajčata, 17.5.2011 Kde je možné samočinné otvírání koupit? Několikrát jsem se ptala v prodejnách se širokým sortimentem (M.A.T., OBI a pod) - bez úspěchu. |
 |
K čemu se to používalo?, 16.5.2011 To by mohlo být... I ve stodole mých rodičů jsou podobné vidle a jsou na brambory. Ty naše se liší tím, že nemají jednotlivé bodce před koncem propojené. Beruna |
 |
Slimáci, 9.5.2011 Oni se nějací odvážlivci najdou, bohužel. Loni jsem také měla jehličí kolem jednoho záhonu a viděla jsem je poněm lézt. Nebo máte nějaké speciální jehličí? Já měla smrkové. Beruna |
 |
Roubování melounů a okurek 2011, 11.4.2011 Také se mi jeví roubování do rozštěpu jako splehlivější, přesto mi zůstává nezanedbatelné procento k vyhození (1:1). Roub sice přiroste, ale pak sedí, neroste a děložní listy tykve po delším čase začnou postupně žloutnout a odumírat. V čem dělám... celý příspěvek > |
 |
Celer poprvé, 7.3.2011 Celer jsem letos sela 14.2. a mám jej v bytě. Žádná z rostlinek ještě nemá první pravý lístek a na některých lístcích jsou ještě zbytky obalu semínka. Beruna |
 |
Mýdlo Johnson &johnson 5,5 - neni neutrální, 11.2.2011 Možná by se dal koupit v lékárně...
Beruna |
 |
|
 |
Papriky - klíčivost semen, 1.2.2011 V loňském roce jsem s Rafaelou měla v agroperlitu stoprocentní úspěch, zatímco ze semen Hamíku v propařené zemině vyklíčila sotva polovina. S velkou nadějí jsem letos obě dala do agroperlitu a nevzešlo nic. Hamík mám č.: 8-0040-90550-01,... celý příspěvek > |
 |
Nepropíchnutelné kolečko, 29.1.2011 Kolečko plněné pěnou jsem měla. Práce s ním byla namáhavá a po čase jsem ho nahradila plným kolem. Přestože je těžší, ježdění s tvrdým kolem je znatelně snazší. Možná jsem ho pěnou vyplnila nekvalitně, ale vícekrát to už zkoušet nebudu. Beruna |
 |
Nejchutnější rajčata, 22.1.2011 Dobrý den všem pěstitelům. Prosím o porovnání odrůd Bejbino (to znám a pěstuji každoročně) a Pollicino. Kromě chuti mne zajímá hlavně velikost plodu a pevnost. Vybírám drobnoplodou odrůdu jako náhradníka za Idyll, jehož plody byly měkké a chuťově nic... celý příspěvek > |
 |
Bosch Rotak - znáte ji?, 11.1.2011 Dobrý den všem.
V loňském roce mi dosloužila el. sekačka Flymo 37 a tak vybírám nového pomocníka. Zaujala mne Bosch Rotak 37 (poř. 40) - váží jen cca 11,2 kg, koš má 40l (50l), měla by zvládat i přerostlejší trávník,... Ale v testech životnosti v... celý příspěvek > |
 |
Sklízení celeru, 10.10.2010 Ozimé plevele rostou celou zimu... |
 |