Příspěvky uživatele - 243.20

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Škůdce na smrčku a borovičce, 13.6.2009
Mohly by to být housenice pilatky nebo housenky nějakých obalečů. Každopádně je třeba s nimi zatočit dříve, než se zakuklí. Měl by stačit jakýkoliv postřik proti žravému hmyzu.
Neznámá - výborná na čaj, 13.6.2009
Bez fotografie vám asi nikdo neporadí, bylinek vhodných "na čaj" je spousta. Aroma podobné mátě naznačuje příslušnost k čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae), ale i tak je možností mnoho. Co třeba taková meduňka?
Leknin opet, 13.6.2009
Původní "kupované" listy na hladině být nemusí, leknín si vyžene nové, tentokrát už se "správně" dlouhými řapíky. Záleží však na tom, zda k tomu bude mít dost sil. Má-li koupený leknín pěkný silný oddenek (tj. s dostatečnou zásobou živin), klidně ho... celý příspěvek >
Načasování květu růží na začátek září, 12.6.2009
Mám na starosti okrasné záhony v jedné pražské škole a s nimi i zhruba stovku velkých keřů "čajových" růží (od masivních Queen Elisabeth po křehké Lidky). Až dosud jsem je přes prázdniny nechával být (jako učitel mám dovolenou) a teprve koncem srpna... celý příspěvek >
Ginkgo Biloba, 17.2.2008
Jinany jsou opylovány větrem, a proto nemají "důvod", aby v té době do okolí vydávaly jakékoliv "aroma" (zápach, vůni...). Možná jste si to spletl se semeny, jejichž dužnatý obal opravdu v době kvašení vydává "vůni",... celý příspěvek >
Smrcky na zivy plot, 17.2.2008
Dovolím si těch nebohých "smrkových plotů" se zastat. Na některých místech (například v mnoha chatových osadách) jde o tradiční záležitost a živý plot třeba z tújí, ptačího zobu nebo hlohyně tam působí jako pěst na oko. Je-li ten plot... celý příspěvek >
stříhání tůjí, 17.2.2008
Já túje stříhám na jaře, přibližně v březnu až dubnu (podle počasí), aby nové výhony během sezóny stihly dozrát. Někdy v červenci udělám ještě "dočišťovací" střih, kterým zarovnám příliš střapaté přírůstky.
Jmelí bílé ničí, 17.2.2008
Jmelí svými haustorii (přísavkami) zasahuje jen několik centimetrů do dřeva hostitelské dřeviny a šíří se jenom semeny, takže ořezem napadených větví ho lze snadno zlikvidovat. Hluboký řez lípy snášejí celkem dobře, takže v nouzi lze celou alej... celý příspěvek >
lískovec, 17.2.2008
Vyroste-li do patřičné velikosti, pak ořechy mít bude. Ale vzhledem k tomu, že půjde o křížence neznámého původu, asi ty oříšky nebudou tak velké jako u nějaké šlechtěné zahradní odrůdy.
Další diskuze:  11  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika