|
Příspěvky uživatele - 243.20
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Škůdce na smrčku a borovičce, 13.6.2009 Mohly by to být housenice pilatky nebo housenky nějakých obalečů. Každopádně je třeba s nimi zatočit dříve, než se zakuklí. Měl by stačit jakýkoliv postřik proti žravému hmyzu. |  | Neznámá - výborná na čaj, 13.6.2009 Bez fotografie vám asi nikdo neporadí, bylinek vhodných "na čaj" je spousta.
Aroma podobné mátě naznačuje příslušnost k čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae), ale i tak je možností mnoho. Co třeba taková meduňka? |  |
|  | Leknin opet, 13.6.2009 Původní "kupované" listy na hladině být nemusí, leknín si vyžene nové, tentokrát už se "správně" dlouhými řapíky. Záleží však na tom, zda k tomu bude mít dost sil. Má-li koupený leknín pěkný silný oddenek (tj. s dostatečnou zásobou živin), klidně ho... celý příspěvek > |  | Načasování květu růží na začátek září, 12.6.2009 Mám na starosti okrasné záhony v jedné pražské škole a s nimi i zhruba stovku velkých keřů "čajových" růží (od masivních Queen Elisabeth po křehké Lidky). Až dosud jsem je přes prázdniny nechával být (jako učitel mám dovolenou) a teprve koncem srpna... celý příspěvek > |  | Ginkgo Biloba, 17.2.2008 Jinany jsou opylovány větrem, a proto nemají "důvod", aby v té době do okolí vydávaly jakékoliv "aroma" (zápach, vůni...). Možná jste si to spletl se semeny, jejichž dužnatý obal opravdu v době kvašení vydává "vůni",... celý příspěvek > |  | Smrcky na zivy plot, 17.2.2008 Dovolím si těch nebohých "smrkových plotů" se zastat. Na některých místech (například v mnoha chatových osadách) jde o tradiční záležitost a živý plot třeba z tújí, ptačího zobu nebo hlohyně tam působí jako pěst na oko. Je-li ten plot... celý příspěvek > |  | stříhání tůjí, 17.2.2008 Já túje stříhám na jaře, přibližně v březnu až dubnu (podle počasí), aby nové výhony během sezóny stihly dozrát. Někdy v červenci udělám ještě "dočišťovací" střih, kterým zarovnám příliš střapaté přírůstky. |  | Jmelí bílé ničí, 17.2.2008 Jmelí svými haustorii (přísavkami) zasahuje jen několik centimetrů do dřeva hostitelské dřeviny a šíří se jenom semeny, takže ořezem napadených větví ho lze snadno zlikvidovat. Hluboký řez lípy snášejí celkem dobře, takže v nouzi lze celou alej... celý příspěvek > |  | lískovec, 17.2.2008 Vyroste-li do patřičné velikosti, pak ořechy mít bude. Ale vzhledem k tomu, že půjde o křížence neznámého původu, asi ty oříšky nebudou tak velké jako u nějaké šlechtěné zahradní odrůdy. |  |
 |
|
|
|