Příspěvky uživatele - 61.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nový stromek broskve, 7.5.2010
Ještě bych s odstraněním čípku nějaký týden počkal, Hojení bude rychlejší.
Co je to za hmyz?, 2.5.2010
To není úplně přesný popis
Obaleč jablečný, 1.5.2010
Nevím, co hledal obaleč jablečný na Vašem rok starém stromku. Ale zůstal bych klidný a žádným Mospilanem bych nestříkal, vzhledem k tomu, že se larva obaleče vyvíjí v plodech, a ty zřejmě rok starý stromek nemá.
Hnojení na list - kdy a čím?, 1.5.2010
Základem hnojení je kořenová výživa, hnojení na list je doplňkové. Hnojit na rašící lístečky z jara taky považuji za nesmysl.    V zahradě mám neúrodnou jílovici a na ní trávu. Takžepouhé hnojení na list by bylo pro mě taky lákavé. Řešil... celý příspěvek >
Úvazek roubu, 30.4.2010
Ve staré německé knize jsem viděl zajímavé roubování za kůru. Roub byl seříznutý na klinek a vsunut do rozříznuté kůry - odchlípnuté jen na jedné straně zářezu. Řez na klínku byl na jedné staně roubu delší -ten přiléhal ke dřevu, na druhé kratší -... celý příspěvek >
Ochrana dřeva proti dřevokaznému hmyzu, 27.4.2010
Máte ty trámy jako vazbu pod střechou nebo budou na slunci a dešti? Podle toho, zda vybrat impregnaci nevymytelnou, byť dražší. Trámy krovů na chalupách jsou 100 - 200 let staré. Nikdo je neimpregnoval.
Jak to vypadá s nakvétáním třešní, 27.4.2010
Napoleonka na svitavsku rozkvetla, Van ještě ne. Višeň Erdi už kvete, Fanal a Ujhertyi taky ještě ne. Rivan začíná. V plném květu jsou myrobalány (plané i plodové)
Samosprašná třešeň + bluma, 27.4.2010
Bylo by dobré si upřesnit, co si představujete pod pojmem chrupka, srdcovka, bluma.
Hruška Williamsova, 27.4.2010
Myslím, že vybírání konkrétních opylovačů nemá smysl. U cizosprašných druhů (jabloně, hrušně, většina třešní, některé slivoně a meruňky) platí, že jiná odrůda, současně kvetoucí, je vhodný opylovač. Výjimku tvoří triploidní odrůdy, které jsou... celý příspěvek >
Malý červ na borovici, 27.4.2010
Červi, jako živočišný kmen, na stromech nežijí. Jde zřejmě o larvy hmyzu. Pokud se tedy objeví, tak nejspíš za rok. Jen málo hmyzích druhů vyvíjejících se na borovici má přes rok víc generací. Já o žádném nevím.
Ředění slivovice, 27.4.2010
Myslím, že chceme-li kvalitní destilát, není volba ředící vody to hlavní, kam je třeba upřít pozornost.
Mrazuvzdorný muškát, 25.4.2010
Viděl jsem je na Floře v Olomouci, taky v Moravské Třebové na ulici. Podle mě je to velká bublina - dobrý tah agrobyznysu. Takové nenápadné truhlíkové  kvítko, kdyby se jmenovalo jinak,  by si nikdo nekoupil. Květy jsou dvoubarevné,... celý příspěvek >
Jak okyselit vodu na borůvky, 25.4.2010
Jestli borůvky hynou, bude to spíš půdou než vodou. Přisypání hrabanky obvykle nestačí. Chce to cvelkou porci rašeliny ještě před výsadbou.   Vodu na zalévání nechte pár dní odstát.  Spíš empiricky jsem do vody dával pár kapek kyseliny... celý příspěvek >
UKS Super robot - mlýnek na maso, 25.4.2010
Ten příliš dlouhý (kuželovitý) šnek byl nejspíš k adaptéru na marmeládu. Jinak masomlýnek žádný mezikus nemá.   Robot je geniální stroj (mám ho po rodičích) ve své době ho měla snad každá domácnost. Díži na těsto dodnes používám při míchání... celý příspěvek >
Jabloňová stěna, 24.4.2010
Máte-li jabloně na J-TE-E a hrušeň na sem (semenáči), bude jejich výsledná velikost diametrálně jiná. Jistě záležíi na odrůdách. Takovou kombinaci bych vedle sebe do jedné stěny nesázel.    Zmíněné podnože - M9 a J-TE-E mi přijdou do... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika