Příspěvky uživatele - 61.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Poupata květů na roubech, 14.5.2010
Několikrát se mi stalo, že na jaře naštěpovaný roub vykvetl a dozrálo na něm normálně velké jablko. Letos se mi to stane nejspíš taky, jeden z roubů už vykvétá.     Pokud se jedná o naštěpovanou podnož, poupata bych ustřihl, je-li... celý příspěvek >
Množení Meruzalky, 14.5.2010
Asi to jde taky, ale jednodušší je odrýpnout odnože, které vyrážejí od kořenů. Ty mají totiž vlastní kořínky a zakoření snadněji.
Pomalu rozpustná hnojiva - používáte je někdo?, 11.5.2010
Tak do květináče na balkon možná, je tam jen trocha zeminy a postupně rozpustné hnojivo může mít svůj smysl.   U ovocných stromů na zahradě to považuji za nesmysl.
Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 9.5.2010
Právě proto, že neznám příčinu, bych se vyhnul opakování stejné situace a nespoléhal se jen na štěstí. Tedy bych nový stromek na stejné místo nesázel a když, tak jiný druh, třeba jabloň, která je méně háklivá na vyšší hladinu spodní vody, netrpí... celý příspěvek >
Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 8.5.2010
...stromek bych odstranil, a pořídil si jiný na zakrslé podnoži.Toť můj subjektivní názor.    Odstraněním stromku a nasazením nového neodstraníte příčinu, která k odchlípnutí kůry vedla. Jaká pak bude záruke že se situace nezopakuje?
Letní ranná jabloň, 8.5.2010
Ano, jsou lokality - i v rámci jedné oblasti, kde je výskyt větší a menší. Záleží nejen na nadmořsjké výšce, vlhkosti. klimatu, ale i na sklonu svahu, převažujícím větru, blízkosti dalších jabloní v okolí a.j.  Taky na sponu výsadby, na... celý příspěvek >
Hnojivo Travin, 8.5.2010
Pokud by Travin byl pouze herbicidem, jak trvrdí pan Vysloužil, jak to, že je po něm trávním tmavě zelený a roste jako divý? To jsem samozřejmě nikdy netvrdil - ukažte mi kde. Umím číst, že Travcin se směs hnojiva herbicidu a zeolitu - 3 v... celý příspěvek >
Roubování sakury, 8.5.2010
Dělal jsem to jednou, kopulací v předjaří. Stejně jako třešně - na ptáčnici a v korunce.
Jeste jeden hmyz, 8.5.2010
Je to určitě nosatec, jednak, podle nosu (hlavičky), taky podle typicky zalomených tykadel. Nejspíš některý z lalokonosců.
Štěpařský vosk, 8.5.2010
Zkuste jej rozehřát na vyšší teplotu než je teplá voda, přidat trochu sádla a lihu (lepší je koncentrovaný 96%. Vyzkoušejte na menším vzorku. Ale jak už jsem psal jinde, se štěpařským voskem na roubování bych neexperimentoval - může být starý, tuky v... celý příspěvek >
Kuřince, 8.5.2010
Proč byste nemohla? Kuřince obsahují dost dusíku, takže bych jimi nehnojil tam, kde je dusíku dostatek a taky rostliny, které to nepotřebují (hrách, fazole, cibule, česnek, aj.).
Kompost, 8.5.2010
Projděte si starší příspěvky, je tam toho hodně.  Zahrada je dost velká. Já používám 3 komorový. Trámy za pár let shnijí, vyzděné kompostiště nelze upravit, přestěhovat.  Jako materiál se mi osvědčily recyklované plastové desky či jiné... celý příspěvek >
Hojivo Travin, 7.5.2010
Travin obsahuje herbicid na dvouděložné plevele. Stromy bych s ním proto nehnojil, jsou taky dvouděložné. Že by ale Travin posypaný po trávníku ublížil vzrostlým stromům poblíž rostoucím, toho bych se nebál. Čerstvě zasazenému by ale ublížit... celý příspěvek >
Letní ranná jabloň, 7.5.2010
Všechno souhlasí, až na tu odolnost proti strupovitosti. Právě kvůli náchylnosti na tuto chorobu jsem odrůdu nahradil.
Okousané stromky, 7.5.2010
Peravokořené stromky se, myslím, běžně neprodávají. Roste-li výhon nad místem roubování, může z něj vyrůst celý strom.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika