|
Příspěvky uživatele - 61.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Poupata květů na roubech, 14.5.2010 Několikrát se mi stalo, že na jaře naštěpovaný roub vykvetl a dozrálo na něm normálně velké jablko. Letos se mi to stane nejspíš taky, jeden z roubů už vykvétá.
Pokud se jedná o naštěpovanou podnož, poupata bych ustřihl, je-li... celý příspěvek > |  | Množení Meruzalky, 14.5.2010 Asi to jde taky, ale jednodušší je odrýpnout odnože, které vyrážejí od kořenů. Ty mají totiž vlastní kořínky a zakoření snadněji. |  |
|  | Pomalu rozpustná hnojiva - používáte je někdo?, 11.5.2010 Tak do květináče na balkon možná, je tam jen trocha zeminy a postupně rozpustné hnojivo může mít svůj smysl.
U ovocných stromů na zahradě to považuji za nesmysl. |  | Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 9.5.2010 Právě proto, že neznám příčinu, bych se vyhnul opakování stejné situace a nespoléhal se jen na štěstí. Tedy bych nový stromek na stejné místo nesázel a když, tak jiný druh, třeba jabloň, která je méně háklivá na vyšší hladinu spodní vody, netrpí... celý příspěvek > |  | Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 8.5.2010 ...stromek bych odstranil, a pořídil si jiný na zakrslé podnoži.Toť můj subjektivní názor.
Odstraněním stromku a nasazením nového neodstraníte příčinu, která k odchlípnutí kůry vedla. Jaká pak bude záruke že se situace nezopakuje? |  | Letní ranná jabloň, 8.5.2010 Ano, jsou lokality - i v rámci jedné oblasti, kde je výskyt větší a menší. Záleží nejen na nadmořsjké výšce, vlhkosti. klimatu, ale i na sklonu svahu, převažujícím větru, blízkosti dalších jabloní v okolí a.j. Taky na sponu výsadby, na... celý příspěvek > |  | Hnojivo Travin, 8.5.2010 Pokud by Travin byl pouze herbicidem, jak trvrdí pan Vysloužil, jak to, že je po něm trávním tmavě zelený a roste jako divý?
To jsem samozřejmě nikdy netvrdil - ukažte mi kde.
Umím číst, že Travcin se směs hnojiva herbicidu a zeolitu - 3 v... celý příspěvek > |  | Roubování sakury, 8.5.2010 Dělal jsem to jednou, kopulací v předjaří. Stejně jako třešně - na ptáčnici a v korunce. |  | Jeste jeden hmyz, 8.5.2010 Je to určitě nosatec, jednak, podle nosu (hlavičky), taky podle typicky zalomených tykadel. Nejspíš některý z lalokonosců. |  | Štěpařský vosk, 8.5.2010 Zkuste jej rozehřát na vyšší teplotu než je teplá voda, přidat trochu sádla a lihu (lepší je koncentrovaný 96%. Vyzkoušejte na menším vzorku. Ale jak už jsem psal jinde, se štěpařským voskem na roubování bych neexperimentoval - může být starý, tuky v... celý příspěvek > |  |
|  | Kuřince, 8.5.2010 Proč byste nemohla? Kuřince obsahují dost dusíku, takže bych jimi nehnojil tam, kde je dusíku dostatek a taky rostliny, které to nepotřebují (hrách, fazole, cibule, česnek, aj.). |  | Kompost, 8.5.2010 Projděte si starší příspěvky, je tam toho hodně. Zahrada je dost velká. Já používám 3 komorový. Trámy za pár let shnijí, vyzděné kompostiště nelze upravit, přestěhovat. Jako materiál se mi osvědčily recyklované plastové desky či jiné... celý příspěvek > |  | Hojivo Travin, 7.5.2010 Travin obsahuje herbicid na dvouděložné plevele. Stromy bych s ním proto nehnojil, jsou taky dvouděložné. Že by ale Travin posypaný po trávníku ublížil vzrostlým stromům poblíž rostoucím, toho bych se nebál. Čerstvě zasazenému by ale ublížit... celý příspěvek > |  | Letní ranná jabloň, 7.5.2010 Všechno souhlasí, až na tu odolnost proti strupovitosti. Právě kvůli náchylnosti na tuto chorobu jsem odrůdu nahradil. |  | Okousané stromky, 7.5.2010 Peravokořené stromky se, myslím, běžně neprodávají. Roste-li výhon nad místem roubování, může z něj vyrůst celý strom. |  |
 |
|
|
|