|
Mot. postřikovač na stromy, 19.4.2010 Na stromy rozhodně rosič, ten dělá pěkný průvan otáčející listy a menší větvičky, takže má větší účinnost než postřikovač - zejména u větších stromů. Stihl a Solo je srovnatelné (já mám Stihl) cena 13-15 tis.Kč. Pokud nekoupíte čínské... celý příspěvek > |
 |
Sekačka Partner P53-500 CMW, 14.4.2010 Koš - já mám úplně opačnou zkušenost - látka je prodyšnější, vydrží věky a lépe se plní. Při sečení nerovného terénu se spodek látkového koše při tlaku např. protisvahu poddá, kdežto plastový odklopí, nebo prasknou úchyty - zkušenost souseda. |
 |
|
 |
Sekačka Partner P53-500 CMW, 14.4.2010 Mám sekačku Ibea 4727 - dá se pořídit od 9 tis.Kč. Silný motor, lehká (důležité pro přenášení) a přitom pevná, silný motor, kvalitní pojezd a vůbec celé šasy. Při dobrém zacházení, čistění a údržbě vydrží řadu let. Ćínu bych nebral - chce to... celý příspěvek > |
 |
Hledám radu jakou rotační sekačku, 14.4.2010 Stiga. Honda, Ibea, Mega 5220LKT |
 |
Briggs&Stratton zvýšení výkonu, 14.4.2010 Já jsem si koupil čínskou babetu s 4taktním motorem o obsahu 50ccm. Uškrcení u ní bylo provedeno zúžením otvoru kolínka spojujícího karburátor s válcem. Zúžená místa jsem podle rady mechanika propiloval a babeta jezdí místo 45 km/hod šedesátkou. Tato... celý příspěvek > |
 |
Fikus benjamin, 26.3.2010 ostřihat a pak pustí |
 |
Hliníkový žebřík, 9.3.2010 Na tom se nemá co pokazit. |
 |
Olej do motoru B S, 4.3.2010 Můj servisák mi říkal, že do sekačky můžu dát automobilové oleje (je zde ovšem mírně vyšší spotřeba se všemi doprovodnými neduhy - u motoru BS se o tom v návodě píše), ale ne plnosyntetické. Ty jsou citlivé na lokálně přehřátá místa u vzduchem... celý příspěvek > |
 |
Hitachi CS40EM Profi Tanaka, 25.2.2010 Já bych si ji nepořídil i kdyby stála 9 tis jako PS500. Ten rozdíl ve váze 0,4 Kg není nijak velký. Hitachi vyrábí spoustu výrobků v Číně, tato značka v pilách nemá u nás tradici - tím pádem malé servisní zastoupení a z toho vyplývající další... celý příspěvek > |
 |
Výběr elektrické řetězové pily, 4.2.2010 Rovněž vlastním Dolmarku - o dvě třídy výše než ostatní (mimo Makity- stejná jako Dolmar). Ostatní jsou velmi podobné - zaměřil bych se na dostupnost ND a servisu. P.G. |
 |
|
 |
Dolmar 2140 A, 27.1.2010 Já jsem ji před týdnem koupil v akci za 4500,- u autorizovaného prodejce. Ty 400 mi nestojí za případné komplikace. Myslím, že tato pila má velmi málo konkurentů - snad Narex, ale ta ergonomie... P.G. |
 |
Pílenie ladu motorovou pilou, 25.1.2010 A co olej? V rybníce nevadí? Já bych raději použil ruční velkou ocasku. |
 |
Seřízení motoru ZongShen, 22.12.2009 Takže po vyčištění karburátoru motor běží jak má. Díky za rady. Petr |
 |
Seřízení motoru ZongShen, 19.12.2009 Díky zatím všem za reakce. O svíčce jsem už slyšel a asi ji taky vyměním. To samé o čištění karburátoru, bývají udajně zanesené i u nových motoru. Co všechno na karburatoru vyčistit? Asi sundat plovákovou komoru, vyndat trysky a profouknout. Nejsou... celý příspěvek > |
 |
DSK317 - repase, 18.11.2009 Stává se to. Jen mne udivují ty ocelové piliny, když je šnek v pořádku. Zubům dost vadí silné brždění motorem. Načnou se a pak stačí např. oračka a zuby jsou pryč. Toto se mi stalo v r. 1990 - jeden sjezd z prudkého kopce s vlečkou se špatnými... celý příspěvek > |
 |