|
Olej v motoru a vzduchovém filtru sekačky - co s tím?, 24.6.2010 Můj táta měl podobné úsloví: když něco půjčíš, to je jako bys to zahodil. |
 |
Olej pro sekačku 4T Honda, 24.5.2010 Nelze říct, že se v něčem pletete. Pro podzimní výměnu u sekačky (u sněhové frézy je to obráceně) hovoří 2 argumenty. Po intenzivním používání během léta je už na podzim olej tak okysličený, že je významně snížena jeho schopnost bránit korozi motoru.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Využití benzinu Speciál 91, 21.5.2010 Pravděpodobně vycházíte z údajů starých několik let. Od roku 2007 do května 2010 uvádí norma skladovatelnost čistého benziny do 95 oktanů bez ztráty kvality 4 měsíce. Sami výrobci motorů připouští pouze 3 měsíce. Kolik to bude od června se 4,1%... celý příspěvek > |
 |
Vari 4 Profi s motorem Honda GCV 190, 14.5.2010 Přikláním se k názoru pan J.S. Vlastním Ponny IIa od VARI, která má stejná řídítka a motor Honda GCV 160 a o nějakých vibracích nemůže být ani řeč. U tohoto stroje jsou řídítna pevně spojena se základovým plechem motoru, ale převod k převodovce... celý příspěvek > |
 |
Obtížná práce s rotačním kypřičem Aky (Vari), 12.5.2010 Možná se umíte dobře postarat o stroj. Pak je otázka, jestli jej dobře připravený nepředat na práci manželce. |
 |
Obtížná práce s rotačním kypřičem Aky (Vari), 12.5.2010 Plocháč je součástí rotavátoru u PONY II od VARI. K problému. Rotavátor se Vám zahrabe ze 2 důvodů. V kypré půdě máte těžiště celého stroje PŘED osou lopatek. Potom stačí přizvednout radličku v držáku a tím nakloníte rotavátor dozadu a dostanete... celý příspěvek > |
 |
Želva v jezírku, 3.5.2010 Já měl želvy v jezírku celý loňský rok poprve. Bohužel nepřežily tuhou zimu. Jezírko mám 6000l, hloubka 90cm. Přes léto likvidovaly rostlinky v jezírku včetně leknínů (ty padly během 14dní). Jsem z toho vyléčený. Mám ještě želvu doma v akvárku, tak... celý příspěvek > |
 |
Stiga Turbo Combi 53 S (koš), 29.4.2010 Nemám na noži téměř žádné lopatky (nejvýš 8 mm zahnutý nůž) a vyhazuje spolehlivě. A je stejný pro sečení i mulčování. Jednu kacířskou otázku: nemáte ten nůž namontován obráceně, lopatkami - zahnutým vyvýšením dolů? Ptám se proto, že můj nůž je velmi... celý příspěvek > |
 |
Dolamar-Sachs 100 - volnoběh, 21.4.2010 Zkuste jiskru v poloze, kdy motor vysadí. Možná je někde za ta léta provozu proražaný, prasklý kabel nebo uvolněné zapalování nebo špatný vypínač. |
 |
Hledám radu jakou rotační sekačku, 14.4.2010 Mě se tedy sekačka nezanáší mokrou trávou, pokud nesekám vysokou trávu. Je to nějaký italský krám s motorem Honda. Má kovový rám vyložený plastem a plastový koš. Ale z toho koše se to mokré špatně vysýpává. |
 |
|
 |
Sekačka Partner P53-500 CMW, 14.4.2010 Tak na 900 m jedině s pojezdem nebo se nadřete jako kůň. Volil bych plastový koš místo látkového. Nezanáší se tolik a lépe se plní. Ze svých zkušeností raději motor Honda, ale ani s B&S neuděláte chybu. 53 cm stačí. Možná budete muset trochu... celý příspěvek > |
 |
Motor Honda - teče benzín z karburátoru, 9.4.2010 Pane Pavle při zahradě 1800 m2 je sekačka 47 cm úplně na hranici a má proto nárok po 7 letém provozu na nějakou závadu. K závadám. Píšete, že máte čistý karburátor, potom přeplavování karburátoru může zapříčinit jen netěsnící jehlový ventil nebo... celý příspěvek > |
 |
Castrol 4T do BS, 6.4.2010 Domnívám se, že BS i Husqvarna budou mít oleje dražší, než Vaše benzínová pumpa. Dodržte specifikaci, jak Vám radí někdo níž a kupte ten nejlacinější. Není pravda, že do zahradní techniky se dává speciální olej. To je obchodní politika prodejců. |
 |
Sběr listí traktůrkem, 12.11.2009 Jde to velmi snadno. Jen v případě zmoklého listí a když nechci sekat na malou výšku, použiji napřed fukar na načechrání. |
 |
Jaký benzinový vysavač listí?, 12.11.2009 Chci koupit benzínový vysavač listí. Bohužel jsem žádný neměl v ruce, mám dosud jen elektrický, na kterém mi včera shořel motor. Moje představa je do 5.-7.000 Kč. Prosím o názory, kterým typům, popřípadě značkám se vyhnout nebo na co si dát pozor.... celý příspěvek > |
 |