|
Příspěvky uživatele - 178.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Bazalka přestala růst, proč?, 12.6.2012 Bazalka je kytka téměř tropická, poslední týdny je jí zima, hlavně v noci, proto neroste.
|  | Co to může být?, 12.6.2012 Tigrida pavonia - cibulovité a hlíznaté kytky se lépe určují když kvetou... |  |
|  | Copak to je?, 12.6.2012 To bude nějaký kosatec, nechal bych ten květ pořádně rozevřít a znovu vyfotil.
|  | Co je to za chrobak?, 31.5.2012 V celém videu není ten brouk pořádně vidět, ale téměř jistě jde o choustka letního. Ničit netřeba, nijak zásadně neškodí.
|  | Kdo určí názvy rostlin?, 31.5.2012 První je lakušník, druhá měsíčnice.
|  | Poradite prosim, aka je to kvetinka?, 31.5.2012 Kohleria, příbuzná africké fialce. |  | Kdo poradí co je zač?, 31.5.2012 No jasně! |  | Kdo poradí co je zač?, 30.5.2012 Bude to zřejmě něco verbenovitého, mírně mi to připomíná Clerodendrum ugandense, ale je to jen tip. |  | Prosim o nazev cervene kvetouci travy, 23.5.2012 Fotit červené květy proti červenému pozadí není nejlepší nápad...
Nejedná se samozřejmě o žádnou trávu, ale o cibulovinu, pravděpodobně z jihoafrického rodu Cyrtanthus, je jich několik podobných druhů.
|  | Stříhají se odkvetlé květy šeříku?, 21.5.2012 Některé, zvláště plnokvěté kultivary semena netvoří, ty se stříhat nemusí. U ostatních ustřihnout jen odkvetlé květenství, ponechat první pupeny pod ním, z těch pokvete příští rok.
|  |
|  | Jak teď vypadají vaše Kleopatřiny jehly - Kniphophie?, 21.5.2012 Moje dopadly také špatně. Klasická jednou kvetoucí žlutooranžová sem tam něco roste, jeden květní stvol se klube. Opakovaně kvetoucí celooranžová nadobro vymrzla, v zemi zůstal rozbředlý oddenek. Před měsícem ve vídeňské botanické zahradě - loni tam... celý příspěvek > |  | Yuka drenáž, kamínky, 18.5.2012 Souhlasím s předchozím názorem. Pokud máte na mysli nejběžnější Yucca filamentosa, kromě trvalého zabahnění a hlubokého stínu snese všechny podmínky. Za drenáž bude samozřejmě vděčná a povrch můžete pokrýt čím chcete.
|  | Poznáte kvetoucí vodní rostlinu, 18.5.2012 Pane Josefe, já věděl že mne nezklamete...
Vzhledem k tomu, že listy pod vodou vypadaly prakticky stejně jako u té žebratky, tipnul bych si Batrachium circinatum, rionii nebo fluitans..
|  | Poznáte kvetoucí vodní rostlinu, 17.5.2012 Vachta má úplně jiné listy a třepenité květy... |  | Poznáte kvetoucí vodní rostlinu, 17.5.2012  Před týdnem jsem vyfotil na soutoku Dyje s Moravou tuto kvetoucí rostlinu v jednou slepém rameni. Pod vodou stonky podobné velkému stolístku, nad vodou dva druhy bílých květů - nízké jednotlivé těsně nad hladinou a vyšší asi 15 cm ve shlucích.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|