|
Kdy zasit papriku, rajce, okurky, 10.4.2010 U rajčat by se snad dalo ještě něco stihnout, ale u paprik je to ztráta času. Vyséval jsem v půlce února jak rajčata, tak papriky. O 14 dní později Pálivou papriku KORAL a Hodonínskou sladkou, ta mi už nahazuje na květ, cirka 7.květů. Tak též... celý příspěvek > |
 |
Paprika pálivá Korál, 7.4.2010 Je možné, že by mi po 1,5 měsíci šla pálivá paprika KORÁL do květu? Má 9 lístků a vypadá to na tři květy. Pozoruji to u více sazenic. Zdá se mi to být poněkud brzo..?? |
 |
|
 |
Chtěl bych chovat včelstvo, 7.4.2010 Takže jsem se od Vás nic kloudného nedozvěděl. Více informací jsem získal zde a na www.youtube.com/watch |
 |
Chtěl bych chovat včelstvo, 5.4.2010 Uvažuji o založení chovu včel. Jak moc náročná je samotná činnost, kolik času, pěněz a co vše je zapotřebí. Místo by bylo v části kopce- z jedné strany les, druhé louka, sady. Je složité obdržet nějaké dotace na začátek? |
 |
Řez révy, 4.4.2010 bez problému ořezat, za rok by to bylo ještě horší(nekroza atd). |
 |
Řady na svahu, 3.4.2010 Správně se mají řádky tahnout sever-jih, aby slunce osvítilo vsechny listy. Listy které jsou trvale ve stínu generují místo cukru kyselinu jablečnou. |
 |
Sultania, 3.4.2010 Letos u zahradniku prodavaji sultanky, na vánoce nemusíme kupovat hrozinky. |
 |
Sprašnost meruněk, 31.3.2010 Leskora je částečně cizosprašná |
 |
Ořez (totální?), 30.3.2010 Naštěstí spadám do energetického zákona z roku 1919 a ne z roku (1957=automaticky věcné břemeno ze zákona, které nemusí být zapsané na katastru), takže vesele vyháním energetiky :D Pánové, naschle |
 |
Ořez (totální?), 30.3.2010 ČEZ ti nabídne jednorázovou finanční náhradu v hodnotě 500,- kč dle tabulky na základě zákona Můsíte se bránit v dnešní době zuby nechty, nesmí dojít k ůzemnímu rozhodnutí... zpravidla se to ohlašuje veřejnou vyhláškou. Pokud si je vpustíte na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ořez (totální?), 30.3.2010 Pořád mi uniká co bylo dřív, jestli vedení VVN a nebo strom. Pokud bylo dříve vedení VVN, vzniklo zde ze zákona dnem nabytí uzemního rozhodnutí ochranné pásmo. Pokud jste z daným rozhodnotím nesouhlasil, měl jste se odvolat. Pokud dnes probíhá řízení... celý příspěvek > |
 |
Proč mi sadba vyčouhla?, 17.3.2010 Přesně tak, folie funguje jako filtr. Odráží sice tepelné záření zpět do místnosti ale zároven nepropouští nic z venku. Rostliny potřebují pro svůj růst 430nm (modrá)dále 630nm(červená) až myslím 715 nm. Patrně jim schází červená, proto razí nahoru. |
 |
Pěstování sazenic rajč a paprik pod zářivkou, 2.2.2010 Zdravím místní pěstitele. Chtěl bych tento rok zkusit uspíšit sadbu rajčat a paprik. Napadla mě myšlenka uměleho osvětlení a již ted začátkem února vysadit semínka. Dočetl jsem se obecně, že se doporučuje použití zařívek třípásmových 36w/860 cena... celý příspěvek > |
 |