|
Roubování rajčat, 7.2.2010 Ještě mě napadlo, co kdyby podnoží bylo divoké rajče, které má podle mých zkušeností výbornou odolnost proti plísni bramborové a vlastně bylo naposledy v říjnu-listopadu u nás jediným zdrojem rajčat. Ale kdyby to bylo tak jednoduché, to by asi dávno... celý příspěvek > |
 |
Roubování rajčat, 7.2.2010 Zdravím všechny pěstitele. Zkusím otevřít téma ohledně významu roubování rajčat. Sám s tím zatím žádnou vlastní zkušenost nemám, jen jsem chvilku hledal na internetu. Někde psali o zvýšení výnosů asi o 20 procent. Na to mě napadlo, že já bych tak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kdy roubovat okurky do foliovníku, 7.2.2010 Ano, přesně. Víte o tom něco nebo s tím máte nějakou zkušenost? |
 |
Kdy roubovat okurky do foliovníku, 7.2.2010 Děkuji za reakci. Tak jsem zkusil po internetu se podívat na to přikájení. Jestli tomu dobře rozumím, tato metoda znamená, že se zcela odříznou na obou stoncích proužky a stonky se v těchto místech pak k sobě pevně uchytí. Je to tedy nadějnější než... celý příspěvek > |
 |
Kdy roubovat okurky do foliovníku, 6.2.2010  Přidávám sem obrázek, podle něhož jsem rouboval.Místo ke srůstu jsem obalil proužkem alobalu, snaha byla hodně natěsno. Alobal jsem si troufnul asi po 14 dnech sundat u dvou sazenic a hned se to od sebe oddělilo a myslím bez jakéhokoliv náznaku... celý příspěvek > |
 |
Kdy roubovat okurky do foliovníku, 6.2.2010 Ne, není to překlep. Těmi týdny jsem měl na mysli výsev doporučený 4-5 týdnů před roubováním. A právě za tu dobu narostly podle mě hodně mohutné sazenice podnože, i melounů, i když ty se slabšími stonky. A tak jsem měl pocit, jestli není lepší... celý příspěvek > |
 |
Kdy roubovat okurky do foliovníku, 5.2.2010 Vloni jsem zkoušel právě na vodním melounu, ale ani na jedné ze 4 sazenic jsem neuspěl, nesrostly. Snažil jsem se striktně dodržet termíny podle sáčku (myslím Sprinter F1) a stonek podnože byl dost výrazně větší než stonek melounu. Taky třeba ta... celý příspěvek > |
 |
Konec mých balkonových rajčat, 5.2.2010 Taky se snažím o podobný přístup. Kromě postřiků už třetím rokem vynechávám i veškeré hnojení umělými chemickými hnojivy a snažím se o "zdravou zahradu".Plíseň se témeř nevyskytuje (nebo jen minimálně), a to mám spoustu sazenic i pod širým... celý příspěvek > |
 |
Pěstování sazenic rajč a paprik pod zářivkou, 2.2.2010  Připojuji pár svých postřehů. Inspirován hodně stránkami pana Hejduka jsem před několika lety začal předpěstovávat rajčata a papriky pod zářivkami (podle jeho hesla "proč drahé teplo, když lze dodat levné světlo"). Začal jsem používat... celý příspěvek > |
 |