|
Burčák 2011, 17.8.2011 Tak jsem dnes poblíž Valtic viděl u silnice první prodejce burčáku a přitom jablka ještě nejsou zralá . |
|
Nero už začína modrať, 17.8.2011 Nero mi po loňské výsadbě pravokořenné sazenice zarodilo. Střapce i bobule jsou malé ale již sladké. Rostlina roste velmi bujně. |
|
|
|
Nejranější rajčata?, 17.8.2011 1. Tomatoberry Garden
2. Orange Santa, Golden Santa, Sweet Olive, Rosada, Finik želtyj
3. Sladkaja Děvočka -keříčková (1. místo za úrodnost)
pak dlouho nic, následují všechny ostatní kterými se ale nadále již nehodlám zabývat.
Prohlížel jsem dnes... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2011, 17.8.2011 Byl jsem se tam dnes podívat a porost je tak ze dvou třetin na tabák, tady asi postřik na čerň okurkovou tolik nezabral. Plody jsou obnaženy a je jich tam asi 15 - 25 celkem slušných. Uvidím zda se porost dokáže alespoň trochu zmátořit aby měly... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2011, 17.8.2011 Oteplilo se a tady na políčku melouny doslova letí, na zahradě je po rostlinách. |
|
Nejranější rajčata?, 17.8.2011 Pár víkendových fotek. |
|
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 15.8.2011 Zdravím taktéž, jinou možnost nemám. Místo jedné meruňky bude nektarinka, místo druhé třešeň a uvidím jak se jim bude dařit. |
|
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 14.8.2011 Musel jsem stále stříkat proti strupovitosti i proti monilioze, bohužel meruňka je velký strom a řádné ošetření byl vždy problém, narozdíl od hodně menších broskvoní. |
|
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 14.8.2011 Já jsem odrůdu Marlen po osmi letech paběrkování ohodnotil za pomocí pily, stejně jako Maďarskou vloni. Tím bylo pěstování meruněk u mne ukončeno. |
|
Melounoviště 2011, 13.8.2011 Dnes sklizený bezsemený Granat F1 a Melitopolski. Granat do nás spadl jak do bezedné studny a Melitopolski čeká na rozkrojení. Melouny, i přes všechny potíže, mi ze všech pěstovaných plodin udělaly letos radost největší. Sezona ještě neskončila ale... celý příspěvek > |
|
|
|
Nejchutnější rajčata, 13.8.2011 Dnes jsem sklidil malou část úrody na lečo a na sušení (pečení). Na videu je postup který právě naše trouba zkouší, další várka je v sušičce. Pollicino již nepěstuji a Sladkaja děvočka ho plně nahradí. Dá se koupit tady na tomto e-shopu. Rajčata jsou... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2011, 10.8.2011 Další odrůda Szigetcsépi 51, tentokrát z "mokré" zahrady, váha něco přes osm kilo, zatím nerozkrojený. |
|
Melounoviště 2011, 8.8.2011 Já sklidil dnes ze "suché" zahrady další odrůdu - Astrachanskij, má 8 kilo ale ješte jsem ho nerozkrojil. |
|
Nejchutnější rajčata, 8.8.2011 Listy, alespoň ty spodní, se snažím vylamovat. Mám však taky hodně keříčkových kde je to docela problém. Jelikož to nemám u baráku tak není moc času a pokud navíc začne nepřetržitě pršet, tak na to nemám ani bůhvíjakou náladu a pokud nesvítí slunce... celý příspěvek > |
|
Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným, 8.8.2011 Bez komentáře! |
|