|
Sušená rajčata v oleji, 5.11.2011 Tady jsem našel nějaký návod na naložení sušených rajčat, jenže ta naše sušená jsou oproti kupovaným taková prťavá. |
|
Sušená rajčata v oleji, 5.11.2011 Doposud jsme sušili rajčata v sušičce téměř do "černa" a nakládali do oleje, nebo pekli v horkovzdušné troubě pro přímý konzum. Koupil jsem na zkoušku sklenici sušených rajčat v paprikovém oleji s kapary a byla vynikající. Rozdíl oproti domácím byl... celý příspěvek > |
|
|
|
Termín výsadby česneku, 5.11.2011 S výsadbou zatím čekám bo je docela teplo, nachystaný, nakypřený záhonek mi kompletně poničil krtek. |
|
Termín výsadby česneku, 29.10.2011 Díky, vyřídím. U mne se bude jednat o zkušební výsadbu nějakých dvaceti stroužků a ty napichám do země i z chodníku. |
|
Bohemia nepřekonaná, 29.10.2011 Vypadají nádherně , já si vysazoval vloni na podzim, společně s Gold Bohemií, uvidíme jak se ukáží. |
|
Melounoviště 2011, 29.10.2011 Sklizeno je již dávno ale z hromady ubývá pomalu. Plody nejsou sladké jako v létě ale stále jsou v pohodě (samozřejmě že ty co jsou zralé, ale to se pozná až při rozkrojení). |
|
Termín výsadby česneku, 29.10.2011 My se rozhodli že vyzkoušíme pár stroužků vysadit. Mám slovenský "Mojmír" objednaný v Estonsku. Tchýně poradila sadit co nejpozději, další říká že nejlepší je když se vysadí a druhý den začne mrznout. Nachystal jsem kousek záhonku a... celý příspěvek > |
|
Pukancová kukuřice, 22.10.2011 Já ji pěstoval u nás na jihu JM a přesto nepukala, taky jsem ji sklízel po dozrání. Nejsem sice pěstitel kukuřice ale vzhledem k tomu že kukuřici na zrno sklízejí až nyní, tak si myslím že je to proto, že si zrno v sobě vytváří nějaké látky které... celý příspěvek > |
|
Pukancová kukuřice, 22.10.2011 Patrně vyzrálá nebyla, možná málo tepla během vegetace. |
|
Pukancová kukuřice, 20.10.2011 Kdysi jsem zkoušel pěstovat pukancovou kukuřici také a dělala mi to stejné, takže jsem toho zanechal. Je hodně náročná na teplo aby vyzrála. U nás na JM se teprve nyní sklízí kukuřice na zrno. |
|
|
|
Chladné počasí sběr paprik?, 16.10.2011 Je to UW profil 50 mm který je z boků nastřižen, ohnutý dle potřeby a přesahy jsou sešroubovány samořeznými šrouby. Podélníky tvoří pozink plech š. 10cm který je ohnutý dle potřeby a tvoří "stříšku" která je provizorně přišroubována a... celý příspěvek > |
|
Chladné počasí sběr paprik?, 16.10.2011 Souhlas, já mám ještě nějaké papriky ve skleníku, vypadají dobře, jsou křupavé, šťavnaté ale nemají již tu správnou chuť. Zatím se drží a tak je nechávám, rostliny venku už to mají za sebou. |
|
Melounoviště 2011, 15.10.2011 Poslední vzpomínky na letošní úspěšnou sezonu... |
|
Co právě sklízíte?, 15.10.2011 Sklidil jsem první úrodu Granny Smith, jen dva plody na mladých stromech. Oproti těm krásně zeleným v obchodě jsou vybarvenější, dokonce mají náznak červeného líčka na osluněné straně. Je to zároveň poslední letošní sklizeň jablek. |
|
Fota letošní sklizně, 8.10.2011 Rekordmani letošní bohaté úrody co se týče velikosti plodů, 16 a 25 kg, 17ti kilový mi spadl a praskl. Odrůda Russkij Razmer (Carolina Cross). |
|