|
Hnojení po zasetí, 10.5.2010 Až Vám začne houstnout před očima :-))
Pokud máte půdu kvalitní a dobře připravenou, tak bych hnojil nejdříve po 3 sečení.
Martin |
 |
Dvě odrůdy naštěpované na jednom stromku, 10.5.2010 Konference Vás nezklame, je to výborná podzimní klasika. Hodí se na křížaly, zavařování i okamžitou spotřebu (po odležení). Budete spokojena.
Martin |
 |
|
 |
Konev Fiskars, 10.5.2010 Nářadí Fiskars je v pohodě, používám sekyry, pilku a nůžky. Naprostá spokojenost. Konev by mě ale nenapadlo koupit.
Martin |
 |
Hrozí ještě nyní něco meruňce?, 10.5.2010 ...přízemní mrazíky, kroupy... |
 |
Hrozí ještě nyní něco meruňce?, 10.5.2010 Monilióza, hryzci, mrtvice, mšice, vosy, neodborná péče, vysoká spodní voda, těžká půda, přehnojení dusíkem...
Martin |
 |
Hnojení po zasetí, 10.5.2010 Záleží, jestli ten trávník chcete spálit. Pokud ano, tak hnojte. Já bych nehnojil...
Martin |
 |
Rajčata a papriky jsou venku, 9.5.2010 Rajčata jsem taky včera dal ven, kelímky od velikých jogurtů jim byly evidentně malé.
Martin |
 |
Stříhání borůvek, 9.5.2010 Díky za kompletní informaci o způsobu pěstování kanadských borůvek. |
 |
Fazole becovky, 9.5.2010 U nás v okolí Frýdku - Místku se tomu taky říká becoky . Pěstujeme dlouhodobě bílofialovou mutaci... Čas od času se ale vynoří nové barvy.
Martin |
 |
Zkroucené listy růží, 9.5.2010 Zkuste rozvinout lístek a tam určitě škůdce najdete - mšice.
Martin |
 |
|
 |
Ako zachranit strom merunky?, 9.5.2010 Tazatel bude asi z "teplých krajů", u nás na SM by meruňka v obdobném zdravotním stavu prošla před 10 lety komínem... Postupoval bych dle rad Ferdy - seříznout levý "terminál", ošetřit ránu, modlit se a na podzim vysadit nový... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 9.5.2010 Pouze mechanicky , nikoli chemicky.
Martin |
 |
Prorůstání živého plotu k sousedům, 9.5.2010 Nechte plot plotem do doby, než se sousedem najdete společnou řeč. U nás bývá dobrým zvykem, že jeden plot postaví (v hranici pozemku) a druhý soused ho udržuje.
Ve Vašem případě vy budete muset stříhat na jeho pozemku, on zase natírat na... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 9.5.2010 Doporučuji Vám zakoupit předpěstované sazenice třeba na trhu. Výsevem v květnu ztratíte drahocenný čas a ekonomika (koupit semana za 30 Kč) taky nevypadá dobře. Na trhu jsem viděl sazenice za 15 Kč.
Martin |
 |
Volně vedená meruňka, 9.5.2010 Hlavně v požadavcích na půdu a stanoviště. Broskvím nevadí těžké humózní půdy a poradí si i s vyšší spodní vodou. Meruňka zase vyžaduje vzdušné půdy a větší sucho.
Takže když máte vedle meruňky prosperující broskev, tak to neznamená, že meruňka... celý příspěvek > |
 |