|
Správná výsadba pecek trnek a mirabelek, 5.4.2010 Na zahradě mám durancie, takže získat pecky není problém.Problém tkví v tom, že durancie tady u nás moc dlouho nevydrží.Hodně praská kmen a životnost stromu je tak 10-15 let.Navíc dostat plody "humánně"ze stromu je docela... celý příspěvek > |
 |
Správná výsadba pecek trnek a mirabelek, 5.4.2010 Ještě bych dodal, že mirabelky mají jak žlutou ta červenou barvu.Jsou sladké.Roubovat budu na žlutou, plodově větší variantu. |
 |
|
 |
Správná výsadba pecek trnek a mirabelek, 5.4.2010 Plané trnky s kyselými plody se u nás nazývají-pavlůvky.Tak na tyto by mě ani nenapadlo roubovat.Jinak asi nebudete nadšený z mých znalostí.Mirabelky (resp.pecky) na které budu roubovat se nachází u cesty.Už léta z nich pálím slivovici, která je tak... celý příspěvek > |
 |
Správná výsadba pecek trnek a mirabelek, 5.4.2010 Díky pane Vysloužil.Já jsem si to myslel hned, ze dusíkem Poláci(a možná nejen oni) nešetří.Já vyzkouším tedy semena z trnek a mirabelek a ozvu se jaké jsou přírustky.Jinak ještě bych se chtěl zeptat čistě ze zvědavosti co jste myslel to množení... celý příspěvek > |
 |
Správná výsadba pecek trnek a mirabelek, 5.4.2010 O.K.Já dám na rady zdejších odborníků a dám do to země až teď. V jiném článku jsem se dočetl, že zasadit do hloubky 5 cm. Není to moc? Jinak co se týká postavení semínka, to bude asi jedno... Příroda si poradí, ne? Myslím, že vzdálenost 35 cm ve... celý příspěvek > |
 |
Správná výsadba pecek trnek a mirabelek, 4.4.2010 Dobrý den.
Dle návodu z tohoto fora jsem na podzim uložil několik pecek do písku a teď na jaře je chci vyloupat a nasadit.Nevím kterým koncem dolů.Tím silnějším?A kdy začít s výsadbou, případně jak hluboko do země.Nemám s tím absolutně žádnou... celý příspěvek > |
 |
Olej na mazani retezu, 4.4.2010 Já už 2 roky používám převodovový olej s rostlinným na fritování v poměru 1:1.Normálně se tyto oleje smísí a cenově to vychází taky dobře.Pila jede i maže bez problémů. |
 |