|
Invaze mšic, 10.6.2010 Díky za pozdrav, máme tu hic jak v Kalábrii! Včera jsem ohlížel stromky a na meruňce takový totální útok mšic že některé nejmladší letorosty jsou již bez listů. Ale to je již kalamita kde musím pomoci já. Prozatím zkusím ostřihat nejvíce napadené... celý příspěvek > |
 |
Perenospora - 7. června, 9.6.2010 Navečer to vše postříkám, koupil jsem Dithane DG Neotec. Co jsem dnes pozoroval tak postřiková mechanizace ve vinohradech pod Pálavou je v provozu. Mirek |
 |
|
 |
Úroda, 9.6.2010 Dobrý nápad, díky, přitom fazochy jsem předevčírem u baráku vylamoval a některé zasadil. Zaříznu je, namočím do stimulátoru a dám do perlitu, uvidíme. |
 |
Perenospora - 7. června, 9.6.2010  Toto jsem dnes ráno nelezl na litech. Předpokládám že je to plíseň. |
 |
Co to je s listy?, 8.6.2010 Napadené listy ručně odstranit a záleží kolik zdravých zůstane. Čím jich bude méně tím více energie bude strom vydávat do jejich obnovy a tím méně do plodů. Pokud je plodů hodně a listů málo, každopádně plody protrhejte a přihnojení dusíkem na... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva?, 7.6.2010  Co réva? Starší hlavy přežívají tyto výkyvy docela v pohodě ale mám obavy právě u těch nových, vloni vysazených. Co se týče krtků tak ti už asi prchli (nevěřím že by se utopili, topí se žížaly) a mravence to taky vyhání. Kdyby to trvalo pár hodin... celý příspěvek > |
 |
Zaplavená zahrada, 7.6.2010 Připojuji se též, jen s tím rozdílem, že zahradu mi zatopila spodní voda, která by neměla být kontaminovaná. Mne spíš bude trápit prohřívání vody a následné uhnívání rostlin. |
 |
Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010  Mne už snad ani nemůže nějaký ten déšť rozházet ;o( |
 |
Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010 Listy u jabloní mám napadeny. Vystřídal jsem postřik a tak se uvidí. |
 |
Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010 Náhodou mám brýle "nakrátko", jinak taky spíše to Pidlo... Hezký den Vám přeji. |
 |
|
 |
Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010  Dotaz je v sekci meruňky, a taky si myslím že je to strupovitost. Stříkal jsem 3x Baycorem ale na listech Goldenů zatím nic moc. Meruňky nemají skoro žádné plody tak těžko účinek posoudit. |
 |
Co vaše réva?, 7.6.2010  Je to v ..., od soboty to začíná být na pováženou. Řeka v neděli konečně klesla ale voda zatím neopadává. Už včera byl hic a voda se začíná nebezpečně prohřívat. U baráku mám úplně jiné starosti. O víkendu začala první réva kvést, sazenice co mám své... celý příspěvek > |
 |
Úroda, 5.6.2010  Já jsem si mnul včera ruce jak se krásně vyčasilo a jak, dle zpráv (taky)hydrometeorologů, bude krásně opadat voda , jenže opak je pravdou a hned tu máme jedno "negatývum" . Dosadím pár melounů, alespoň 25 km od řeky, no a... celý příspěvek > |
 |
Kivi řízkování, 4.6.2010 A taková rostlina si zachová své vlastnosti? Já mám rostlinu roubovanou. |
 |
Co vaše réva?, 4.6.2010 Na svých stránkách má bred_ik velmi pěkně zpracované přehledy a poznatky nejen z loňského roku. |
 |