|
Motorový křovinořez Solo 109 B, 7.3.2010 Zdravím všechny,
plánuji koupi křovinořezu Solo.Váhám mezi modelem 109 a 135,obojí v provedení L(s kruhovou rukojetí)Budu používat pouze strunovou hlavu k dosekávání kolem plotu, stromků a míst kam se nedostanu se sekačkou(těch moc není).Pozemek je... celý příspěvek > |
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 Nelze míchat olej " jaký chcete ". Jak v českém tak německém je stále api TC.Otázkou zůstává proč v jednom 1:40 a druhém 1:50?K.H |
 |
|
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 Možná dolmar uznal kvality jiných konkurenčních olejů splňujících api TC.Možná ho k tomu tlačí i nové emisní normy? |
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 S tímto Radku celkem souhlasím, proto od začátku tvrdím že i když výrobce doporučuje olej dolmar, nemyslím si že je to ten nejlepší olej.Hlavní je dodržet danou specifikaci, poměr mísení a čerstvot směsi.K.H |
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 Hm, to je divné.Napadá mě jediná možnost-možná výrobce s postupem času uznal že konkurenční oleje splňující api TC nejsou až tak špatné a s přehledem zajistí kvalitní mazání i při poměru 1:50.Určitě v hrají roli i nové emisní normy.K.H |
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 50:1 Při použití jiných syntetických dvoutaktních motorových olejů(stupeň kvality JASO FC NEBO ISO EGD)smícháme 50l paliva s jedním dílem oleje.Vy tam máte 40:1?K.H |
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 Ok, pane J.S přijímáte mír? K.H |
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010  No tak toho nenechávejte, jen si prosím ověřte zda se vaše tvrzení zakládá na pravdě! Nevím jak je Váš "návod" starý, snad ne tak starý jako olej který zdědil 1b.Já vám zasílám svůj návod který je starý 3měsíce.K.H |
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 Souhlasím, necháme toho.K.H |
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 V manuálu ps 500 je že je možno použít olej Dolmar hp 100 až do poměru 1:100.Naopak tam nemám nic o poměru 1:40.Budu se opakovat ale olej který používám já je shodný, Navíc si nechávám při mísení 10% rezervu.Vy jste doporučil namíchat olej stihl s... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 To záleží na Vás 1b jestli použijete olej který byl přítomný ve Vaši předchozí pile při jeji smrti.Nyní máte velmi kvalitní pilu a riskujete totéž.Ale ušetříte 135kč.Za mě je to hloupost toto podstupovat.K.H |
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 To samozřejmě souhlasím, ale myslíte že míchat olej který není doporučený pro pilu dolmar s originálním olejem je Ok?Navíc v poměru 1:40?Jak starý byl ten olej?Proč byl přelit do jiné láhve?Víte to?Používejte si směsy olejů jaké chcete ale aby jste... celý příspěvek > |
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 Jako výhodu jsem uvedl že tento olej při stejné specifikaci a mísitelnosti je pro mě dostupnější(v každém Bau, Bau)kdežto dealera dolmar mám 30km od baráku.To jsem uvedl v prvním příspěvku.Jinak já si nechávám 10% rezervu, míchám směs 1:90.K.H |
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 Nikde jsem nepsal že mísím palivo 1:100,to jste se asi překoukl.Bylo to myšleno tak že používám tento olej který je mísitelný až do poměru 1:100,stejně jako profi dolmar který pochází od stejného výrobce a nejspíš i ze stejné várky.Já si při mísení... celý příspěvek > |
 |
Olej stihl HP, 31.1.2010 Včera jste mi nedoporučil pro ps 500 použití oleje Castrol garden synthetic, výrobce ho prý nedoporučuje.To je sice pravda, jenže v manuálu stojí že použitelný náhradní olej musí splňovat spec. API TC, což tento olej spňuje s rezervou.Já se Vás ptám... celý příspěvek > |
 |