|
Elektronické plašiče kun a lasiček, 30.4.2014 Koupili jsme kdysi myšoplaš, ale moc nefungoval. Tak jsme začali myši trávit Ratimorem a myšoplaš jsme vypnuli. V ten okamžik tam byla kuna. Jakmile jsme ale myšoplaš zapnuli kuna se zase vystěhovala. Tak nyní stále trávíme myši a myšoplaš máme jako... celý příspěvek > |
 |
Zájímavý listnáč, 2.11.2012 Nechci se hádat, ale není lepší zahrížit a než řízkovat - to prý se moc nedaří. |
 |
|
 |
Sklo rozbite motikou, 19.4.2012 Přitlouci hřebíkama do okolních skleněných tabulek |
 |
Rododendron cez zimu, 2.4.2012 Rododendron je skutečně velmi háklivý na sucho. Na pozemku, kde rododendrony pěstujeme je i v největším suchu kousek pod povrchem vlhko. Všechny rododendrony i ostatní kytky zaléváme jen opravdu výjímečně. Jen jeden rododendron měl stále listy jako... celý příspěvek > |
 |
Stavba zahradniho domku, 3.1.2012 Váš domek vypadá skutečně velmi luxusně, až mi ho skoro přijde na nářadí škoda . Inspiroval jste mě.
Jinak se mi líbí, jak tu zaníceně lidé diskutují o povoleních a úřadech, když autorce dotatzu jde evidentně o materiál na stavbu a... celý příspěvek > |
 |
Bažant na zahradě, 20.4.2011 Taky bych chtěl na zahradě bažanta, skoro vám ho závidím. Hlavně bych rád vyměnil za srnčí - to nám okouše i to, co nechceme :( |
 |
Odstranění pařezu, 7.3.2011 To je hezké, ale jak zabráníte zničení toho pařezu použitého jako podstavec pod kytky? Máme na chalupě pařez po listnatém stromě (asi 30cm průměr) a už hodně starý. nemáme na něm kytky ale píko pro ptáky - už si tam navykli. No ale tenhle pařez se... celý příspěvek > |
 |
Jaký drtič větví, 23.2.2011 Jak jsem tu už někde (a několikrát) psal - máme BOSCH AXT 2500 HP. Pravda do cenové skupiny požadované zakladatelem vlákna se nevejde, ale určitě si zaslouží zmínku. Pokud chcete štěpku dávat do kompostu - tak na to je jak dělaná, štěpka na topení... celý příspěvek > |
 |
Vřetenová sekačka, 22.2.2011 Díky za vysvětlení |
 |
Vřetenová sekačka, 21.2.2011 Mohl by mi prosím někdo vysvětlit co je to "bezdotyková řezná technika" u vřetenové sekačky. Jedné co mě napadá je, že se tráva při příezdu sekačky lekne a sama odpadne v potřebné výši. To ale asi nebude ono. Tak mi to prosím někdo vysvětlete. |
 |
|
 |
Mech, lišejnik či plíseň?, 20.1.2011 Neporadím, nejsem v tom znalý, ale určitě by napomohla fotografie. |
 |
Co vše okouše lesní zvěř?, 1.12.2010 Na chalupě nám mimo zdí okoušou ty potvory snad všechno :(Ale vážně - břízu, smrk a kupodivu ani višeň nic (míním tedy kmen nebo listí) neokusuje i když je to jen několik metrů od lesa. Plody (hlavně višeň) jsou ale velmi těžko ubránitelné, i když... celý příspěvek > |
 |
Hledám afrodisiakum, 1.12.2010 Levandule do prádla. |
 |
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 21.10.2010 Kdysi se na číslování zařízení používaly DYMO kleště, které vytlašovly písmenka do proužku samolepící fólie - nedalo by se to použít? (Někde mívají pomocí DYMO kleští popsané zvonky a drží to dobře a řekl bych že ani povětrnostní podmínky na tu fólii... celý příspěvek > |
 |
Gumové holinky, 13.10.2010 Tak to je škoda, já po zkušenostech už schovávám paragony (záruční listy) od všeho. Párkrát do roka to projdu a co už je prošlé, tak vyhodím. Přestože jsem optimista raději počítám s krátkou životností a jsem pak případně "přijemně překvapen". |
 |