|
Oprava motoru slavia jednoválec diesel, 28.3.2010 Jde o kliku.. |
 |
Motor Slavia diesel 1válec vzduch, 7.3.2010 Tak tu kliku ani neshánějte pokud nechcete přijít o ruky.. tyhle motory se startují řemenema pokud je s předkomůrkou tak to chce doutnáky nebo žhavič.. |
 |
|
 |
Motor Slavia diesel 1válec vzduch, 4.3.2010 Andy motory 1D80 se používaly ve frézách M6, PFD-63 a Tj 6,5.
To ztrátové mazání je tam na tom principu že po 35 otáčkách klikového hřídele pístek poháněný ozubeným kolečkem přes šnek od kliky vstříkne dávku oleje ke dvěma ložiskům na klice a odtud... celý příspěvek > |
 |
Motor Slavia diesel 1válec vzduch, 4.3.2010 Kompresi jsem zatím neměřil, nebyl důvod motor chytá. Pokud máte motor s předkomůrkou a natočíte jej bez žhavení tak máte kompresi až moc dobrou, většinou bez doutnáku nebo žhavení v tomto období nechytnou. Co byly novější modely s přímím vstřikem... celý příspěvek > |
 |
Motor Slavia diesel 1válec vzduch, 4.3.2010 Andy já ten motor již nějakou dobu vlastním a měl jsem jej rozebraný do šroubku takže něco o tom ztrátovém mazání vím.. |
 |
Motor Slavia diesel 1válec vzduch, 4.3.2010 No tak olej bude brat stopro když je to dvoutakt se ztrátovým mazáním.. |
 |
Motor Slavia diesel 1válec vzduch, 2.3.2010 Hodně kouří je dost široký pojem, kouří stále nebo jen v tahu po přidání plynu? Dále to může být slabý tlak vstřikovače nebo vadná tryska, nebo špatně nastavený předvstřik paliva atd., záleží taky v jakém stavu je celkově motor, tedy pokud již není... celý příspěvek > |
 |
Jednoosý traktor - fréza TJ 6,5, 2.2.2010  Svíčka je Brisk 21R42 a vyšla na 170Kč. |
 |
Jednoosý traktor - fréza TJ 6,5, 2.2.2010 Měl jsem tam původně doutnák se šroubením M12,jestli to bylo origo nebo po úpravě to již nevím ale závit v hlavě byl již poškozený a podfukovalo to tama. Nejdříve jsem to vždy nahříval horkovzdušnou pistolí a pak to chytlo ale bylo to zdlouhavé a... celý příspěvek > |
 |
Jednoosý traktor - fréza TJ 6,5, 1.2.2010 Já dám tak půl plynu a několikrát otočím ručně řemenicí až se ozve tryska že dává palivo, pak zapnu žhavič napočítám do desíti a zaberu za řemen. Většinou tak na potřetí zablafká.. |
 |
|
 |
Vari - převodovka DSK-317, 22.1.2010 Pokud ta MTP-32 má vážně kuželové soukolí tak bych nad ní neváhal a ty dva tisíce bych již přidal pokud bych uvažoval o nové. Dosud jsem měl za to že jsou jen na agzatu. U té Hondy nejde ani tak o ten výkon, dvoutakt Jikov dává taky výkon jako Honda... celý příspěvek > |
 |
Krovinorez - dvojtakt vs štvortakt, 22.1.2010 Já mám 4-MIX Stihl FS-87,používám jej k vysékání ve vinohradu a kam se nedostanu s bubnovkou na dočištění a jsem s ním spokojený, zatím jede bez závad |
 |
Jednoosý traktor - fréza TJ 6,5, 15.1.2010 Ta cena bývá většinou pokud je trocha zachovalá kolem těch dvaceti tisíc, občas někdo sežene i o hodně levněji ale to už je velké štěstí. Já mám sice jen PF-ku ovšem s motorem 1D80,to je ten samý co je v Tj-čku.
Používám ji pouze na dřevo a ve... celý příspěvek > |
 |
Tera - výměna motoru za 4-takt, 22.12.2009  Ta řídítka tam ale sedí. |
 |
Tera - výměna motoru za 4-takt, 22.12.2009 Jak píše tady kolega přede mnou je pravda že ty motory jsou rozdílné a to v délkách hřídelí a jejich tvarech, ty na sekačku je mají delší.
Pokud je to na Vari tak to musí být typ GSV 190A N2G7 SD.
Je možné že ta 190-ka může být na starou T-20ku... celý příspěvek > |
 |