Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak ostříhat loňskou meruňku, 12.3.2010
Vážený pane nebudu s Vámi debatovat a chytat se za slova. Jedné co můžu uděla, uveřejnit foto asi 90 stromů z mé zahrady a garantuji, že ani jeden nemá výzor nebo podobu toho co je zde jako ukázka problému.
35 let staré jabloně co s nima?, 12.3.2010
To s těmi tažnými větvěmi je správný a možná jediný způsob ale musí tam být. To znamená uplně nejníže a co nejvíce odkloněné aby růstový potenciál se rovnal téměř nule ale využila se pouze asimilační plocha listů a po pozdějším odřezání jaksi... celý příspěvek >
35 let staré jabloně co s nima?, 11.3.2010
Můj názor na 35 leté jabloně. Podle toho co vidím na obrázku je tam problém s místem a proto i ty jabloně mají příliš málo otevřené základní kosterní větve a to už se napravit nedá. To že zareagovaly takovým množstvím obrostu je normální, jsou to... celý příspěvek >
Jak ostříhat loňskou meruňku, 11.3.2010
Já bych to upřesnil: Tak aby se to stihlo a později je jiná práce a vůbec se s tím nepárají a rány neošetřují, stojí to peníze.
Ako ostrihať 2-krát, 11.3.2010
Hnojit močůvkou opatrně a jenom na začátku vegetace. Jeden můj kolega takto v začátku září při dozrávání ovoce pohnojil a "pohnojil dobře". Na Vánoce byly stromy brčálově zelené a pak zmrzly. Proč, to se dá dočíst v literatuře.
Přesazení 5leté broskvoně?, 11.3.2010
Úplný souhlas a i to platí, že u broskvoní je to horší to vzrostlé přesazování. "Vím, že víte o čem mluvíte".
Košíkářské vrby, 11.3.2010
Nejsem odborník na košíkařské proutí ale jako kluk jsem to viděl pěstovat. Na mokré louce se zapíchají pruty vrby a co je důležité se to každý rok všechno asi 30 cm nad zemí řeže i když se tolik proutí nepotřebuje. Zkrátka to musí každý rok... celý příspěvek >
Přesazení 5leté broskvoně?, 10.3.2010
Mám dobré zkušenosti s přesazováním vzrostlejších stromů a již jsem o tom zde psal. V podstatě se ten problém redukuje na to o kolik kořenů a zejména vlásečnic ten strom při přesazování přijde a proto se přiměřeně ubere na obrostu aby to bylo v... celý příspěvek >
Přesazení 5leté broskvoně?, 10.3.2010
Pouze dodám i když se to podaří přesadit s velkým kořenovým balem, tak nějaké prosvětlení a zakrácení obrostu je velmi žádoucí.
Ako ostrihať 2-krát, 9.3.2010 Obsahuje fotku
Zásady: Odstraníme všechno níže na kmenu, co je výše (jedna) a vodorovně ještě rok ponecháme Nahoře učiníme pokus silně zakrátit na vnější očko a to podle zásady, že ty co jsou kolmější níže a ty více odkloněné výše o 1 až 2 pupeny ... celý příspěvek >
Jak ostříhat loňskou meruňku, 9.3.2010
Já pouze doplním. Kromě řezu výchovného za účelem optimální koruny je nutné vidět i to aby strom jenom s mírnou korekcí po mnoho let byl v opimálním stavu rodivosti a růstu. A tak teorie i praxe pak větvě dělí na základní kostrové prvního řádu a pak... celý příspěvek >
Ako ostrihať 2-krát, 9.3.2010
Jde o to aby to amatéři věděli (o tom vslepování). Možná aní neví, že to co se na jaře zastřihne, že není dogma a lze to přes vegetaci různě korigovat a zaštipovat aby na příští rok se nemuselo odstańovat něco, co růstlo zcela zbytečně. Tím zbyde... celý příspěvek >
Nic ve zlém pane Mirku ale dobře to tady zapadne v té debatě tedy ty snímky. Jsou typickou ukázkou, že se v minulých létech nepostupovalo správně a proto to nevypadá "jako v knížce". Když norma stanoví že u jabloně mají být kosterní větvě 4... celý příspěvek >
Podle mého soudu to asi nebude vhodné a hned řeknu proč. Když se zakládá korunka ve školce, tak stromek je dobře zkořeněn ale zakládat korunku i u špičáků přesazených je problém. Monoho vlásečnicových kořenů chybí. Tak nějak to bude u Vás. Asi je... celý příspěvek >
Ako ostrihať 2-krát, 9.3.2010
Ze dvou stran to nemusí být ale z té co je nejvíce vidět. Jinak mám poznámku k tomu snímku číslo jedna. To byl zasazen špičák nebo už stromek s nějakou korunkou? Všechno ukazuje na šipčák a ten v prvním roce má své zásady a "přes to nejde... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika