|
Jak správně sestřihnout po výsadbě černý rybíz na kmínku?, 26.10.2011 Dobrý den,
ráda bych zde požadala o radu jak správně zakrátit po výsadbě černý rybíz (odrůda Triton) jenž je roubovany na kmínku. Předpokládám, že není nutný až tak radikální řez, jako u rybízu keřového.
Děkuji za radu.
Kateřina. |
 |
Zazimování malého jezírka, 5.9.2011 Dobrý den, já mám také malé jezírko.šířka asi 1,20 cm délka asi 200 cm a hloubka 70 cm.mám ho druhým rokem a na zimu jsem vše uklízela do sklepa.karásci byly v sudu a kytky v kýblích.ryby přežily a kytky v háji.nechci takhle každý rok dokupovávat... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rostliny proti komárům?, 25.8.2011 My bydlíme u rybníka, který je plný bahna. Komáry nemáme, i když jsme je očekávali. Jsou tu žáby a ptáci, podél vody olše, a na zahradě máme katalpy a skoro dokola zahrady černý bez. V knize o černém bezu se píše, že jeho listy jsou proti komárům. |
 |
Rychle rostouci strom se stinici korunou, 28.6.2011 Dobrý den,
trochu mne překvapuje, že Vám nikdo neporadil Prunus serrulata - tedy Sakuru..která roste poměrně rychle (za 20 let máte hotový, statný, krásný strom). Sakur je nespočet druhů i jejich kultivarů..např. Prunus serrulata `Kanzan` či Prunus... celý příspěvek > |
 |
Bambus, 14.6.2011 Je to dracena :) |
 |
Bambus, 14.6.2011 to ale nejni bambus..to je dracena..a estli zloutne, tak asi nema světlo..ale zase bacha na slunicko..to by se ji take neibilo :) |
 |
Likvidace Bambusu, 14.6.2011 Dobry den,
rada bych Vas zde pozadala o radu, jak se zbavit nepekneho porostu bambusu. Rostliny jsou stare jen nekolik let (cca 6)..avsak jiz stacily zamorit cele blizke i odlehlejsi okoli a hbite se siri dale..k sousedum a podobne..
Napadlo me... celý příspěvek > |
 |
Solení vody v bazenu, 21.2.2011 Víte někdo, zda se musí bazén se slanou vodou na zimu odpustit pod trysky? Slaná voda nezamrzá, tak jestli je to nutné. Stačilo by jen uzavřít kohouty a odpojit čerpadlo? Jinam není nad bazén se slanou vodou, nejlevnější a nejsnadnější úprava vody. |
 |
Alokázie amazonská, 9.8.2010 Měla jsem již 3 rostliny a vždy mi zašly, ikdyž jsem dodržela vše potřebné. Nyní po letech, jsem si ji znovu zakoupila. Zkusím jí v koupelně na okně. Nejlépe by se jí dařilo v zimní zahradě po které toužím, ale zatím ji nemám. Je nádherná, ale... celý příspěvek > |
 |
Co je meloun?, 31.5.2010 Meloun je samozdrejme ZELENINA, a prijde mi dost divny ze to nevite!!! |
 |
|
 |
Co mi žere kmen vrby?, 22.5.2010 Díky moc.. už jsem udělala.. tak snad jí zachráním ;-) díky moc za příspěvek. |
 |
Co mi žere kmen vrby?, 21.5.2010  Dobrý den,
koupila jsem si vrbičku a nyní se mi na jejím kmenu objevili jakoby krátery, ze kterých lezou piliny, něco mi asi žere kmen vrby jsou tam vykousané díry ze kterých lezou piliny - dneska jsem tam objevila mraky mravenců - můžou to dělat... celý příspěvek > |
 |
Jahody popínavé, 6.5.2010 Samo se nic nedeje. Já je omotala okolo kroucenych tycek krasne narostly plodily do zamrazu krasne velke aromaticke plody. Kdo leniví ten nadává. |
 |
Rezavé kleče, 22.3.2010 Před dvěmi lety jsme zasadili 3 borovice kleče a z toho jedna z nich vypadá nyní takto na podzim byla rezavá jen čtvrtina a postupně se ta rez sune :-(nevíte co s ní dělat? Ostatní 2 jsou v pořádku.. jsou kousek od sebe.. Pes ji učůrat nemohl.. Budu... celý příspěvek > |
 |
Sněhová fréza Husqvarna, 11.2.2010 Yard man 6170 budu kupovat, ale nikde jsem na nic špatného neslyšel, jen samou chválu |
 |