Příspěvky uživatele - 101.71

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pílenie ladu motorovou pilou, 4.2.2010
Řežu díry na chovných rybnících už leta. Měli jsme na to HQ 55, teď to řežeme Dolmarem Ps 43. Mokrý u toho určitě nebudete, dá se u toho stát trochu stranou. Řetězem se nebojte projet až do vody. Voda bude odlétávat zpod krytu spojky jako piliny. Já... celý příspěvek >
Élektrická pila, 3.2.2010
Tak jsem vyměnil uhlíky a sehnal tu pomalejší pojistku a vypadá to, že je po problému. Děkuji všem za rady a za trpělivost.
Élektrická pila, 31.12.2009
Děkuji všem za rady. Ty uhlíky vyměním a poptám se po pomalejších skleněných pojistkách. Jinak přeji všem elektro- i benzino-pilařům vše nejlepší v novém roce a těším se na další diskuse. Čtu to tu rád i když nemám žádný problém a když je, tak vím že... celý příspěvek >
Uhlíky jsem při čistění pily venku měl, ale já na nich nic nepoznám. Jak poznám pomalejší skleněnou pojistku? Já na ní pomalu nejsem schopen ani přečíst základní údaje.
Jistič mám 20 A (C). A musím se omluvit až po nakouknutí do krabice jsem si uvědomil, že kecám! Nevyskakují jističe, ale skleněná pojistka která je v té kombinované zásuvce na 220V. Ty tam mám 15A a nestačí.
Jo a pilu zkouším pouze na těch přechodkách z motorového proudu. Mám je jak na zahradě, tak v garáži.
Tak jsem se dostal do garáže a vyzkoušel pilu. Při rozběhu zajiskří oba uhlíky a pak už slabě jiskří jen jeden.
Rozumím tomu dobře, že pokud v mém případě není závada v pile, tak je to problém běžný, při práci s el. pilou na stavbách se slabším el. rozvodem?
Ano, na slabém jističi mi jej pila vypne i když to jen zkouším naprázdno. Těsně po zapnutí spínače. To pohasínání světel u otce na chatě bylo také pouze při zapínání spínače. Když jsem ji nechal dál běžet, tak se světla opět rozsvítila naplno.
Na ty uhlíky se podívám. Prodlužovačku mám extra k el. pile 2m dlouhou s průměrem drátu 2,5mm. Proud doma odebírám přímo z kombinované zásuvky 380/220V. U otce na chatě mám prodlužovačku 380V a pak opět tu svou silnou na 220V. Těch 220V odebírám opět... celý příspěvek >
Élektrická pila, 30.12.2009
Ony to ty 15A jističe zvládnou, pokud bych řezal v kuse, ale el. pilu mám na slabší dřevo a to věčně spínám motor. Ty jističe nedrží jak u mne doma, tak u otce na chatě.
Élektrická pila, 30.12.2009
Prosil bych o radu. Mám starší elektrickou pilu Dolmar ES 32 A. Při řezání mi začala vyhazovat jističe. Když ji zapojim do sítě s 10A jističem, tak ten okamžitě po zapnutí spínače vyskočí. 15A jistič vydrží tak 3 minuty řezání a vyskočí též. Největší... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika