Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ako ostrihať 2-krát, 9.3.2010
Zkrátit ty kůly a dejte nové fotky, pak uvidíme co se dá dělat (nebo na chvíli vyvyklat a pak opět vložit). Obrázek si už otočím a upravím ale za kůl nevidím. kůl má být o něco níže budoucí koruny.
Jak ostříhat loňskou meruňku, 9.3.2010 Obsahuje fotku
Abych tu debatu ukončil, tak tady je snímek o řezu po výsadbě merunky na korunku, pak jaký vliv má zkrácení výhonu v různé výšce a poslední je ilustrace kolik že typů korun se rozeznává obecně.
Jak ostříhat loňskou meruňku, 9.3.2010
Nic není nutné dokazovat, jste na řadě Vy, osobně si myslím, že by vás nepřesvědčilo nic ani ten obrázek co tady uvedl pán, kde meruňka má vytáhlých 11 kosterních větví a bude-li to chtít dát do pořádku, tak musí provést tzv. zpětný řez pro sjednání... celý příspěvek >
Konec šlechtěných švestek na Valašsku?, 8.3.2010
Děkuji tomu dobrodincovi, který mne nasměroval k chorobě zvané spála švestek. Ano s provděpodobností bížící se jistotě tato choroba se může projevovat i tak, že odumírají mladé jestě nevyrašené větévky a ostrůvek pletiva kolem a pak se to snaží strom... celý příspěvek >
Řez třešní a švestek, 8.3.2010
U třešní jenom takovou poznámku. Je to typický strom se sklonem vyhnat korunu do "dvojáku" a to je to nejhorší. Rostou dvě vytahující se nevzhledné koruny. Takže zavčasu platí nemilosrdně odstranit u třešně větev kolmo rostoucí a... celý příspěvek >
Jak prořezat jabloně?, 8.3.2010
Měl jsem starý sad a dělal jsem se starými jabloněmi všemožné pokusy. Když jsem jsem seřezal téměř na metrové ramena a dokonce i přerouboval, tak 3 roky jakoby přežívaly i rouby se chytly a pak najednou sleza kůra na kmeni a bylo hotovo. Je potřeba... celý příspěvek >
Jak ostříhat loňskou meruňku, 7.3.2010 Obsahuje fotku
Nevím co nám chcete pane namluvit. Kdo chce vidět jak mají být řezané stromy v prvních letech, tak do google zadá "výchovní řez meruněk" a vypadne mu 500 odkazů a když to prokliká, tak tam jsou obrázky a uvidíte kdo komu dá za pravdu. Je tam jasně... celý příspěvek >
Jak ostříhat loňskou meruňku, 7.3.2010
Mne se nelíbí u těch řezů to, že se zbytečně odřezává postranný obbrost směrující ven z koruny, který je převislý, který je mimořádně rodivý a osvětlený a i ceněn. To je to poslední co se odřezává vyjma starých stromů. Dominantní výhon - terminál se... celý příspěvek >
Ano i kotlovitá koruna se používá a to předvším u broskve a u meruněk to tak dělají v jižní Francii.
Jak ostříhat loňskou meruňku, 7.3.2010 Obsahuje fotku
To právě jsem chtěl říci, že obvod musí být potlačen, jinak to uvnitř zakrní. Nezlobte se ale ostíhané neo řezané je to špatně. I ty čípky co zůstavají, tam nemají co dělat, tomu se říká amputace. My musíme ctít tzv. zákony dominance a ty se mírně u... celý příspěvek >
Stačí navštívit třeba PLANTEX na Slovensku, kde se produkuje bohatě přes milon stromků ročně jak se tam sříhá, roubuje, roubuje i s mezikmínkem očkuje, jak se zakládá korunka. Kdyby se nezaložila a to radikálním řezem, tak by nikdy taková se... celý příspěvek >
Jak ostříhat loňskou meruňku, 6.3.2010
Vážený pane nezbývánic jiného než přepsat veškerou literaturu, přeškolit všechny odborné pracovníky ve výcviku a zfalšovat zdokumentované pokusy na tisících vzorcích. Zatím se něco podobného podařilo Lysenkovi. Nezbývá pro Vás než doložit... celý příspěvek >
Jak ostříhat loňskou meruňku, 6.3.2010
Na to jak se má řezat a kolik u meruňky je téměř norma. Já se snažím dosáhnout řezem rovnováhy aby do koncových pupnů kosterních větví byl stejný tlak asimilátů a tudíž stejný růst. Ne aby se předbíhaly "dvojáky" a dominantní výhony byly ještě... celý příspěvek >
Jak ostříhat loňskou meruňku, 5.3.2010
A smím se zeptat u kolika stromků jste dělal výchovný řez?
Jak ostříhat loňskou meruňku, 5.3.2010
Vcelku souhlas, ale ne o tolik, tak o polovinu, je to už druhým rokem. Zkrátit se musí a taky je pravdou, že korunka tím, že se zanedbal ten první řez hodně utrpěla. Důležité je dát do rovnováhy základní kosterní větve. Když se nezkrátí, tak vyaší... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika