|
Problem s Durancii (loni nasazene stromky), 21.5.2010 Ty příznaky jsou navlas stejné u všech stromků a proto to podezření. Předci nikdo laboratorně u každé várky nejišťoval koncentraci a ani toleranci zrovna Durancií k této látce. A znáte "Parkinsona", co se může stát, tak se stane... Doufám,... celý příspěvek > |
|
Problem s Durancii (loni nasazene stromky), 21.5.2010 To bude asi příčina, protože ten nátěr je primárně určen asi na kmínek, kde se nepředpokládá že by se poškodily pupeny. |
|
|
|
Problem s Durancii (loni nasazene stromky), 21.5.2010 Nejlépe odstranit na chvíli oplocení, kůl (nebo zkrátit kůl třeba zatlučením) a udělat lepší foto a pak nebude problém. |
|
Problem s Durancii (loni nasazene stromky), 20.5.2010 Prosím Vás, co to mají ty stromky za nátěr? Nenapenetroval jste je nějakým "jedem" a ty pupeny "odešly". |
|
Problem s Durancii (loni nasazene stromky), 20.5.2010 Pečlivě těsně za posledním zeleným výhonem zařezat (nestříhat) a zavoskovat a pak se snažit umravnit to tak aby byly 4-5 výhonů plus střední (převyšující - dominantní) a navíc výhony a níže vylomit. Co mne je záhadou, že Duranzie namá ostny. |
|
Jak to u Vás vypadá s nakvétáním slivoní - švestek, pološvestek?, 19.5.2010 Byly u mne je to tak 2 dny (podle y poznáte osoby) a jednoznačně určily "monilinia laxa", tedy po našem moníliový úžeh peckovin. Co je na tom záhadné tedy pro mne, že se to neprojevuje během vegetace nějakým tím vadnutím ale prostě na jaře... celý příspěvek > |
|
Jak na korunku?, 19.5.2010 Tady je každá rada "špatná". Rozhodně nemůžou mezi sebou soupeřit dva terminály. Stromek je z jedné strany ve stínu mohutného stromu a to také nebude dělat dobrotu. |
|
Teplota ve skleníku, 17.5.2010 Dotaz nebyl na teplotu pěstování nějakých tropických rostlin. Nicméně tvám na tom, že teplota nad 34°C neprospívá růstu. Doporučuji si něco vyhledat na webu. Jinak měření teploty je také oříškem při převaze infrasložky. A měření teploty na... celý příspěvek > |
|
Nože do sekaček - materiál, 16.5.2010 Vidím, že máme podobné zkušenosti. Důležité z hlediska bezpečnosti je nízká hmotnost ulomeného případně kousku. Já jsem to i počítal ze vzorce F = m.R.. omega nadruhou a vyšla tam maximální síla asi 55 N. Ty čepové šrouby jsem si vyráběl sám... celý příspěvek > |
|
Nože do sekaček - materiál, 16.5.2010 Už asi 30 let používám zbytky strojních pil k výrobě nožíků podle nákresu a zatím jsem nic lepšího nenašel. Nožíky jsou sklopné a jenom asi 15 až 20 mm čouhají přes duralový talíř tl. 2 mm. Při nárazu dojde ke sklopení. Občas se stane, že malý kousek... celý příspěvek > |
|
|
|
Mošt z černého rybízu, 15.5.2010 Mošt z černého rybízu jsme dělali asi tak 15 let a to v době, kdy se doma dělal sifón pomocí "bombiček". Přesný návod nevím už ale rybíz se pomačkal a za studena se tam vmíchal cukr + petol jako konzervant a naplnilo se to do lahví. Nějak... celý příspěvek > |
|
Přesazené jabloně, 11.5.2010 Zkuste ještě více zakrátit do rovnováhy, ty postraní větve níže než terminál. Nic už zkazit nemůžete jenom ji trochu více provokovat. |
|
Nový stromek broskve, 11.5.2010 Ještě bych to trochu "převychoval". Nebojte se terminál se srovná. Jinak broskev jde pěstovat i s kotlovitou korunou. |
|
Že by monílie na vrbě?, 11.5.2010 Dnes jsem s hrůzou zjistil, že okrasná vrba taky něčím trpí co mne připomíná něco jako moníliový úžeh. Je to vůbec možné? |
|
Mulč - tráva kolem stromů, 10.5.2010 Posečeno a rozprostřeno vrací živiny zpátky do půdy a to ještě v lepší formě (při hnojení) než přímo dodané v prášku nebo zálivce. Právě letos to dělám takto 30 let a to 3x do roka. Za 12 dní je to přerostlé a okamžitě to mikroflóra rozloží a nezbyde... celý příspěvek > |
|